anewtamm 11.07.03, 17:12 Musiałam zmienić mleko z Bebolonu Pepti na Nutramigen z powodu dolegliwości żołądkowych Kacpra.(zielone luźne kupy) Dziewczyny czy dawałyście to mleko swoim dzieciom. Jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minutek1 Re: Nutramigen - Wasze doświadczenia 11.07.03, 17:57 odsyłam do moich postów na temat nutramignu.(możesz wpisac minutek1)Dla mojej Małej nutramigen oznaczał jedno-bardzo poważne zaburzenia trawienne.Dziwne prawda?(bo niby zdaniem lekarzy preparat dla największych alergików).Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
wiseschool Re: Nutramigen - Wasze doświadczenia 14.07.03, 09:56 Nutramigen, Nutramigen - w smaku tak paskudne że dziecię moje przyjmuje ten specyfik tylko z kaszką ryżową. Łyżeczką do pyszczka, coś jeść musi więc Nutramigen jakoś trzeba przemycić. Jest to mleko najbardziej zhydrolizowane - tzn. zawiera najbardziej zmienione białka mleka krowiego i dla małego alergika jest najlepsze. W innych specyfikach typu NAN-Ha - mleko nie jest do końca zhydrlizowane i nie poleca się go dzieciom ze stwierdzoną alergią na mleko krowie. Alabama & Sheffield (6 mies) Odpowiedz Link Zgłoś