nowajulka 11.03.06, 14:36 Skroro kilka z Was zarzuca mi, że pisze nieprawdę podajcie proszę konkrety.........co dokładnie źle napisałam ...bez rozwlekania i lania wody.............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 17:53 ......?????????????? Tak myslałam..........więc na nastepny raz nie piszcie bzdur, posądzając mnie o brak wiedzy........... Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:03 jest weekend, pewnie zadna z mam nie moze teraz siedziec (sama weszlam tylko na chwilke) i szukac, ale mysle, ze juz w poniedzialek dostaniesz uzasadnienie naszego apelu. nie denerwuj sie, jak napiszemy dokladnie o co nam chodzi to pewnie sama zrozumiesz, ze nie chodzi nam o monopol czy personalne rozgrywki (to nawet smieszne, ze cos takiego przyszlo ci do glowy) tylko rzetelne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:07 Patysko, nie jestem pewna czy zrozumie. Gegen Dummheit ist kein Kraut gewachsen. K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:10 czy masz na mysli cos o urazonej dumie? )) bo ja po niemiecku nie sprecham Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:17 W wolnym tlumaczeniu, ze nie ma ziolek na glupote, tyle. K. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:40 W tym momencie mnie obrażasz............ Nadal nie przytoczyłaś ANI JEDNEJ mojej błędnej wypowiedzi...............zamiast żonglować słowami znjadź cokolwiek, co napisałam niezgodnie z prawda............. Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 18:42 No cos. Chyba nie bardziej niz ty Sigvaris piszac, ze ona pisze bzdury. Wypowiedz przytoczylam w innym watku. Ale problem w tym, ze nie wiadomo, co w tych kropkach ! Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 19:05 Ja się zrewanzowałam dokładnie tym samym co Ona.................. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 19:05 Dalej nic nie znalazłaś................... Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 19:09 I gdybys dokladnie czytala, to bys sie doczytala, ze nawet nie szukam. Szkoda mi mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 19:12 No to nie pisz bdur i nie oskarżaj bezpodstawnie............... Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: Nic nie znalazłyście ? 11.03.06, 19:31 Nie oskarzam bezpodstawnie, poczytaj w watku o nazwie identycznym do twojego nicka. K. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska prosze bardzo... 11.03.06, 18:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=38247254&v=2&s=0 pekajace uszy to klasyczny objaw pokarmowki, a ty krecisz sie wokol candidy, mylac alergie z zakazeniem odpasozytniczym choc akurat popekane uszy sa wlasciwe tylko alergii. rozumiem, ze starasz sie zwrocic uwage na to, ze ta alergia moze byc na toksyny pasozytow, ale pozostajesz zupelnie slepa i glucha na fakt, ze taki objaw daja tylko alergeny pokarmowe, nawet wziewne nie. pierwszy strzal i od razu trafny. moze nie trzeba nawet szukac dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: prosze bardzo... 11.03.06, 18:38 Tyle, że ta alergię pokarmową MOŻE (ale nie musi) powodowac kandydoza...........poza tym nie napisałam nic nieprawdziwego..........czytaj uchem a nie brzuchem.........szukaj dalej...........dla przypomnienia : chodzi mi o posty, w których napisałam coś niezgodnego z prawda...........no chyba, że zaprzeczasz, iż lamblie czy grzyby moga dawać pseudoalegiczne objawy.......... Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: prosze bardzo... 11.03.06, 19:28 Ja ci przytaczała watków nie będę. Po prostu mam za mało czasu na to mając w domu 2 dzieci, w tym noworodka przy piersi. Wiem, jednak, że wielokrotnie w przeszłości dopisywałam się do wątków prostujac to co napisałaś w kwestiach związanych z alergi, bo mi się włos na głowie jeżył jak czytałam to co napisałas. Z twojego postępowania z własnym dzieckiem, które wielokrotnie opisywałaś wynikało, że nie masz pojęcia jak nalezy postępowac z dzieckiem alergicznym i jestes raczej osobą "raczkujacą" w tej dziedzinie. Sorry, takie sa fakty. Faktem też jest że kropki, których nadużywasz w nieprawdopodobny sposób powodują iż bardzo trudno czyta się to co piszesz, no ale to już problem czytajacego. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: prosze bardzo... 11.03.06, 19:31 Tak myslałam.............że nic nie pamietacie............ Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_f Re: prosze bardzo... 11.03.06, 19:39 Sluchaj, niech do Ciebie w koncu dotrze, ze nie jestes pepkiem swiata i nie wszystko kreci sie wokol Twej osoby. Rzeczywiscie szkoda czasu na grzebanie po sieci, aby szukac Twych potyczek. Twoja pewnosc siebie jest zadziwiajaca. Wiecej pokory zycze i umiejetnosci przyznania sie do bledu. To tez sie w zyciu przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: prosze bardzo... 11.03.06, 20:07 Gdyby było sie do czego przyznawać to z pewnoscią bym to zrobiła.......... Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: prosze bardzo... 11.03.06, 20:10 ... o ile w ogole rozumiesz w czym rzecz. W co watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
gindek Re: prosze bardzo... 11.03.06, 19:54 Patyska i reszta!To "pekające uszka" to jest objaw pokarmówki?Podajcie źródło.Można gdzieś przeczytać o "mapie skórnej" w przypadku alergii? Odpowiedz Link Zgłoś
nowajulka Re: prosze bardzo... 11.03.06, 20:06 Tak, to objaw pokarmówki........... Nie wiem czy jest taka mapa......ale przeslę Ci coś jutro na priva...zebrałam kilka informacji od alergologów......mało tych infromacji, ale może Ci się przydadzą................tutaj się boję wklejać, bo mnie pewnie znowu zlinczują.......... Odpowiedz Link Zgłoś
ana256 Re: prosze bardzo... 11.03.06, 20:11 Charakterystyczne miejsca alergicznych zmian skórnych u dzieci : Czerwone policzki, zgięcia rąk i nóg, nadgarski, zmiany za czy pod uszami ( niektóre mamy nazywają to naderwanym uchem). Moga też pojawic się szorstkie zmiany na plecach, brzuszku, okolicach szyji. Odpowiedz Link Zgłoś
gindek Re: prosze bardzo... 12.03.06, 23:06 Mój synek miał wszystko o czym piszesz i niestety o to nie muszę pytać.Chodziło mi o coś innego, mianowicie czy można powiedzieć, że jak dziecko ma zmiany tu i tu to jest pokarmówka, a jak tam to alergeny wziewne zadziałały, a jak gdzieś indziej to kontaktowa? Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: prosze bardzo... 13.03.06, 02:30 Przy tych klapkach - miałam jeszcze dodatkow popołudniami pokrzywkę za przedramionach, dłoniach. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś