aga_mama_karolinki 04.09.03, 18:17 Szukam chusteczek do pupy dla alergika. Kto wie jakie są bezzapachowe, bez aloesu i tym podobne. Proszę o pomoć. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jana_mama_misi Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 05.09.03, 11:42 Ja uzywam reczniczków nawilzjacych firmy Huggies, sa dwa rodzaje : zielone - normalne i żółte - dla dzieci z wrazliwa skóra bez perfum. Chusteczki sa grubsze niz innych firm, w super opakowaniu, bo nie ma problemu ze sie plaster pobrudzi i przestaje sie szczelnie zamykac a co za tym idzie wysychaja husteczki. Nie zauwazyłam aby szkodzily skórze Misi, ale ja uzywam tych chusteczek sporadycznie. Jak mam mozliwość to myje pupe wodą, bo pupa jest wtedy dokladniej umyta a częste pocieranie skóry chusteczką moze podrazniać skóre. Pozdr. Jana Odpowiedz Link Zgłoś
aga_mama_karolinki Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 05.09.03, 15:43 Dzięki, przejdziemy na wodzę z mydłem. Zobaczymy czy w końcu uda mi się pozbyc czerwonej pupy. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kamillla Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 11.09.03, 22:47 Chusteczki polecam zdecydowanie Nivea sensitive, bardzo dobre, delikatne i bez zapachu. Moje dziecko ma bardzo delikatną skórę i alergię i te chusteczki to jedyne które jej nie uczulają. Poza tym od poczatku używam kremu do pupy robionego w aptece. Jak tylko uzyję cokolwiek innego pupa wyglada fatalnie. Recepte na ten krem wypisze Ci każdy pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
zivona Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 14.09.03, 18:24 hej kamilla napisz prosze cos wiecej o tym twoim kremie do pupki. Kubulek ma problemy z podrazniona pupka, a zaden z 3 lekarzy nic nam nie mowil o robionym kremie na te problemy. iwona i kubus Odpowiedz Link Zgłoś
inga17 Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 17.09.03, 10:24 Przyłączam się do prośby Iwony, napisz co to za krem, moze skład? U nas też z pupą ostatnio tragicznie i nic już nie pomaga((( Inga Odpowiedz Link Zgłoś
iwi-26 Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 22.09.03, 22:38 jeżeli wasze maluszki mają problemy z pupką polecam krem "SUDOCREM" jest naprawdę świetny pomógł mojemu synkowi gdy okazało się że ma uczulenie na pieluszki jednorazowe. wyglądał okropnie a ten krem przywrócił go do normalnego wyglądu. pozdrawiam Iwi i 7 tyg Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: Chusteczki do wycierania dla alergika 23.09.03, 07:15 na pupcie pomaga tez tormentiol masc do kupienia w aptece bez recepty.... Odpowiedz Link Zgłoś