Dodaj do ulubionych

Krostki na buzi

31.03.07, 00:33
Moja 7-tygodniowa coreczka ma sporo czerwonych krostek na policzkach i troche
na czolku. Ostatnio utworzyly one cos w rodzaju skorupki, buzia jest
szorstka. Nie wiem czy to potowki czy cos innego i jak temu zaradzic?
Okladu z rumianku nie pomagaja.
Obserwuj wątek
    • kakaha Re: Krostki na buzi 31.03.07, 09:42
      Myśle że może to być alergia pokarmowa. Radziłabym skonsultować sie z pediatrą i
      on poradzi co stosować.
      • magdakap1 Re: Krostki na buzi 31.03.07, 11:48
        mój 5tygodniowy synek ma to samo. Pediatra i dermatolog twierdza ze to tradzik
        niemowlecy lub łojotokowe zapalenie skóry! A dziewczyny na forum proponują
        Alantan Plus - dziś zaczniemy go stosować. Spróbuj!
      • emilka371 Re: Krostki na buzi 31.03.07, 12:31
        Moja córeczka miała takie same objawy przy skazie białkowej. musiałam
        wyeliminować z diety wszystkie przetwory mleczne. Radze skonsultować się z lekarzem
    • monami9 Re: Krostki na buzi 31.03.07, 16:23
      Ja w sprawie przemywania rumiankiem. Kilka dni temu pani doktor powiedziała mi,
      żeby nie stosować takiego rumianku w saszetkach do przemywania buzi niemolęcia,
      zwłaszcza oczu, ponieważ taki rumianek jest często zbierany przy drogach i
      autostradach i jets tak silnie zanieczyszczony, że może wywoływać cięższe
      podrażnienia.
    • annalalik Re: Krostki na buzi 31.03.07, 19:19
      Mojemu synkowi pojawiły sie takie maleńkie chrostki po kontakcie ze srodkiem
      odkazającym w gabinecie rehabilitanta...
      • slonko1335 Re: Krostki na buzi 31.03.07, 19:36
        U mojej Małej takie krostki zniknęły po kilkakrotnym przemyciu wodą z
        nadmanganianem potasu, woda ma być lekko zabarwiona na różowo. Też mnie
        starszyli alergią pokarmową a okazało się, że to potówki były.
        • yahaya Re: Krostki na buzi 31.03.07, 19:48
          slonko1335 napisała:

> U mojej Małej takie krostki zniknęły po kilkakrotnym przemyciu wodą z
          > nadmanganianem potasu, woda ma być lekko zabarwiona na różowo. Też mnie
          > starszyli alergią pokarmową a okazało się, że to potówki były.

Ludzie spokojnie. u mojej 1-miesięcznej córeczki też to było, to zwykłe potówki, nie szukajcie chorób na siłę, leczy się rozrabiając spirytus salicylowy z wodą (50/50) i przecierając nim miejsca zmienione na policzkach.Pozdrawiam
          • bvian Re: Krostki na buzi 31.03.07, 20:15
            Z tym spirytusem to raczej bym uważała. Bo jeśli to nie potówki, a alergia, to
            skorupka się robi, bo skóra jest wysuszona. Spirytusem sprawę się pogorszy.
            Moje dziecko miało podobnie: zaczęło się od krostek, po jakimś czasie zrobiła
            się skorupka. Oprócz tego pojawiły się plamy suchej skóry na reszcie ciała.
            Natłuszczanie (u nas Nanobase daje najlepsze efekty, Oilatum, czy SVR są za
            słabe) pomaga, skorupki już nie ma, ale nadal co jakiś czas wysypuje małego.
            Nie wiem jeszcze, co to jest, lekarze mówią, że alergia (nie jestem przekonana,
            bo nie znajduję winowajcy), alergolog sugeruje, że może to być zespół suchej
            skóry.
            Co by to nie było - u nas właśnie natłuszczanie (nawet kilka razy dziennie)
            daje poprawę.
            Proszę się podzielić, co da najlepszy efekt u Was!
            • yahaya Re: Krostki na buzi 31.03.07, 20:20
              Oczywiście masz rację, wszystko należy skonsultować najpierw z lekarzem ale jesli to potówki to sposób który podałem jest dobry,pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka