agapajak 08.12.05, 13:17 witam mam pytanie,co moga oznaczać suche placki na kolankach u 11 miesiecznej dziewczynki dodam ze mała ma skaze białkowa ale pije bebilon pepti?Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qcharzowa Re: suche placki 08.12.05, 13:22 suche placki to jeden z objawów alergii, niekoniecznie na mleko. Te placki pojawiają się z reguły na kolankach i w ich zgięciach, a także na łokciach. Pilnuj tego, co jecie. Jeśli karmisz piersią, unikaj mleka i jego przetworów ale i orzechów, kakao, czekolady, ryb, pomidorów. Obserwuj dziecko,najlepiej już teraz zacznij zapisywać w kalendarzu co jecie i od razu jak codziennie wygląda alergia, będzie Ci dużo łatwiej znaleźć uczulający produkt. Koniecznie poproś lekarza o przepisanie maści cholesterolowej z witaminą, smaruj wysuszone miejsca kilka razy dziennie, baaaaaaaardzo pomaga, kosztuje 5 zł w aptece na receptę. Pilnuj tego koniecznie, nie daj alergii zabrnąć dalej to raczej ją wyleczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
agapajak Re: suche placki 08.12.05, 13:27 Dziekuje bardzo bedzie ciężko bo piersia już nie karmie a mała już dużo je,no ale cóż trzeba pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: suche placki 08.12.05, 13:40 musisz w takim razie wrócić do jednoskładnikowej diety, będzie trudno. Wprowadzaj kolejne produkty raz na 4-5 dni, zapisuj sobie koniecznie.Zacznij od ziemniaka, marchwi, brokuła, kalafiora, jabłka, dyni, gruszki. Kaszki ryżowa i jaglana. Indyk, królik, kurczak. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: suche placki 08.12.05, 13:44 No nie wiem. Suche placki są też objawem AZS i u nas problem został rozwiązany bez wprowadzenia diety eliminacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
agapajak Re: suche placki 08.12.05, 13:50 I co robiłaś w zwiazku z tym?Czyli azs Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: suche placki 08.12.05, 15:16 Na same suche placki pomaga porządne nawilżanie kilka razy dziennie. My smarujemu kremem Atoderm. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: suche placki 08.12.05, 14:51 moj syn tez ma takie placki, na nogach, rekach, szyi. i nasz pediatra sie zarzeka, ze to nie alergia, tylko bardzo delikatna i sucha skora dziecka... kaze nosic tylko bawelne przy ciele i smarowac tlusta mascia i specjalnym balsamem... nie przesadza sie czasem z tymi alergiami?? Odpowiedz Link Zgłoś
agapajak Re: suche placki 08.12.05, 15:02 Moze i przesadza a jaką maścią smarujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: suche placki 08.12.05, 15:06 mieszkam w niemczech, ale moze w polsce jest to samo? masc nazywa sie bedan, a balsam balneum intensiv Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: suche placki 08.12.05, 15:28 zajrzyjcie na forum "alergie". jeśli uwazacie, ze się przesadza z alergiami, Wasza sprawa, ale poczytajcie o konsekwencjach ich nieleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: suche placki 08.12.05, 15:43 ja nie twierdze, ze ALERGIA to powazna sprawa. mysle tylko, ze zbyt czesto jakiekolwiek problemy ze skora diagnozuje sie (na forum...) jako alergie. komu mam ufac, forum, czy swojemu pediatrze?... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: suche placki 08.12.05, 16:07 no dobra, ja przechodze na diete super-eliminacyjna, a maly wraca do marchewki i zaczynamy wprowadzanie tysiaca potraw od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: a azs to chyba to samo co alergia... 08.12.05, 15:38 Mylisz się. Alergia np. pokarmowa może być, ale nie musi, tylko jednym z objawów AZS. Odpowiedz Link Zgłoś