Dodaj do ulubionych

Co mam robić?

06.01.06, 17:58
Pomóżcie bo już sama nie wiem. Moja córcia 2 mies. temu miała katar, który
trwał prawie miesiąc a teraz już minęły 2 miesiące i ma cały czas kaszel.
Kataru cieknącego z nosa nie ma, ale jest tak jakby w zatokach. Kaszel za to
ma raz mokry a raz suchy az "szczekający"(kaj pies któremu coś w gardle
stanęło) Gorączki nie miała, oskrzela niby czyste, gardło też. A kaszel jak
jest tak jest i do tego od dwóch dni ropieje jej oczko. Byłam u różnych
lekarzy i jeden z pediatrów stwierdził, że to uczulenie. Dostały zyrtek i
krople do nosa Cromosol. Podaje od 27.12. Była chwilowa poprawa ale
wróciliśmy do domu po Świętach i znowu to samo...Ja raczej ( bo nie
dopuszczam do siebie takiej myśli) nie jestem alergikiem, mój mąż też. Jest
za to mój brat i to straszny i mama od jakiś 10 lat. Czy jest możliwe ze moje
córki mogą mieć alergię? Starsza odkąd poszła do przedszkola też ma ciągły
katar. Wcześniej nie było takich problemów. Proszę powiedzcie co o tym
wszystkim myślicie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jaskag Re: Co mam robić? 06.01.06, 19:30
      nie wem ile córka ma lat ale pachnie mi tu kaszlem alergicznym i katarem rzecz
      jasna. Dodam, ze taki kaszel i katar źle leczony albo wcale po wielu latach
      kończy się zajęciem zatok - tzw. brakiem powietrzności i leczy się to punkcją
      albo chirurgią endoskopową - mój mąz i jego kolega czekają w kolejce na operację.
      oczywiście to perspektywa bardzo odległa ale mierzi mnie ignorancja naszych
      lekarzy. Wiem, bo zanim postawiono diagnozę mojemu 6 letniemu synowi przez dwa
      lata leczono go Eurespalem, mukolitykami albo Baktrimem, dopiero duszności
      uświadomiły lekarzom, ze to astma i zamiast Eurespalu albo antybiotyków należy
      sięgnąć po sterydy wziewne.
      Jeśli nie alergia to warto zrobić wymaz w kierunku pneumokoków - połowa
      przedszkolaków na to choruje - a wtedy niekończące się katary, potem uszy i nie tyko
      najlepiej idz do alergologa, bo pediatra osłucha i powie, ze czysto, obejrzy
      gardło i powie, ze nic nie widzi i jak zobaczy cię regulanie co kilka tygodni z
      dzieckiem zacznie patrzeć dziwnym okiem - o co pani chodzi, dziecko jest zdrowe?
      co głupsza zapisze coś na gardło - najczęściej syrop homeopatyczny albo powie
      żeby nawilżać nos
      jak przypomnę sobie, moje ostatnie 2 lata to żałuję, ze nie wiedziałam tego co
      wiem teraz, między innymi dzięki temu forum
      pozdrawiam wszystkie mamy, mam dzisiaj doła, więc jestem średnio miła dla armii
      w fartuchach
      jaska
      • koloris5 Re: Co mam robić? 07.01.06, 11:01
        Dzięki za odpowiedź. Coraz bardziej sie przekonuję do alergii. Masz rację
        zrobie wymaz na pneumokoki no i wybiorę sie do alergologa ale nie mam pojęcia
        do jakiego? Może masz jakiś namiar na dobrego w Warszawie? Albo jak go szukać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka