Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O RADĘ

19.05.05, 10:40
Mam synka 11 miesięcy, które ma AZS (tak przynajmniej stwierdzono). My oboje z mężem jesteśmy alergikami. Jak synek miał 8 miesięcy przeszłam na drakońska dietę przez Was też dobrze znaną (natchniona przez niniejsze forum). Po 3 miesiącach jednak wysiadłam i przyznam się bez bicia, że zaczęłam jeść WSZYSTKO. Wcześniej przed dietą synek miał śluzowate kupki z domieszka krwi, rzadkie, kilka na dzień, zaczerwienienia pod kolanami i w zgięciach, ale najbardziej chyba na szyi i buzi. Te miejsca były ciepłe i swędzące. Po diecie i w trakcie skóra znacząco się poprawiła, wręcz stała się prawie że idealna. No i teraz już prawie miesiąc, że jem wszystko. Kupa jest dobra (tak mi się przynajmniej wydaje - bez krwi, nie lejąca się, wręcz przeciwnie, stała), zaczerwienienia pojawiły sie lekko, troche zaczął się drapać, ale o niebo mniej niż wcześniej, no i na buzi od czasu do czasu wyskakują mu jakieś chrostki, ale czego nie miał wcześniej, że są to takie nagle wyskakujące plamy, jakby komar ugryzł nabulwione i wokół czerwone i gdzieniegdzie chorstki i jak szybka się zjawiają, tak szybko też mijaja. Czy to pokarmówka, czy kurz, roztocze? Ogólnie nie obserwuję jakiś drastycznych reakcji po jedzeniu, raczej te reakcje wychodzą z nienacka i tak też mijają. Jedynie co zaobserwowałam, że jak daąłm mu skórke od chleba gdzie było troche masła, to od razu wokół ust dostał takie czerwone plamy, ale w ciągu godziny mu to zesżło. PLASE HELP.
Obserwuj wątek
    • agi777 Re: PROSZĘ O RADĘ 19.05.05, 16:59
      Może miałby ktoś cos do powiedzenia w mojej kwestii?
      • kruffa Re: PROSZĘ O RADĘ 19.05.05, 18:15
        Może być tak, że twoje dziecko wyrasta z alergii, ale w twojej diecie jest coś
        co uczula. Tak jak ci pisałam. Nie wiem co to znaczy, że jesz wszytsko - czy
        jesz czekoladę, słodycze i wedliny ze sklepu zawierające mnóstwo chemi, produkty
        zawierające mleko w porszku lub zwykłe mleko itp itd?
        Jeśli dieta pomogła tzn, że było w niej coś co dziecku szkodziło - teraz może
        już szkodzić w mniejszym stopniu. I dlatego w pierwszej kolejności koszukałabym
        w diecie a nie w otoczeniu. I nie namawiam cię do powrotu do tamtej diety, ale
        zastanowieniu się co jednak takiego jesz co dziecku może szkodzić.

Kruffa
    • monaluiza Re: PROSZĘ O RADĘ 19.05.05, 17:15
      agi777 napisała:

> Mam synka 11 miesięcy, które ma AZS (tak przynajmniej stwierdzono). My oboje
      z
      > mężem jesteśmy alergikami. Jak synek miał 8 miesięcy przeszłam na drakońska
      die
      > tę przez Was też dobrze znaną (natchniona przez niniejsze forum).

A na czym to "drakoństwo" polegało ?

Mona
      • agi777 Re: PROSZĘ O RADĘ 19.05.05, 17:42
        Jadłam tlyko wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, kukurydziano-gryczane Graham, kaszę, ryż, szczypiorek, nać, z przypraw, tlyko sól i cukier, z mięsa kurczak, królik, indyk, smalec, kiełki, piłam wodę, słaba herbatę i kawę. To chyba tyle.
    • sigvaris Re: PROSZĘ O RADĘ 20.05.05, 02:00
      Agi takie pojawiające się i znikające alergie... dają często pasożyty. Czy już
      doszłaś do takich postów na tym forum? Czy to dla Ciebie nowa sprawa?
      Pytaj jeśli nie wiesz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka