Dodaj do ulubionych

pytanie o Fenistil

IP: *.* 23.02.03, 11:28
moja 5 miesięczna córeczka jest od 2 miesięcy na Nutrmigenie mimo to od czasu do czasu pojawiają jej się wysypka na czole i na policzkach ostatnio na powiekach stosujemy pimafucort, cutivate, ale nie chcę ich za często używać , kiedy pojawia się wysypka mała staje się bardzo nie spokojna wi ęc lek. przepisała jej fenistil krople jeden dzień stosowałam ale mała była bardzo ospała po nich , nie śmiała się nie bawiła więc odstawiłam ale to nie jest rozwiązanie jakie wy macie doświadcznei z fenistilem i jak długo go należy stosować i w jakich dawkach dla takiego maluch (ja dawałam 3x3krople) czy kiedy nie ma wysypki to dawać czy niebardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: magdaka Re: pytanie o Fenistil IP: *.* 23.02.03, 12:00
      Moj synek przyjmuje fenistil od 3 miesiaca zycia.Ma teraz 16 mcy.Teraz od listopada bierze go 2 razy dziennie po 10 kropli.Raz przed spaniem w poludnie i na wieczor.Wtedy nie jest senny w dzien.Tez bvbym chciala,zeby nie bral lekarstw ale ze wzgledu na baaaardzo wysoki poziom IgE musi je dostawac.My narazie mamy go brac wg schematu :4 miesiace brania potem 3 tygodnie przerwy itd.Ta przerwa jest konieczna bo fenistil ma sklonnosc do odkladania sie w organizmie.Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka