28.01.08, 19:01
czy ktos stosowal ta masc pomagala waszym dziecia bo ja juz nie wiem czy go smarowac a ta masc ponoc nie zawiera sterydu wyczytalam w gazecie jest droga ale niby dobra i chcialam sie dowiedziec jakie jest wasze zdanie na tan tamat dziekuje za pomoc pozdawiam
Obserwuj wątek
    • livia23 Re: ELIDL!!! 28.01.08, 20:09
      My stosowaliśmy Elidel - krem. Ale zazwyczaj tak, że najpierw przez
      1 - 2 razy smarowaliśmy zmiany elocomem, a później już przez kilka
      dni elidelem. Sam elidel nie dawał za dobrych efektów. Alergolog
      właśnie tak kazał nam go stosować. Próbowałam kilka razy bez
      elocomu, ale nie było za dobrze. U nas też ważne było, żeby zmiany
      zaleczyły sie szybko - bo jak za długo to trwało - to mały bardzo je
      rozdrapywał i była masakra. Jeżeli zmian jest dużo, to warto go
      kupić, bo inaczej zostaje smarowanie samymi sterydami a to raczej
      nie jest za dobre.
      • astarza78p Elidel 28.01.08, 22:20
        u nas Elidel działa rewelacyjnie, ładnie wygasza stan zapalny i
        stosujemy go razem z emolientami w dużej ilości, tak z 5-6 razy
        dziennie, jak mały "straszy"wink
        • kiciuskacper Re: Elidel 30.01.08, 23:53
          ok...a co ze skutkami ubocznymi tej maści...wiem że jest rewelacyjna...sama ją
          stosuję na moim synku(6 m-cy)...ponoć ostatnio jest jakaś afera na temat tego
          kremu....co Wy o tym sądzicie?
          • kruffa Re: Elidel 31.01.08, 08:41
            A nikt ci nie powiedział, że nie wolno go używac u dzieci poniżej 2 roku życia?
            Jakiś czas temu na stronach FDA była informacja, że w USA prowadzone są badania
            nad tym czy nie powoduje raka. Ten specyfik jest oparty na substancji, którą
            leczy się raka i zaczęli badać czy przy długotrwałym stosowaniu nie powoduje go.
            W USA zaczęli mieć watpliwości. I oni wyraźnie zaznaczają, że jest to specyfik
            do użycia po 2 roku życia.
            Ja bym u tak malutkiego dziecka nie stosowała tego specyfiku. Sterydy mają tą
            przewagę, że ich skutki uboczne sa doskonale opisane w literaturze medycznej i
            wiadomo jak trzeba ich używac żeby nie zaszkodzić, czego nie można powiedzieć o
            Elidelu. To że nie zawiera sterydów nie oznacza, że jest taki super bezpieczny.

Kruffa
        • pyza66 Re: Elidel 31.01.08, 10:42
          to jaka masc albo krem bez sterydow mozna stosowac? jakich wy uzywacie bo ja narazie caly czas tej wlasnej roboty i nawet niewiem ile ona jest wazna i jak dlugo moge nia smarowac? poradzcie cos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka