arabelax 30.01.25, 18:08 jakie znacie kosmetyki i zapachu wanilii? balsamy, żele i inne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danaide2.0 Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 18:28 Yves Rocher ma żel pod prysznic/balsam z wanilią Bourbon. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 18:31 danaide2.0 napisała: > Yves Rocher ma żel pod prysznic/balsam z wanilią Bourbon. To najlepsza waniliowa seria, jaką znam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: kosmetyki wanilia 31.01.25, 10:08 Potwierdzam. Jestem uzależniona od wanilii. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 21:14 Kiedyś jeszcze była taka marka St.Ives, też mieli lotion do ciała waniliowy, obłędny. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: kosmetyki wanilia 31.01.25, 17:59 Ojjj tak!! Cudowny był ten lotion, ale przynajmniej w PL już od lat nie do dostania Fajnie, że ktoś jeszcze - oprócz mnie - pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 21:17 Z Yvese Rocher tez kosmetyki z serii Monoi. Bardzo lubie ich olejki i Wodę toaletowa Vague d'ete. www.yves-rocher.pl/wyszukaj?q=Monoi Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 21:29 Yope ma waniliowe mydło w płynie (i może też inne produkty) Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 21:37 ja mam teraz black vanilla z zielinski&rozen. szukam teraz czegoś tańszego, więc dziękuję za polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 21:47 Znam wiele, ale szczerze ich nie znoszę 🤷♀️ Co jest bardzo dziwne, bo uwielbiam zapach prawdziwej wanilii. Nie wiem, co się dzieje nie tak, że wszystkie kosmetyki z wanilią, które znam mają chory słodki lepiący (i syntetyczny) zapach. Zazwyczaj mają niewiele wspólnego z prawdziwą wanilią. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: kosmetyki wanilia 31.01.25, 10:03 Ależ w tym nie ma nic dziwnego. U mnie YR (różne zapachy) używa dziecko. Kosmetyki z wanilią mają jeszcze Cztery Szpaki. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: kosmetyki wanilia 31.01.25, 18:35 Ale dlaczego nic dziwnego - że niby ma tak być? Lubisz taką słodką syntetyczną wanilię? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: kosmetyki wanilia 01.02.25, 01:47 Przecież napisałam, że u mnie YR używa dziecko. Ja jadę głównie na Aleppo i czasem demokosmetykach (takie bezzapachowe). Większość chemii śmierdzi chemią. Lepiej jesz, lepiej czujesz zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: kosmetyki wanilia 31.01.25, 19:16 mam tak samo, mniej wiecej, bo wanilie prawdziwa uwielbiam ale tylko w kuchni kazdy dodatek waniliowego zapchu - nie wnikam, sztuczny czy prawdziwy- gdziekolowiek poza kuchnia przyprawia mnie o migrene gigant i mdlosci Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: kosmetyki wanilia 30.01.25, 22:35 Flos lek masełko do rąk waniliowe, moja córka tylko tego używa do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś