magda1104 Re: Kawa zbożowa 17.09.05, 22:11 Podstawowy błąd - wcisnęłam enter. czy podajecie kawę zbożową alergikom? Dziecko moje ma 20m i koniecznie chce pić to co my... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bb12 Re: Kawa zbożowa 24.09.05, 23:09 Moje dziecko gluten dostaje od marca ,dlatego zbożowa odpadła.Ma 5,5 roku ,ale nie pomyślałam, żeby dać taką bez mleka [bo mnie osobiscie nie smakuje,a mleko jeszcze zakazane]. Skoro nie ma alergii na zboża ,to możesz podać. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Kawa zbożowa 24.09.05, 23:26 zrobiłam zbożówkę z bebilonem pepti - smak nie najgorszy Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lis Re: Kawa zbożowa 25.09.05, 00:37 Jeśli tylko może żyto i gluten to tak. Piszę osobno bo mój może gluten ale nie może żyta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Kawa zbożowa 25.09.05, 21:08 A co dokładnie zawiera ta kawa.pytam z ciekawości, bo ilekroć ja pije mam starszliwe wzdęcia.........a podejrzewam u siebie nietolerancje glutenu..........i tak sobie pomyslałam, że ta kawa to kolejny dowód na to, że glutenu jesć nie powinnam.......... Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: Kawa zbożowa 27.09.05, 22:10 Witajcie, Jestem na tym Forum po raz pierszy - i widze, ze na pewno nie po raz ostatni Tez sie zastanawiam nad piciem kawy zbozowej. Ostatnio postanowilam wylaczyc z diety gluten i ta kawa mnie troche meczy. Mysle, ze taka zwykla zbozowka (z zyta - bo o innej nie slyszalam) odpada. Ale widzialam gdzies w sklepie kawe z cykorii. Kiedys nawet pilam kawe z cykorii i zyta (bez mleka i cukru - i byla calkiem okej). A, i kiedys pijalam przez jakis czas kawe figowa - to moze zamiast zwyklej zbozowej zastosowac w diecie bezglutenowej takie "wynalazki"? pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Kawa zbożowa 28.09.05, 09:37 Dobry pomysł...chyba go "zgapię" hi,hi............tak czy siak wczoraj nie jadłam glutenu...........rewelacja....moj 10 letni" łupież" zaczal znikac........... Odpowiedz Link Zgłoś
halina_mama_leny Re: Kawa zbożowa 28.09.05, 10:57 asiabed napisała: > A, i kiedys pijalam przez > jakis czas kawe figowa - to moze zamiast zwyklej zbozowej zastosowac w diecie > bezglutenowej takie "wynalazki"? Ale 'figowa' nie jest bezglutenowa. No chyba, że jakiś nowy wynalazek, ale ta powszechnie dostępna w sklepach - Enrilo, zawiera pszenicę i jęczmień. Odpowiedz Link Zgłoś