Dodaj do ulubionych

Rano blady, wieczorem czerwony

IP: *.* 21.03.03, 19:04
Witam!Mam dziecko uczulone na mleko, jaja, prawdopodobnie pszenicę i coś jeszcze (?). Mały ma suche zmiany pod kolanami, przy kostkach, suchą buzię mimo stosowania Zyrtecu i natłuszczania. Zastanawia mnie jednak, dlaczego rano wygląda dużo lepiej niż wieczorem. Po godzinie 16 zaczyna go "brać". Czasem na buzi robią mu się jakby czerwone żyłki skierowane ku nosowi. Dodam, że w nocy karmię go piersią kilkukrotnie, więc teoretycznie przy alergii pokarmowej rano powinien wyglądać podobnie jak w dzień? A może to coś innego? Czy ktoś zaobserwował coś podobnego u swojego dziecka? Basia
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotadu Re: Rano blady, wieczorem czerwony IP: *.* 21.03.03, 19:26
      Mam ten sam problem. Bardzo jestem ciekawa odpowiedzi. Pozdrawiamy. Dorota i Maja
    • Gość: Jana Re: Rano blady, wieczorem czerwony IP: *.* 23.03.03, 15:58
      To samo zauwazyłam, Misia po kazdej po nocy i po drzemce była blada, po jakimś czasie plamy robiły sie czerwone. Bardzo mnie to myliło do czasu, kiedy alergolog "wyjasniła" mi że to dziwne, ale tak zazwyczaj jest, że zaraz po przebudzeniu dzieci wyglądaja lepiej. Ona pracuje w szpitalu i troche tych dzieci ogląda. Z dziwnych rzeczy moge dodac jeszcze to, że ciałko Misi było całe wysypane, ale pod pampersem - gładkie. Tez mnie to myliło, bo myslałam że to alergia kontaktowa na proszek czy cos innego, do czasu kiedy jakis lekarz powiedział mi, ze u dzieci z atopowym zapaleniem skóry pod pampersem jest gładko. Dlaczego? nie wiedział...Pozdrawiam Jana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka