25.07.06, 11:04
Dziewczyny czy któraś z was daje dziecku kropelki zyrtec na alergię. Wczoraj
własnie moja córcia dostała od alergologa ( 2x dziennie po 4 krople przez 6
tygodni)ma niecałe 11 miesięcy.Czy to nie za silny lek dla takiego szkraba?
Mam wątpliwości.
Pozdrawiam Aga i Olgunia
Obserwuj wątek
    • jolka1974 Re: Zyrtec? 25.07.06, 11:09
      Moja w tym wieku miała dawkę większą i było OK. Myślę, że u Twojej też będzie
      dobrze. Lek dosyć skuteczny, ale niezbyt smaczny!
    • 5_monika Re: Zyrtec? 25.07.06, 11:23
      a jakie objawy ma dziecko ?
      • zuzkaa1 Re: Zyrtec? 25.07.06, 11:34
        Ma skazę białkową,jest na diecie bez jajka, owoców cytrusowych ,
        drobnopestkowych itp. Ma zaczerwienienia pod paszkami i w zgieciach łokci i
        kolanek. Smarujem ją maścią cholesterolową.
    • mama_marunia Re: Zyrtec? 25.07.06, 12:33
      Synek ma 10 miesięcy - od jakiś 2 dostaje 5 kropelek Zyrtecu na noc.
      • katis1 Re: Zyrtec? 25.07.06, 14:46
        Podłącze sie pod temat. Moja córka ma 8 miesięcy kończy za parę dni i od 2tygodni ma zyrtek wczesniej miała ketotifen a jeszcze wczesniej fenistil.Ze skórą jej już jest dobrze, żadnych wysypekjuz nie ma AZS ustapiło, zgięcia kolanek też ma już ładne. Tylko na szyi jej sie tak troszkę czerwieni i córka drapie sie w tym miejscu tak z 4 razy dzinnie- myśle , że to przez upały jej sie ciągle tam tak podraznia.W sumie moja córka bierze leki już 3 miesięce. Powiedzcie mi dziewczyny jak długo musi brać te leki. Jedna z was napisała ze córka dostała zyrtek na 6 tygodni. Mi nikt nie powiedział jak długo mam dawać leki dziecku.Lekarze w moim rejonie to straszne konowały nic mi nie chcą wytłumaczyć tylko mi faszerują małą jak nie sterydami to teraz lekami, byle miec problem z głowy.Długo dawałyście leki dzieciom- skąd mam wiedziec kiedy nastapi ten moment i przestać jej dawać leki.Czy dawka 2x5 krpli to nie za dużo na 8 miesięczne dziecko.W ogóle odkąd mała dostała ketotifen tez 2x dziennie to zaczęła gorzej spać- tzn budzi sie w nocy z 3 razy, wczesniej brała fenistil i jakoś lepiej spała budziła sie tylko raz na cyca.Juz sama nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem.
      • katis1 Re: Zyrtec? 25.07.06, 14:46
        Podłącze sie pod temat. Moja córka ma 8 miesięcy kończy za parę dni i od 2tygodni ma zyrtek wczesniej miała ketotifen a jeszcze wczesniej fenistil.Ze skórą jej już jest dobrze, żadnych wysypekjuz nie ma AZS ustapiło, zgięcia kolanek też ma już ładne. Tylko na szyi jej sie tak troszkę czerwieni i córka drapie sie w tym miejscu tak z 4 razy dzinnie- myśle , że to przez upały jej sie ciągle tam tak podraznia.W sumie moja córka bierze leki już 3 miesięce. Powiedzcie mi dziewczyny jak długo musi brać te leki. Jedna z was napisała ze córka dostała zyrtek na 6 tygodni. Mi nikt nie powiedział jak długo mam dawać leki dziecku.Lekarze w moim rejonie to straszne konowały nic mi nie chcą wytłumaczyć tylko mi faszerują małą jak nie sterydami to teraz lekami, byle miec problem z głowy.Długo dawałyście leki dzieciom- skąd mam wiedziec kiedy nastapi ten moment i przestać jej dawać leki.Czy dawka 2x5 krpli to nie za dużo na 8 miesięczne dziecko.W ogóle odkąd mała dostała ketotifen tez 2x dziennie to zaczęła gorzej spać- tzn budzi sie w nocy z 3 razy, wczesniej brała fenistil i jakoś lepiej spała budziła sie tylko raz na cyca.Juz sama nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem.
        • mata_haari Re: Zyrtec? 26.07.06, 01:32
          Mój łobuz Zyrtec dostaje odkąd skończył 8 m-cy. Dawka jest jak do tej pory stała
          - 10 kropli raz dziennie. My od wielu lekarzy wiemy, że jest to lek do
          przewlekłego podawania, a jego pełna skuteczność działania pojawia się dopiero
          ok 3-4 m-ca. W naszym przypadku powyższe informacje pokrywają się z moim
          obserwacjami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka