Dodaj do ulubionych

chrapanie, a alergia?

25.08.03, 19:13
Patryk od paru dni co noc chrapie. Byłam dziś z nim u lekarki. Serduszko ma
czyste, na powiększony 3 migdał podobno jest za mały. Lekarka stwierdziła
więc że powodem chrapania jest opuchnięcie śluzówki, spowodowane alergią. Czy
to możliwe?
Obserwuj wątek
    • monisa1 Re: chrapanie, a alergia? 29.08.03, 17:40
      Mój mały też chrapie, szczególnie jak uśnie w foteliku w samochodzie i ma
      główkę przechylona do przodu. Podobno to jest spowodowane
      niewykształceniem "narządów głosowych" (no nie wiem jako to nazwać inaczej).
      • nicol-e Re: chrapanie, a alergia? 30.08.03, 20:05
        A u mnie jest tak- jakies 2 tyg temu małemu zaczęlo coś zalegać- chrapał,
        charczał troszke przez sen, może ze 2 razy zakaszlał. mam i kuzynka wygonily
        mnie do przychodni, że niby przeziebiony, oskrzela itp. Poszlam- mały nie mial
        ani gorączki, ani kataru. pani doktor osłuchala go- był zdrowy, tylko w ukł
        oddechowym, gdzieś koło tchaicy była zalegająca wydzielina. mały ma
        podejrzenie alergii pokarmowej na laktozę i gluten/ jest na mleku sojowym- ma
        7 m-cy/ a moja mama dawala mu lizać kinder czekoladki, to masełko do zupki, to
        zabielana zupka gotowana do spróbowania, to biszkopciki. bawiła mi synka ok
        tygodnia i lekarka stwierdziła, że to na pewno alergia pokarmowa- dziecku
        podano alergen i sie zaśluzowało- nie wiem dokładnie jaki jest tego mechanizm,
        w każdym razie po podaniu czegoś, na co mały jest uczulony, nawet w
        niewielkiej ilości zamiast krostek itp powstaje gdzies poniżej przełyka gęsta
        wydzielina. Od tego dnia mały nie jeździł do babci, dostalam Ketotifen, ale
        zanim go wykupiłam byl drugi dzieni malemu przeszlo, jak ręką odjał. po prostu
        nie dostał alergenu, ani odrobinke- ani glutenu w biszkopcie, ani laktozy z
        masla, zupki, czy czekoladki
        pozdrawiam- Aurelia
        • lili111 Re: chrapanie, a alergia? 04.09.03, 21:58
          Wygląda na to, że chrapanie jest jednak od alergii. Dostaliśmy Zyrtec i odkąd
          podaje go Patrykowi chrapanie ustało, a gdy raz zdażyło mi się, że mały zasnął
          za wcześnie i nie podałam kropli chrapał.
    • luka11 Re: chrapanie, a alergia? 26.09.03, 21:17
      chrapanie nie zawsze jest spowodowane alergia. moj synek jak byl malutki byl
      uczulony na gluten i mleko. potem mu przeszlo ale zaczal chrapac. gorzej niz
      moj maz. okazalo sie ze ma przerost 3 migdalka. zwlekalam z zabiegiem bo sie
      bardzo balam. teraz okazalo sie ze moj malutki niedoslyszy co jest podobno z
      tym zwiazane. czekam do 17 pazdziernika . mam wtedy wizyte w szpitalu u
      laryngologa. boje sie jak diabli. moze jakos to bedzie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka