Dodaj do ulubionych

Kremy i mascie

11.01.06, 22:52
Prosze podac mi koniecznie jaki krem , oljek itp w aptece bez recepty.( to mi
ojciec kupi i wysle do szwecji teraz) Mnie tu kaza hydrokortyzon a ja nie che
dzieciaka truc co dzien.Czy jest cos zastepczego i obrego dla skory dziecka
wysypanego krostkami i plamami.
Obserwuj wątek
    • catwoman Re: Kremy i mascie 11.01.06, 23:17
      wiem ze juz watek byl ale nie wiem co bez recepty...
      • kruffa Re: Kremy i mascie 12.01.06, 07:31
        Wszystko co jest w tym watku jest bez recepty - oprócz maści cholesterolowej.
        Napisz na co dokładnie potrzebujesz.

Kruffa

• catwoman dzien dobry 12.01.06, 09:15
          zesc, dziekuje, ja potrzebuje cos czym moge go posmarowac jak ma te suche
          placki albo wysypke krostna. Wlasnie sie obudzil i ma wysypke tylko tam gdzie
          naciskal , tzn kolanka i jedna czesc twarzy. Czytam na tych szwedzkic olejkach
          do smarowania i masciach i nie lubie tych nazw w skladzie "citric acid" o
          boze..i w olejku dla nimowlat cetyl alkohol, w sumie nie znam sie na chemi ale
          nie brzmi mi to super. Co mam ojciec kupic w aptece do smarowania na co dzien.
          • patyska Re: dzien dobry 12.01.06, 09:52
            Agnieszka, ja cie umorduje... wink chcesz mu na byle krostki czy placki leki dawac? a po co? przeciez
            musisz obserwowac czy sie zmniejszaja czy nie. dopiero pozniej mozesz tym kortyzonem raz
            cieniutko, zeby wspomoc gojenie. a z takich pielegnujacych to mowilam ci zebys kupila cala serie
            trixera avene (dodatek do kapieli, takie mleczko ktorego sie dolewa do wanienki i juz wtedy nie uzywa
            sie zadnego mydla ani nic do mycia oraz krem bez parabenow, zawsze to mniej chemii) na pewno sa w
            szwecji te kosmetyki, bo to apteczny produkt miezdunarodny wink oprocz tego fajna jest exomega firmy
            a-derma, physiogel, xerialine 500 svr. wszystko powinno byc w szwecji wink
            • catwoman Re: dzien dobry 12.01.06, 10:37
              Ale ja tylko wlasnie chce zwykly dobry krem dla suchej skory albo masc, a tu
              nie ma tych rzeczy o ktorych piszesz, wiec sie WLASNIE O TO PYTAM co ma stary
              mi kupic.Mnie tu kaza te suche plamy smarowac co dzien 2 razy dziennie i to tym
              hydrokorti, a ja nie chce dzieciaka tym truc. Wie napisz mi stara jedzo co
              dobrego z olejkow i kremow.BEZ RECPETYsmile
              • patyska Re: dzien dobry 12.01.06, 11:07
                toz ci jedzo napisalam! wink zaraz ci przesle jakies linki jak znajde wink
              • ola31121982 Re: dzien dobry 12.01.06, 11:08
                ja na sucha skóre smarowałam najzwyklejsza mascia z wit.A,kupiona bez recepty w
                cenie ok.2zł poprostu rewelacja (ale nie smarowalam tym twarzy pomimo że pewnie
                wolno).na twarz odżywka NANOBASE tez bez recepty,ale droższa ostanio kupowałam
                ok.30zł. nie wiem czy te dwie rzeczy pomoga na krostki ale na sucha skore
                napewno.pozdrawiam
                • catwoman Re: dzien dobry 12.01.06, 11:13
                  dziekuje, a jak sie nazywa ta masc z wit a?
              • patyska linki 12.01.06, 11:13
                no to pyk:

vena-vita.pl/product_info.php?products_id=134
                vena-vita.pl/product_info.php?cPath=33_38_49&products_id=149
                www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=10597
                mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/1216
                mediweb.pl/sklep/index.php/marka_id/506
                www.kosmetykionline.pl/product_info.php?products_id=1009
                www.nanobase.pl/
                wszystkie testowalam na Jeremim, wszystkie da super, nawet ten jest ok:

www.svr.pl/index.php?id=10
                • ola31121982 Re: linki 12.01.06, 11:53
                  tak właśnie się nazywa MAŚC Z WITAMINA A nic więcej w każdej aptece napewno
                  dostanie Twój tata jak dobrze zrozumiałam,że ma Ci to kupić w polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka