Dodaj do ulubionych

kolki-alergia?

IP: *.* 14.10.02, 08:37
Witam ostatnio lekarka powiedziala, ze jesli mala ma kolki to moze byc alergia..Czy macie takie doswiadczenia? Innych objawowo nie ma..W rodiznie tylko ja nie toleruje pylkowsmile a innych alergiinie ma. I drugie pytanie - lekarka powiedziala zeby nie jesc niczego oprocz: ryzu, kaszy, ziemniakow, chleba, jablek, marchewki, buraczkow i indyka..Strasznie ubogo. Czy mozna jesc jakies zupy? pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: kolki-alergia? IP: *.* 14.10.02, 14:11
      A ile miesiecy ma mala? Jesli wystepuja tylko kolki, to tak ostra dieta wydaje mi sie nie bardzo uzasadniona. Sensowne wydaje mi sie zrezygnowanie z produktow mocno uczulajacych - slodkie mleko i w ogole ograniczenie nabialu i jajek, wolowina, czekolada, kakao, soja, cytrusy, unikanie produktow z duza iloscia konserwantow.Jelsi zdecydujesz sie posluchac lekarki, to zupy oczywiscie mozesz jesc - te, ktore uda Ci sie zrobic z ryzu, kaszy, ziemniakow, chleba, jablek, marchewki, buraczkow i indyka... ;)Pozdrawiam serdecznie :)
      • Gość: 26042000 Re: kolki-alergia? IP: *.* 14.10.02, 20:55
        Rzeczywiście kolki mogą być jednym z pierwszych objawów alergii, chociaż uważam ,że nie należy traktować tego jako standart. Faktem jest jednak, że w ten sposób objawiła się alergia u mojego synka. Dlatego z mojego doświadczenia doradziłabym Ci ostrożność , jeśli chodzi o spożywanie produktów wysoko alergizujących. Wydaje mi się,że dieta , jaką zalecił Ci lekarz jest rzeczywiście rygorystyczna, tym bardziej, że przy alergii nigdy nic nie wiadomo i tak np. może się okazać , że ta marchewka czy też indyk mogą uczulać. Możesz np. dietę zaleconą przez lekarza potraktować jako "wyjściową" i póżniej stopniowo coś niecoś w małych ilościach do swojej diety dokładać i obserwować dziecko. Może się okazać ,że to jednak kolki.Trzymam kciuki i pozdrawiam. Iza.
        • Gość: mbugajewska Re: kolki-alergia? IP: *.* 15.10.02, 09:59
          dzieki za odpowiedz a jak to bylo najpierw kolki a pozniej co? i kiedy? mala Zuzka ma 6 tyg. A ja jem to co napisalam a i tak sa kolki..Monika
          • Gość: eKachna Re: kolki-alergia? IP: *.* 15.10.02, 18:21
            Moja Michalinka ma 14 miesięcy i nadal ma kolki. Właśnie diagnozujemy to w szpitalu na Działdowskiej w Warszawie, niestety podejrzewają alergię. Ale nie przejmuj się, to skrajny przypadek.
    • Gość: 26042000 Re: kolki-alergia? IP: *.* 17.10.02, 15:40
      Moniko,pomyślałam, że mogłabyś porozmawiać jeszcze z pediatrą, czy przypadkiem nie wchodzi w grę nietolerancja laktozy, przy której również b. często występują kolki.Iza
      • Gość: mbugajewska Re: kolki-alergia? IP: *.* 17.10.02, 15:56
        chyba tak zrobie..bo juz nie mma sil..monia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka