bbbbb18 07.02.06, 20:03 moja corka ma astme wysilkowa - czy mogą ja powodowac pasozyty i czy jest ona do wyleczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: astma wysilkowa 08.02.06, 11:45 Nie wiem jak to jest z pasożytami, ale astma jest chorobą niewyleczalną, ale zaleczalną. Tak wiec przy dobrym leczeniu mozna najczęściej odstawi potem leki i życ bezobjawowo. Bardzo ważne jest dobre leczenie, ponieważ jesli dojedzie do nieodwracalnych zmian to życie takiej osoby może byc cięższe. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
jolkapolka1 Re: astma wysilkowa 08.02.06, 18:24 Ja mam pytanie, jak leczycie astme wysilkowa. Ja mam inhalator i przed wysilkiem 15 minut dziecko wdycha kilka razy, a co jak wysilek jest nieplanowany i jest po fakcie? Moj syn czasami kaszle przy wysilku, czasami nie, wiec trudno mi powiedziec. A poza tym jak sie zdenerwuje to kaszle. Czy ma ktos podobne objawy astmy? Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: astma wysilkowa 08.02.06, 18:37 Astme moga powodować grzyby - w celu ich stwierdzenia robi się badanie mykologiczne kału 35zł...................i to jest wyleczalne........ Astmatyczne objawy mogą być spowodowane refluksem, a dusznosc, jako taka może dawać peumocistiss carrini............... Odpowiedz Link Zgłoś