Dodaj do ulubionych

Jaka herbata dla alergika

IP: *.* 13.01.03, 23:50
Witam Moje dziecko nie może pić soków (jest uczulone na skondensowaną witaminę C) więc gotuje jej kompoty. Teraz jednak trudno o dobre owoce. Zastanawiam się nad herbatkami np. malinową Biofixu. Czy to jest zdrowe, czy można dziecku podawać. Co Wy dajecie. Od razu powiem, że sama woda odpada – nie lubi, a na Hipp jest uczulona. Pomóżcie bo już nie wiem co mam robić.Pozdrawiam Jedynka
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 14.01.03, 09:27
      Ja daje malej i sama pije herbaty owocowe Herbapolu albo Vitax, najczesciej z dzikiej rozy i czasem malinowa. Raz kupilam Biofix, ale wydal mi sie mocno "perfumowany", chociaz niby producent zapewnia, ze bez sztucznych dodatkow i dopuszczone do aptek. Zreszta moze to ja mam cos ze smakiem porobione :)Tyle, ze Lena i tak glownie wode pije.Naprawde nie ma gotowych sokow bez dodatku wit.C? A mzoe ew. kompot z mrozoek, nie wiem, czy twoje dziecko jest uczuklone na jakies owoce?Pozdrawiam
      • Gość: mirra Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 16.01.03, 19:04
        taka jaka nie uczula... nie ma recepty... spróbuj zwykły rumianek, miętówkę... to najprostsze, aczkowliek nie stuprocentowe... uczulać może nawet marchewka i jabłko
        • Gość: tubka Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 17.01.03, 00:22
          Mirra, Ty specjalistko od alergii!!!Rumianek BARDZO CZĘSTO uczula!!!
    • Gość: Mysz* Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 16.01.03, 15:47
      Ciekawi mnie jak "wykryłaś" że dziecko jest uczulone na witaminę C i herbatkę Hipp"a. Moją Zosie uczula mleko i żółtko, chyba też cytrusy. Zastanawiam się czy może cos jeszcze ale nie mam pojęcia już jak to wykryć. Będe wdzięczna za odpowiedź.
    • Gość: akl Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 17.01.03, 10:43
      Cześć Jedynko,ja znalazłam skondensowany sok malinowy z kwiatem lipy firmy Paola sklad: cukier, woda, zageszczony sok malinowy, wyciag z kwiatu lipy, naturalny aromat. Nie wiem czy ta lipa to bedzie dobra dla alergika, ale mysle że można by było spróbować, Widziałam tez tej firmy sok wiśniowy choc wiśnia chyba dość czesto uczula. Pewnie ta firma produkuje tez soki z innych owoców trzeba by było poszukać.Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: halina Re: Jaka herbata dla alergika IP: *.* 17.01.03, 10:55
        mama Domisi napisała/ł:> ja znalazłam skondensowany sok malinowy z kwiatem lipy (...) Widziałam tez tej firmy sok wiśniowy choc wiśnia chyba dość czesto uczula. Hmm, wedlug "klasycznych" list alergenow to raczej maliny powinny uczulac, to wlasnie one naleza do tych tajemniczych "owocow drobnopestkowych" :). Oczywiscie to, jak zawsze :(, sprawa indywidualna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka