ankagaw1 12.05.08, 20:23 U mojego połrocznego synka ,często nawraca zapalenie oskrzeli.Lekarze podejrzewają ,że to początki astmy,chcialam zapytać czy częste chodzenie do groty solnej może pomóc.Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_oments Re: Grota solna. 13.05.08, 11:45 mi alergolog odradzała,zaleciła wyjazd nad morze - ale to była jej subiektywna opinia, co podkresliła; wg niej do groty solnej chodzą ludzie z problemami (to oczywiste, że idzie się do groty jak się ma jakieś problemy) a dziecko zwłaszcza osłabione może podłapać więcej zarazków, zwłaszcza gdyby się bawił kamyczkami (którymi wcześniej bawił się ktoś inny) a dziecko lubi wszystko dotykać, brać do buzi, itd ja kupiłam nawilżacz, jonizator do domu, lampę solną i pojechałam na wakacje nad Bałtyk.. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra19811 Re: Grota solna. 13.05.08, 22:34 Można też kupić w aptece sól np bocheńską,Iwonicką jodowo-bromową ( 1 kg ok 10 zł ) i wdychać ją lub dodać do wanny do kapieli i wtedy wdychać ( przepis na okakowaniu )Powietrze jest wtedy jak nas morzem. Pomaga własnie w częstych infekcjach. Ma też wiele innych właściwości. www.domzdrowia.pl/63960,sol-bochenska-lecznicza-jodowo- bromowa-1-kg.html Odpowiedz Link Zgłoś