Dodaj do ulubionych

Jak to możliwe?

05.12.06, 15:43
Moje roczne dziecko alergik zjadło wczoraj pod moją niewiedzą jedno ciasteczko takie 1,5 na 1,5 cm -herbatnik z jajkiem mlekiem i Bóg wie co tam jescze w składzie a potem dorwała sie do głowy mikołajka czekoladowgo, jak ją złapałam to okazało sie , że głowa nadgryziona a mała ma buzie z czekolady. Wiecie co - to było w gościach bo mała bawiła sie z 6 letnią dziewczynką, która dostała paczkę na Mikołaja - ( ode mnie na dodatek).Ciasteczko - to ją przyłapałam i prosiłam dziewczynke by jej nie dawała- ale mikołaja ukradła i w konciku coś cichutko robiła- patrze a ta je mikołaja. Byłam w szoku nie wiedziałam co robić- czy lecieć do domu i podąc szybko zyrtek czy nie.Nie wiem ile zjadła, ale napewno coś zjadła bo buzia była czekoladowa a dziś nie zrobiła kupki- także pewnie ją troszkę zaparło po czekoladzie.Ale co innego chce powiedzieć, że małej w sumie to nic nie jest spała normalnie, wysypka nic nowego- ma taką jedna wysypkę która wyszła jej po biegunce i leczeniu gronkowca. I nic nowego. CZy jeszcze ją wysypie.Bo nie wiem czy mam sie dalej bać, czy cieszyć ,że mała nie ma aż tak silnej alergii, albo wcale nie ma tylko to ten gronkowiec nam miesza.Sam już nie wiem.( Zyrteku nie podałam bo w buteleczce już nic nie ma tylko na dwie krople by było)
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: Jak to możliwe? 05.12.06, 15:46
      ja też różne alergie u mojego dziecka podejrrzewałam, najbardziej oczywiście na
      mleko i jakież było zaskoczenie kiedy pojadł herbatników i żadnej reakcji nie
      było. potem ja mimo karmienia piersią wcinałam wszystko co się nawinęło, tzn.
      wszystko co zakazane i nadal żadnych zmian.
      • katis1 do czarna.perla 05.12.06, 16:23
        A w jakim wieku jest wtwoje dziecię. I kiedy zaczęłaś jeść wszystko. Bo ja też karmię małą piersią i pepilonem pepti. I nie jem nabiału, ale kiedyś miałam taką handrę i wcięłam prawie całą bombonbierkę i w sumie żadnych sensacji nie było, tylkoze wtedy mała była na zyrteku, a teraz już od dwóch dni nie podaje jej zyrteku. Moje zęby strasznie mnie bolą, jem co prawda wapno, ale coś mnie też nerki pobolewają jak więcej jem tego wapnia. Wiem, że powinam iść do lekarza, ale sie boę, że mi zakaże karmienia małej- napewno każą mi wrócićdo jedzenia nabiału. Tak sobie myslę, że może ja mogę już jeśc nabiał, że małej nic nie bedzie, tylko ja o tym jeszcze nie wiem. Czy twoje dziecię dużo już je pokarmów.
    • czarna.perla Re: Jak to możliwe? 05.12.06, 17:00
      moj synek ma 16 mies.
      wczesniej przez 8 mies nie jadlam mlaeka w zadnej postaci bo faktycznie
      tropche na nie reagowal ale zanim skonczyl rok zaczelam jesc wszystko. zanim
      skończył rok nie jadłam też przez krótsze lub dłuższe okresy innych produktów
      ale szorstkie policzki i tak były cały czas. teraz też są lekko szorstkie ale
      winię za to candide, którą synuś ma. w związku z candidą oczywiście jesteśmy na
      diecie ale od 12 do 15 mies jadłam dosłownie wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka