Dodaj do ulubionych

nie chce pić wody

28.07.06, 09:01
Mój synek ma 8 miesięcy. Dostaje Bebilon Pepti, który chętnie je. Ma alergie na dużo pokarmów. Je tylko dynie, ziemniaki, kukurydze, królika i indyka. Na wszystkie owoce ma alergie. Wcześniej dawałam mu do picia różne soczki, perzetestowałam wszystkie, które nie mają w składzie marchwi i jabłka (bo na to jest uczulony na 100%). Pił chętnie, ale niestety na wszystkie reagował wysypką. Musiałam je odstawić. Gotowych herbatek i wody pić nie chce. Próbowałąm mu ją dawać z butelki, z łyżeczki, różnych kubeczków i nic, wypluwa i płacze. Próbowałam też wodę z glukozą i też nic. Mały chce tylko mleko. Lekarka powiedziała, że mleko powinien dostawać 4 razy dziennie (180 ml) + obiadek. Wiem, że chce mu się pić i daje mu to mleko częściej tylko bardziej rozwodnione. Ale nie wiem czy dobrze robie, czy może pić aż tyle tego mleka. Pedriatra powiedziała, że jak będzie chciał bardzo pić to i wodę wypije - ale on jej nie chce i tylko bardzo płacze, więc daje mu mleko. Czy wasze dzieci też nie chcą pić wody ?
Obserwuj wątek
    • patyska Re: nie chce pić wody 28.07.06, 09:39
      oj, nie chca, nie chca wink ja daje swojemu bardzo cieniutkie mleczko do picia, np. 4 miarki na 300 ml wody i
      w ten sposob mam pewnosc, ze mi sie w te upaly nie odwodni, a lekkie kompociki z tolerowanych
      owocow probowalas dawac?
      • kasia281075 Re: nie chce pić wody 28.07.06, 09:51
        Dzięki za odpowiedź. Narazie nie mogę podawać żadnych owoców, do tej pory na wszystkie reagował uczuleniem, za 3 tygdnie mam dopiero spróbować z gruszką.
    • mama_marunia Re: nie chce pić wody 28.07.06, 10:43
      Kasiu, nie przejmuj się tym tak bardzo - mój wodę zacząl pic od jakiegos
      miesiaca ( a ma skończone 10), za to nie chce żadnych soków, ale on cyckowy,
      więc może daltego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka