jbasko 12.05.08, 09:38 moja córka(2,5) ma alergie wziewną, tzn. kaszle, co prawda sporadycznie ale zawsze w maju pojawia sie wysypka wokół szyi, jak widac coś ja uczula z powietrza. dziewczyny co teraz pyli??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prosiakforti Re: co teraz pyli? 12.05.08, 23:07 Nie dawaj dziecku jabłek w surowej postaci! Od kwietnia do maja pyli brzoza, bardzo silny alergen, daje reakcję krzyżową z jabłkiem właśnie. Potem zaczynają trawy do lipca, a później chwasty. Znajdź kalendarz pylenia w necie. Uważaj na wietrzne i słoneczne dni - nasilenie objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: co teraz pyli? 13.05.08, 06:54 Przecież brzoza przestała już pylić. Spójrzcie czasami do serwisów pylenia. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
ankagaw1 Re: co teraz pyli? 13.05.08, 09:44 czoraj podawali ,ze zaczał pylić dąb. Odpowiedz Link Zgłoś
ankagoz Re: co teraz pyli? 13.05.08, 09:21 Właśnie - brzoza już nie - to w takim razie co - bo moja mała też ma ataki kaszlu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: co teraz pyli? 13.05.08, 12:16 A gdzie? Gdańsku, Bieszczadach czy Poznaniu? usp.pylenia.pl/?i=103 Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś