luty71 10.06.07, 14:35 Czy młode ziemniaki (polskie) są bardzo sypane? (wiem, to chyba naiwne pytanie)- W okolicy nie było starych i dałam małemu młode i znowu wysypany - ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik37 Re: młode ziemniaki 10.06.07, 15:01 są bardzo zsypane chemią...jesli ja musze dac młode daję te importowane,,,nie wiem czy maja mniej chemii ale smakuja jak ziemniaki(polskie o tej porze przypominaja raczej mydło) i synka po nich nie wysypuje (jak raz dostał polskie ..bylismy u rodziny na obiedzie, całe plecki mial w drobniutkich krostkach+zatwardzenie). Mi udało sie jeszcze zdobyc od rolnika stare ziemniaki w calkiem dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: młode ziemniaki 10.06.07, 15:09 dziękuję za odpowiedź - byłam własciwie pewna, że to te ziemniaczki - a było juz tak pięknie - ale przynjmniej wiem po czym. Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: młode ziemniaki 10.06.07, 17:34 ja dalam ekologiczne polskie mlode ziemniaki i jest ok. moja mama mowila ze te stare sa jeszcze gorsze, wygladaja na ladne bo maja poobrywane te wyrosniete kly, ale juz lepiej ich nie dawac. Odpowiedz Link Zgłoś