Dodaj do ulubionych

bardzo czerwona dupka!!!

05.10.06, 09:09
co to moze byc?moje dziecko wczoraj wieczorem mialo bardzo zaczerwienione
cale krocze!nigdy wczesniej tak nie bylo!posmarowalam grubo linomagiem,ale
teraz tez jest czedrwone moze minimalnie mniej ale jest!co robic?co to moze
byc?do jakiego lekarza sie udac?pomozcie!
Obserwuj wątek
    • zonka9 Re: bardzo czerwona dupka!!! 05.10.06, 10:06
      Najlepiej do pediatry...a teraz woda z delikatnym mydlem, zero chusteczek
      nawilzajacych...dobrze wyplukac, puscic malenstwo na wietrzenie pupy i maka
      ziemniaczana - zloty srodek
      A zanim posypiec maka, daj jakis sudocrem lub cos takiegosmile
      • patyska zonka... 05.10.06, 10:15
        jakie mydlo?! jaka maka!? przeciez nie wiadomo co tam sie stalo, mydlo podraznia, maka wysusza, chcesz
        dziewczynke na cacy zalatwic?!
        a do autorki watku - pedem do lekarza, jesli termin odlegly to na razie clotrimazolem cienko posmaruj,
        jesli zmiany pieka to delikatnie pudrodermem (o ile mala toleruje mentol, no i oczywiscie nie na
        sluzowke!!! tylko delikatnie i ostroznie wokol pipusi, bo bedzie szczypac). ale glownie do lekarza, bo
        nawet jesli to alergiczne to moglo sie nadkazic.
        • zonka9 Re: zonka... 06.10.06, 10:07
          Patyska...ale nie musisz na mnie krzyczec.Masz racje, z tym mydelkiem nie
          pomyslalam, bo ono dodatkowo moze podraznic. Ja powiedzialam tak, jak ja zawsze
          robie. Nawet wtedy gdy uczuli pokarm. mojemu synkowi zawsze myje pupcie woda,
          zasypuje zwykla maka ziemniaczana i uwierz mi, ze pupci do wysuszonej bardzo
          daleko. Nigdy nie stosuje masci typu cclotrimazol,jesli nie wiem co sie dzieje,
          bo sama powiedzialas, ze nie wiadomo co tam sie stalo. Kazda mowi z wlasnego
          doswiadczenia, a to i tak matka decyduje. Chcialam pomoc a dostalo mi sie po
          glowie...przepraszam.
          • patyska Re: zonka... 06.10.06, 10:27
            Zonka, sorry, zle mnie zrozumialas. nie KRZYCZALAM i nie bilam po glowie wink cipulka to co innego niz
            ptaszek, my swoich chlopakow mozemy traktowac mydlem, ale siebie to juz nie za bardzo wink maka
            ziemniaczana ma dzialanie osuszajace, to na pewno, wiec lepiej jej nie stosowac na podraznione ale
            niesaczace miejsca. clotrimazolu nie ma sie co bac, cipcie sa bardzo podatne na grzyby, wiec pewnie i tak
            tam pojdzie w ruch clotrimazol. nie mialam zamiaru byc niemila, poza tym jak jestem niemila (rzadko) to
            naprawde niemila wink przepraszam.
            • zonka9 Re: zonka... 06.10.06, 10:34
              Oki Patyska, zesmy pogadaly jak gluchy ze slepym. Faktycznie cipunka od
              ptaszkow sie roznismile). Przewrazliwilam siesmile Pozdrawiamsmilesmile
              • patyska Re: zonka... 06.10.06, 10:36
                nieeee, to moze ja jednak bylam za ostra wink moze na privie sie poprzepraszamy, bo stad nas zaraz
                wyrzuca? wink))
                • zonka9 Re: zonka... 06.10.06, 10:50
                  hihihi...atyska, Ty to jestes agentkasmile)))))))) Hehesmile no to na privie sie
                  poprzepraszamysmilesmilesmile
    • kerstink Re: bardzo czerwona dupka!!! 05.10.06, 10:33
      Co pila ? Co brala - jakies leki ? Moze od tej strony sprawdz - cos dalas, cos
      wyszlo ?
      Skoro walczysz z grzybami to sprawdz, czy Clotrimazol pomoze - wtedy oznacza, ze
      grzyb sie tam rozmnozyl. Nosi jeszcze pieluszke ?

Mimo to bez paniki. Moja corka w zaleznosci od trzymania sie diety tez miala
      rozne takie. No nie wiem, ja z kazdym czyms nie biegam od razu do naszej
      pediatry (ktora zreszta polegla przy lamblii i grzybicy). No chyba ze dla
      dziecka to jest bardzo uciazliwe, i ze zaczynam sie bac.

K.
      • aks4 Re: bardzo czerwona dupka!!! 05.10.06, 10:37
        ogromne dzieki. kontaktowalam sie z dr M. powiedziala ze to prawdopodobnie
        grzyb. mam smarowac clotrimazolum i kapiel w nadmanganienie potasu, jesli do
        jutra nie pomoze mam zrobic badanie ogolne moczu bo moze jakis stan zapalny,
        jakies zakazenie?nigdy wczesniej tego nie bylo wiec nie wiadomoco to moze byc,
        czy to faktycznie grzyb?
        • blueluna Re: bardzo czerwona dupka!!! 05.10.06, 21:09
          > czy to faktycznie grzyb

Moze byc.
          U nas, podczas walki z nim - bylo kilka takich "rzutow" ze nagle wylegal na
          krocze.
          Teraz jest juz chlodniej, dzieci sie cieplo ubiera, do tego pielucha, maly
          przewiew, nie zmieniona od razu pielucha, wiele nie trzeba.
          • aks4 Re: bardzo czerwona dupka!!! 06.10.06, 09:34
            tylko moje dziecko nie chodzi juz w pieluszce takze nie wiem,ale moze o
            grzyb,dzis bede robic badanie moczu dla pewnosci czy nic sie nie dzieje wiec
            bedzie wiadomo
            • kerstink Re: bardzo czerwona dupka!!! 06.10.06, 11:06
              Moja cora tez nie ma pieluszki juz, a miala takie cos. Daj znac, co ci wyszlo w
              badaniu moczu - bo moze tez ja powinnam przy nastepnym ataku zrobic ?

K.
              • aks4 Re: bardzo czerwona dupka!!! 06.10.06, 11:40
                a czesto u twojej corci cos takiego sie dzieje?u mojej dopiero pierwszy
                raz,moze to faktycznie grzyb,chociaz nigdy go tam nie bylo,ale kto wie?jednak
                dla pewnosci chce zrobic badanie moczu zeby wiedziec czy nie ma jakiegos
                zakazenia albo stanu zapalnego?po smarowaniu linomagiem a pozniej clotrimazolum
                widze ze poprawa jest wiec moze to faktycznie grzyb,ale badanie zrobie
    • aks4 wynik moczu wyszedl ok 07.10.06, 10:16
      jak powyzej, wynik moczu jest ok, wiec to co sie dzialo na to wyglada ze to
      grzyb.Zastanawiam sie czy to w ogle jest do wyleczenia?co wiecie na ten temat i
      jak dlugo leczycie candide u dzieci?ja juz myslalam ze u nas jest ok,bo
      zniknelo wszystko z ciala rozne krostki i kaszki.problem z oczami tez sie
      uspokoil.niestety tydzien temu skora pod oczami byla znowu zaczerwieniona po
      najedzeniu sie roznych slodkosci no i teraz to krocze cale czerwone.jak dlugo
      to sie leczy i czy to w ogole jest do wyleczenia?bo juz zaczynam miec
      watpliwosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka