Dodaj do ulubionych

Nutramigen

28.02.07, 17:24
synus zajada sie kleikami (ryzowym i kukurydzianym) na Nutramigenie, a nie chce samego mleka.
wczoraj jak dostal w kubku niekapku (nauczyl sie od niedawna pic) to zrobil mine jakbym dala mu
jakies swinstwo. zatrzasl sie jakby dostal cytryne. butelki nie chce, a przez niekapek kaszka chyba
nie przejdzie. kaszke daje lyzeczka. chce go odstawic od piersi i nie wiem co mam zrobic, zeby w
nocy cos zjadl.
pomozcie kolezanki. moze macie jakies pomysly.

pozdrawiam
betty
Obserwuj wątek
    • denay Re: Nutramigen 28.02.07, 18:38
      a musi jeść w nocy??
    • mloda121 Re: Nutramigen 28.02.07, 18:42
      a może wymieszać mniejsza ilość kleiku z mlekiem? tak, żeby płynęło przez
      smoczek?, ja daję na 180 ml ok. 4 łyżeczki od herbaty
      • 7platek Re: Nutramigen 28.02.07, 19:38
        a może zmienić preparat na Bebilop pepti? tańszy i nie tak śmierdzący
        dziecko czuje i smak i zapach smile
        ja się nie dziwię, że nie chce go pićsmile
        • betty69 Re: Nutramigen 28.02.07, 19:53
          uczulony jest na BP
          • atopik Re: Nutramigen 01.03.07, 11:08
            No własnie a po co wprowadzac dziecku takie złe nawyki jedzenia w nocy ??? Powinnas cieszyc się że synek je ładnie kaszke łyżeczką. Jak musisz to podaj w nocy wodę (!!) do picia.
    • kruffa Re: Nutramigen 01.03.07, 11:51
      Ja powoli też zmierzam do końca karmienia. Ostatnio były już tylko 3 (przed
      snem, 1-2 i 5-6). Dzisiaj się "zbiesiłam" i nie dałam piersi o 5, tylko wodę. Od
      tygodnia w łóżku zawsze jest niekapek i jak młody się budzi poza porami
      karmienia (ząbkuje koszmarnie) dostaje wodę. Dzisiaj o 5 dostał tylko wodę,
      zasnął i o 7 obudził się cały w skowronkach. Karmienie przed snem będzie chyba
      też w sumie łatwo wyeliminować. A po północy jak nie będzie chciał z
      butelki/niekapka mleka to dostanie wodę. Jak będzie naprawdę głodny to wypije, a
      jak nie to pójdzie spać.
      Może trochę brutalnie, ale innego wyjścia chyba nie ma.
      Wiadomo, że każde dziecko jest inne, ale w tym wieku już dawno córka nie jadła w
      nocy, a jedynie piła.

Kruffa
      • betty69 Re: Nutramigen 01.03.07, 12:19
        Podobnie u mnie z karmieniami, tylko ze ja juz wyeliminowalam od 2 dni karmienie/zasypianie przy
        piersi przed snem. Synek dostaje kaszke przed snem, a potem tata go usypia. Przedwczoraj trwalo to
        30 min. a wczoraj 40 min. smile)) Pozostaje jedzenie ok. 1-2 i 5-6. Zawadzka mowila ze picie wody to za
        malo dla takiego brzdaca. Ja tez znow nie chce go odchudzic bo on do drobnych nalezy (od niedawna
        na 25 centyl wskoczyl, a tak wczesniej byl na 10). Nie wyobrazam sobie wstac i karmic go lyzeczka na
        siedzaco. Poprobuje z mlekiem i woda juz wkrotce. Na razie oswajam go z niekapkiem oraz
        zasypianiem bez piersi.

Pozdrawiam
        Betty
      • betty69 Re: Nutramigen 01.03.07, 12:23
        A po północy jak nie będzie chciał z butelki/niekapka mleka to dostanie wodę. Jak będzie naprawdę
        głodny to wypije, a jak nie to pójdzie spać.

Kruffa, tu sie obawiam ze Antek nie pojdzie spac tylko bedzie lamentowal godzine, a ja sie zlamie bo
        przeciez do pracy musze wstac i funkcjonowac przez 7 godzin.
        • kruffa Re: Nutramigen 01.03.07, 12:53
          To weź sobie piątek wolny i akcję przygotuj na te 3 dni. Jedziemy na tym samym
          wózku smile
          Ja mam doświadczenie z darciem się młodego w nocy. Był taki czas (jak miał 7-8
          m-cy), że mąż nosił go w nocy, bo miał problemy z brzuszkiem. Problemy z
          bruszkiem się skończyły a młody zażyczył sobie i tak noszenia w nocy. W końcu
          mnie to wkurzyło. Dziecko najedzone, leży koło matki, która go głaszcze, nic mu
          nie jest. Urządził 2 koszmarne histerie. Małżonek chciał już go brać na ręce, bo
          wył koszmarnie, a właściwie był wściekły. Ja się zaparłam. I skończyło się.

Kruffa
    • aneta_szu Re: Nutramigen 01.03.07, 13:03
      nie wiem ile ma Twoj maluch, ale ja synka odzwyczaiłam od jedzenia w nocy ja
      miał 3,5 mc-a. jak dziecko osiągnie wage 7 kg (a zakładam ze Twój juz taka ma)
      to spokojnie mozna omijac nocne jedzenie.Mój synek oscyluje od poczatku
      pomiedzy 10 a 25 centylem, ale na zabiedzonego nie wyglada. jest bardzo
      ruchliwy, w dzien ładnie je, oczywiscie pomiedzy posiłkami pijke tylko wode,
      wiec kiedy przychodzi pora posiłku je bardzo ładnie. Twój maluch sam sobie
      wyrobił bardzo dobry nawyk niekapka i jedzenia łyżeczką wiec nie psuj tego. a
      wnocy dawaj wode, jak radza dziewczyny...im starszy tym trudniej go bedzie
      odzwyczaic od róznych rzeczy. oczywiscie, bedzie próba sił ale jak pisze kruffa
      i to da sie przetrzymac konsekwencja i wreszcie sie udaje. zycze powodzenia
    • mouse1001 Re: Nutramigen 01.03.07, 14:15
      A czy wstajesz i jesz w nocy? Daj mu coś bardzo treściwego przed snem i niech
      śpi. Pomysł z dawaniem wody jest doskonały. Sama przetrenowałam. Faktycznie
      grzdyl mały doszedł do wniosku, że nie ma co wstawać w nocy, żeby wodę pić. A że
      nie chce pić samego Nutramigenu, to nic dziwnego. Próbowałaś, jakie to jest
      paskudne. Da się zjeść tylko z kaszką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka