WitamJestem dzisiaj po raz pierwszy na forum i tak sobie czytam i czytam i mam coraz większy mętlik w głowie, coraz więcej wątpliwości i obaw dotyczących zdrowia mojego dziecka. Jestem mamą 11 miesięcznej Dagmary, która wydawała mi się dotychczas, za sprawą bagatelizujących problem alergii pediatrów, zdrową dziewczynką (drobne wysypki lub szorstką skórę miewała już parokrotnie). Trzy tygodnie temu pojawiła się u niej okropna wysypka na całym ciele, co skłoniło mnie do wizytu u dermatologa-alergologa, diagnoza - alergia pokarmowa. Dołączam więc do waszego grona i od razu mam kilka pytań natury powiedzmy "technicznej". Czy mogę zmusić pediatrę, aby dał mi skierowanie do alergologa (poprzednio byłam odpłatnie, a wziąwszy pod uwagę konieczność częstych konsultacji jest to baaaaardzo kosztowne). Czy aby wykonać testy z krwi na alergeny muszę mieć skierowanie od alergologa i czy w ogóle muszę mieć takie skierowanie? Gdzie w Warszawie są takie badania wykonywane, no i czy są bezpłatne? I jeszcze jedno czy takie testy wykonuje się gdy dziecko ma wysypkę, czy też kiedy wszystko się ustabilizuje? To na razie chyba tyle. Mam nadzieję, że mogę liczyć na waszą pomocserdecznie pozdrawiamBeata mama dagi