Dodaj do ulubionych

balsam kapucyński

05.10.06, 13:39
witajcie
jestem mamą 19mscznego chłopczyka który ma glistę ludzką, dostaje pyrantelum
(2 razy co tydzien i kolejną dawkę ma za 2 tyg) dostaje jeszcze lek
homeopatyczny od robaczyc cina55, dowiedziałam sie ze dobrym środkiem tez jest
balsam kapucyński i chciałabym dowiedzieć sie czy mozna go dostać bez recepty,
i jaki jest jego koszt? Mały po każdej dawce pyrantelum ma brzydkie liszaje na
twarzy (w okolicy noska i na brodzie)wiem ze to może być od toksyn glisty,
chciałabym jakoiś wspomóc mu wydalić to cholerstwo, nie mogę patrzeć jak się
męczy.Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

estera
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: balsam kapucyński 05.10.06, 13:45
      www.balsamkapucynski.pl/
      Na razie stosuj pyrantelum, choc troche nie rozumiem waszego dawkowanie i moze
      warto sie zapytac o to.

K.
      • estusia Re: balsam kapucyński 05.10.06, 13:49
        no dla mnie tez jest to dziwne inni jakos inaczej dostaja ten lek, słyszałem ze
        jedni przez 3 dni biorą i dość
        • kerstink Re: balsam kapucyński 05.10.06, 14:02
          Sami nie przeszlismy glisty ale z tego co pamietam z opisow tu na forum
          (czytalam jedynie pobieznie), to powtorki przy gliscie sa koniecznie, zeby to
          wybic. Dziwi mnie raczej twoj opis, ze dziecko ma dostac 2 razy, a potem po 14
          dniach. Co to znaczy 2 razy ? Przez dwa dni ? Albo dwa razy w jeden dzien ?
          Zazwyczaj sie daje pyrantelum przez 3 dni, kombinuje sie rozne leki tak, zeby
          np. jedna tura byla pyrantelum, potem np. Vermox, potem pyrantelum. No ale to
          jest dosyc male dziecko wiec moze dlatego takie dawkowanie ?

To, ze jedni biora 3 dni i koniec nie oznacza, ze to ma sens. Po 14 dniach
          wykluwaja sie mlode i kolo sie zamyka. Po to robi sie powtorki, by ew. potomstwo
          wybic. Robi sie rotacje lekow, zeby czyms juz wybic napewno.

K.
          • estusia Re: balsam kapucyński 05.10.06, 16:35
            nie zrozumiałas mnie,albo ja źle się wysłowiłam; kubuś dostał pierwszą dawkę a
            po tygodniu dostał drugą dawkę a po następnych dwóch tygodniach dostanie
            trzecią dawkę
            • luty71 Re: balsam kapucyński 06.10.06, 23:57
              Witaj. My też walczymy z glistą, tyle że mój synek ma 3 latka. Walkę zaczeliśmy
              30.06, kiedy to dostał pierwsza dawkę Zentelu - wziął ich w sumie 5 (trzy, co
              tydzień jedna, dwa tygodnie przerwy - powrót objawów - więc jeszcze dwie też z
              tygodniowym odstępem). Niestety po miesiącu znów powrót objawów, badanie
              kontrolne - jaja obecne. Znowu jeden Zentel a po tygodniu raz Pyrantelum.
              Objawy ustapiły, badanie kału ok. Wiem jednak, że trzeba być czujnym -
              obserwować dziecko i często badać kał. Do tego odpowiednia dieta i własnie
              homeopatia - co do balsamu, to czy można go podawać małym dzieciom - zawiera w
              swoim składzie spirytus. A tak na marginesie, jakie były objawy u Twojego synka
              i jak wpadłaś na to, że to może być glista? Pozdrawiam Kasia
              • konkubinka Re: balsam kapucyński 07.10.06, 09:52
                balsam kosztuje 15 zl .
                • konkubinka Re: balsam kapucyński 07.10.06, 09:54
                  leki homeo tez sa z alkoholem.Oficjalnie nie wolno podawac ale z dwojga zlego
                  chyba lepiej podac.Z tym , ze to jest moje zdanie.
                  Gdy balsam nie mial swojej strony , ulotki itp instrukcja zawierala dawkowanie
                  rowniez dla dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka