agnieszka2510 22.04.07, 17:52 hej!mam 3- miesiecznego synka karmię go piesią ale chce przejsc na mleko modyfokowane sojowe ponieważ ma skazę białkową . czy ktoś kami tym mlekiem i jak dziecko reaguje na te mleko? proszę o szybką odpowiedź!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atopik Re: bebilon sojowy 22.04.07, 19:22 Podejmujesz bardzo duże ryzyko wprowadzając mleko sojowe do diety takiego maluszka. Mniej wiecej połowa dzieci uczulonych na krowe uczula sie też na soję. Odpowiedz Link Zgłoś
arsz Re: bebilon sojowy 23.04.07, 13:01 Mleko sojowe podaje się po skończeniu pół roku. Przynajmniej tak twierdził mój lekarz. Ale niestety potrafi się uzłośliwić i nagle uczulić. U mnie tak było. Mały pił mleko ok. pięciu miesięcy i nagle zaczęło go sypać. Ciężko było się zorientować od czego, ale zaczęłam odstawiać i się okazało, że to soja. Zresztą może się faktycznie okazać, że skoro ma skaże to soja też mu nie leży. Idź do lekarza niech ci przepisze sensowniejsze mleko. Soja to nie jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś