Gość: BRenia IP: *.* 15.03.02, 22:16 Dziewczyny pomysł rewelacja, bo juz jestem bliska obledu.Nie zapomnijcie podac tylko adresu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BRenia Re: Jaki krem na słońce? IP: *.* 15.03.02, 22:24 Przepraszam za pusty wcześniejszy post, dopiero się uczę. Proszę doświadczone mamy o radę na temat: jakie kremy czy balsamy używacie dla swoich maluchów w słoneczne dni dla ochrony ich skóry (żeby były filtry UVA, UVB). Aha! Boguś ma 11 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka Re: Jaki krem na słońce? IP: *.* 16.03.02, 15:09 Moim zdaniem świetnie sprawdził się krem Garniera z najwyższym faktorem (specjalnie dla dzieci). Na opakowaniu jest napisane, że można używać od 6 miesięcy i rzeczywiście można. Nie daje żadnych uczuleń (a mój Mikołaj jest bardzo uczulony nawet na inne pieluchy niż bawłniane Huggies). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridgett Re: Jaki krem na słońce IP: *.* 18.03.02, 21:18 Blokery (faktor 50i 60) mineralne produkowane specjalnie dla dzieci. Ja używałam dwóch firm francuskich, jedna to LA ROCHE-POSAY, a drugiej niestety nie pamiętam. Obie były b. dobre, nie wywołały żadnych uczuleń, nadawały się la niemowląt, tyle,że właśnie chyba LA ROCHE-POSAY był trochę za gęsty i źle się rozsmarowywał. Oba są koloru beżowego, co ma swoje wady (brudzi ubranka) i zalety (widać, gdzie dziecko jest posmarowane, a gdzie jeszcze nie - ogromna zaleta u takiego piskorza jak mój Kuba). No i faktycznie oba blokowały promienie słoneczne - ja wróiłam z nad orza czarna jak murzynka a mój Kuba biały jak młynarz ku rozpaczy babć, którym podoba się nie do końca zdrowa opalenizna. Odpowiedz Link Zgłoś