nati301 09.06.05, 14:21 jadę w lipcu z 3 letnim dzieckiem z AZS do Rabki, macie jakieś doświadczenia, rady....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shani79 Re: Rabka na AZS 12.06.05, 12:01 Ja bylam pol roku temu w Rabce z dzieckiem na badaniach, jestem bardzo zadowolona, od pol roku dziecko mi nie chorowalo, a tak to co miesiac nawet czesciej lapala co sie tylko da. Teraz jade w lipcu na kolejne i zrobie tez 2 coreczce(3 miesiace).Drogo ale warto - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel25 Re: Rabka na AZS 12.06.05, 16:42 Witaj, Gdzie dokładnie byłaś w Rabce i za co musiałaś płacić. Ja jadę za tydzień do Instytutu Gruźlicy i chorób płuc właśnie na badania i myślałam, że są one bezpłatne. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: Rabka na AZS 13.06.05, 08:27 ja tez bylam w Rabce z dwojka- za nic nie placilam (jedynie za swoj pobyt- ale w sumie niewiele) Bylam we wspomnianym instytucie ze skierowania od pediatry. W sumie pobyt ok, przebadali mi porzadnie dzieci. Jest tylko jeden minus- jest to mimo wszystko SZPITAL i moje dzieci złapaly rota podczas pobytu Ale reszta oki Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 Re: Rabka na AZS 13.06.05, 08:26 Witam, napisz proszę jakie badania robiłaś córeczce?? Odpowiedz Link Zgłoś
shani79 Re: Rabka na AZS 15.06.05, 12:22 Ja tez dostalam skierowanie do szpitala ale bylam w 7 miesiacu ciazy i jakos nie mialam ochoty lezec z dzieckiem. Dlatego wypytalam sie gdzie ma prywatny gabinet i wybralam sie tam. owszem platne ale za to rewelacja ( u mnie w szpitalu badania nie wyszly dlatego jestem tak zadowolona z wyjazdu) Nazywa sie to BIOSPEN - prof. dr hab. med. Ryszard Kurzawa (wejdz sobie w wyszukiwarke i wpisz jego imie i nazwisko) Robilam testy na trawy, naskorki,plesnie,orzechy TESt dla alergenow indywidualnych - czyli to na co myslisz ze dziecko ma alergie. Ja robilam na 14 np. jablka,pomarancz,banan,czekolada, mleko,kurczak,jajka itd. Wizyta kosztowala mnie 180 zl pierwsza pozniej juz 150- badania 960 zl. test nbt, IGE calkowite, limfocyty. Droga inwestycja ale warto bylo bo od tego czasu dziecko mi nie zachorowalo,nic jej nie jest i czaasem nawet pozwole sobie dac jej cos czego nie moze. Teraz w lipcu mam jechac na powtorke badan (trzeba za pol roku)znowu koszt ale co sie nie robi dla dziecka, 2 coreczce tez mam zrobic ma 3 miesiace ale dzieki temu od razu bede wiedziec czy cos jej dolega ( jeden blad zrobilam bo go zle zrozumialam, powiedzial mi zebym przy porodzie pobrala krew z pepowiny (wtedy dziecka pozniej nie trzeba meczyc), tylko w tym samym dniu trzeba krew dostarczyc i zaraz po porodzie robia badania. Trudno bede plakac razem z dzieckiemPozdrawiam i moze sie spotkamy w rabce na ile jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 do Shani79 15.06.05, 13:44 mam zarezerwowany pobyt w sanatorium w ośrodku leśny ludek od 04.07 do 16.07., na pewno wybiorę sie do tego profesora i zrobię testy córeczce bo już nie wiem jak ją leczyć i czym Odpowiedz Link Zgłoś
shani79 Re: do Shani79 15.06.05, 22:07 moje gg 2638297 jak chcesz to sie odezwij pogadamy normalnie Odpowiedz Link Zgłoś