Gość: AniaSK IP: *.* 22.01.02, 17:12 Czy różna jest cena zakupu Bebilonu, Nutramigenu itp w aptece w zależności od tego, czy ma się receptę czy nie? I czy możecie mi podać orientacyjne ceny?Dzięki.Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janeczka Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 22.01.02, 19:02 Tak np. za isomil na receptę płacimy dużo mniej, niż gdyby był bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martek Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 23.01.02, 14:22 Za Nutramigen na recepte place duzo mniej gdy lekarz zaznaczy, ze jest to chorba przewlekla (gdy nie zaznaczyl zaplacilam 50% ceny) Martek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wronka Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 23.01.02, 19:44 Cena Bebilonu pepti bez recepty to 26 złotych z groszami. Z receptą za cztery opakowania płacę około 10 złotych. Różnicę widać gołym okiem i czuć w kieszeni. Zapytaj lekarza o recepte koniecznie. Alergia pokarmowa, to choroba przewlekła i nie na kieszeń zwyłych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsi Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 23.01.02, 22:43 Nutramigen bez recepty ok.36 zł, na recepte zwykłą ok. 18 zł. Podobno mozna kupic jeszcze taniej gdy ma sie recepte od alergologa.Dorsi mama Bianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 24.01.02, 23:32 Jeśli chodzi o bebilon pepti:- bez recepty 26 zł (z jakąś końcówką);- na receptę- połowę;- na receptę z zaznaczeniem "choroba przewlekła"- ok. 2,50Pozdrawiam. bunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAB Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 26.01.02, 19:04 Czzesc Giera, mam do oddania 3 opakowania tych platkow, ale jesli mieszkasz poza Wroclawiem, to sie chyba nie oplaca ich wysylac poczta, bo pewnie duzo nie kosztuja. Jesli zas jestes z Wroclawia, to sie mozemy jakos umowic na przekazanie .Paka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mara_Jade Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 26.01.02, 21:47 Nutramigen bez recepty to 36-38 zl na recepte zwykla 50% wartosci od sztuki na specjalna recepte (wszystkie mleka) 15 zl za 6 puszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadyga Czerwone, suche, nierównomierne plamy na nóżkach - to alergia? IP: *.* 08.02.02, 20:44 Dziewczyny kochane, proszę podpowiedzcie, macie zapewne ogromne doświadczenie w tym temacie. U naszego synka(5 miesięcy) pojawiły się na nóżkach plamy. Są takie nierównomierne, różnej wielkości, w zasadzie są jasne i szorstkie. Kiedy kąpiemy małego wtedy te plamy robią się czerwone, a potem znów jaśnieją. Czy to jest alergia? Również buźka małego wygląda źle. Początkowo myślałam, że to tatuś podczas zabaw podrażnił go swoim zarostem, teraz jednak uświadomiłam sobie, że zarost na twarzy tatusia jest od zawsze a buźka wygląda źle od tygodnia. Czy to może być alergia? W zasadzie nie wprowadzałam nic nowego do diety. Mały je mleczko z piersi, jabłuszka gerbera i marchewkę, no i ostatnio dostał ze dwie - trzy łyżeczki kaszki ryżowej. Ale dostaje również mleczko sojowe. Tak mi wygląda jakby uczulił się własnie na to mleko. Słyszałam, że dopiero po jakimś czasie dziecko może się uczulić, a Franek pije to mleko już ponad miesiąc. Proszę nie zostawiajcie tego postu bez odpowiedzi. Podpowiedzcie proszę.Pozdrawiam serdecznieKatarzyna mama Franka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silije Re: Czerwone, suche, nierównomierne plamy na nóżkach - to alergia? IP: *.* 08.02.02, 22:05 Kasiu niestety baaardzo wygląda mi to na alergię. Twój opis zdaje sie pasować do Julki w okresie pierwszego ataku alergii (choc była starsza ale to nie ma znaczenia). Mleko sojowe bywa często podejrzane, spróbuj odstawic na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola25 Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 29.01.02, 21:56 Na jakiej podstawie można uzyskać receptę na mleczko na choroby przewlekłe czy wystarczy tylko poprosić o takie zaznaczenie na recepcie pediatrę???? Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 29.01.02, 23:26 Porozmawiaj z lekarzem, pewnie jeśli uzna, że dziecka alergia to choroba przewlekła, zaznaczy na recepcie. A warto się tym zainteresować, bo np. Bebilon pepti jest tańszy (10% wartości, ok. 2,50 za puszkę).Życzę powodzenia i jak najmniej alergii.Bunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 30.01.02, 09:42 Mój synek pije Prosobe 2 (sojowe) bez recepty ok. 21 PLN na receptę połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaszea Re: Ceny preparatów mlekozastępczych IP: *.* 30.01.02, 12:53 Niestety ja prosiłam mojego pediatrę i również alergologa o taką receptę i nie dostałam. Obydwie twierdziły, że alergii nie ma na liście chorób przewlekłych Ministerstwa Zdrowia. Mogą je zapisywać tylko dzieciom ze złym wchłanianiem jelit. (Co nie zmienia faktu, że niektórzy lekarze wypisują je także innym dzieciom).Dostałyśmy receptę na 50% zniżki. Taką wypiszą Tobie bez problemu. Nie jest to 2,50 za opakowanie ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś