Dodaj do ulubionych

pasożyty a ciąża

07.03.08, 12:26
moje 3 letnie dziecko załapało w przedszkolu glisdę. Jest już po pierwszej
kuracji, za tydzień druga. Niestety nie dowiedziałam się od lekarki jak my
czyli rodzice możemy się przeleczyć. Mąż wziął Zyntel- 1 op, ale z tego co
wiem, to za malo. Ja jestem w ciąży, nie mogę nic zażyć. W pon. zrobię
badanie, ale co dalej mam robić??
Obserwuj wątek
    • mleja Re: pasożyty a ciąża 07.03.08, 13:44
      poszperaj na forum był poruszany ten temat- ciąża a leczenie pasożytów. Myślę,
      że odezwie się Sigvaris- ona na pewno doradzi. Z tego co wiem - to powinnaś pi
      sok marchwiowy rano a przed kolacja z kapusty kiszonej- takiej od chłopa. Poza
      tym czosnek, cebula. To moje rady....myślę, że dziewczyny pomogą Ci ustawi
      dietę. Pozdrawiam.
    • kerstink Re: pasożyty a ciąża 07.03.08, 17:32
      Mojej szwagierce ostatnio zalecono Anti-Parasine.
    • mleja Re: pasożyty a ciąża 07.03.08, 17:41
      Ja właśnie posiadam te tabletki ( co pisze kretesik) ziołowe- można je kupić w
      VM. Wpisz w wyszukiwarkę google i poczytaj o nich. Zaznaczę, że w VM kosztują 75
      zl a w necie 116.
      • kerstink Re: pasożyty a ciąża 07.03.08, 17:55
        Wiem tez, ze tam jest informacja o tym, ze kobiety w ciazy nie powinne brac.
        Pytalam o to lekarke, ona mowila, ze preparat nie byl przebadany na ciezarnych i
        dlatego tak pisza. Popatrz na sklad, jakos nie widac, skladu, ktory moglby
        szkodzic.
        • sigvaris Re: pasożyty a ciąża 10.03.08, 01:08
          Dziewczyny a pamiętacie o tym, że glista nie przenosi się z człowieka na
          człowieka? Hę?
          To, że dziecko ją ma wcale nie oznacza, że mają ją od razu rodzice.
          Oczywiście warto przy okazji kuracji syna się odrobaczyć (a nóż są jeszcze
          owsiki z przedszkola). Ale jak matka jest w ciąży... To nie najlepszy moment.
          Warto popytać o objawy u rodziców smile
          • joanna784 Re: pasożyty a ciąża 10.03.08, 17:40
            a jak jest z tą glista? jak się można zarazić? ostatnio dowiedziałam
            się że mamy koleżanka ma gliste.
    • ajszus Re: pasożyty a ciąża 22.02.15, 21:52
      Witam, jak potoczyly się Pani losy? Tez jestem w ciazy i mam gliste. Nie wiem co robić, jak wysprzatac mieszkanie, czy można karmić piersią? Czy glosta przenika do mleka? Jakie mogą być jej skutki dla noworodka? Wpisz swoją odpowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka