Gość: Marta_B IP: *.* 12.06.02, 08:17 Czy ktoś dawał dziecku bądź sam brał siarkę w tabletkach na AZS? Podobno jest bardzo pomocna. Wiecie coś na ten temat?Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elik Re: Sulfur w tabletkach. IP: *.* 12.06.02, 11:31 Moja córka swego czasu brała kropelki Slufur LM VI. Po jednej kropelce dziennie. Ma alergię pokarmową, miała wtedy rok. Przez miesiąc dwa była bardzo duża poprawa. Potem zapalenie dróg moczowych i wszystko wróciło do stanu poprzedniego.Potem jeszcze kilkakrotnie miała zmieniany lek homeopatyczny ale bez większych efektów.Elik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta_B Re: Sulfur w tabletkach. IP: *.* 12.06.02, 12:06 A miała AZS?Zapalenie dróg moczowych wiązało się z podawaniem siarki?Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elik Re: Sulfur w tabletkach. IP: *.* 13.06.02, 14:04 Moja córak , teraz 2 latka i 4 miesiące od 3 tygodnia życia ma wysypki. Można powiedzieć że ma skórę altopową, ale właściwie typowego AZS nie ma. Jeśli ściśle przestrzegamy diety wysypki zdarzają się sporadycznie. Ma albo czerwone kropki w zgięciach , na stopach , potem przechodzące w szorstkie plamy.Czasami pojawia się szorstkość skóry bez zaczerwienienia. Lekarka orzekla ,że Olik ma skórę atopową. Wrażliwą na dotyk, podrażnaną przez pot itd. Nie wiem co spowodowało zapalenie pęcherza, właściwie zastanawiałam się ostatnio czy to mogłobyć przez ten lek? Wiem że Oli pediatra-homeopata zastosowała ten lek i dwójki innych dzici, u jednego z miernym skutkiem, mały ma klasyczny/duży AZS. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś