kewab 05.11.08, 14:50 moja 3 -letnia córeczka ma alergia na roztocza - jak nawilzacie powietrze - suszenie prania , mokre ręczniki na kaloryferze odpada bo roztocza się jeszcze szybciej rozwijają???, nawilżacz elektryczny czy to dobry pomysł??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazynarosa Re: alergia na roztocza 05.11.08, 15:46 Moj syn tez ma takowe uczulenie....tyle ze wiele tu nie zdzialasz.Ja otwieram czesto okna-wietrze.czesto zmieniam posciel-trzepie na mokro materac.Niestety nie stac mnie ani na nowa posciel dla takich dzieci ani tym bardziej na odkurzacz(1800 zl)no i nie mam dywanow i scieram podlogi czesto.tyle ja robie a alergia i tak na nim "wychodzi". Pozdrowionka...Grazka Odpowiedz Link Zgłoś
monia27.0 Re: alergia na roztocza 05.11.08, 17:32 słyszałam że roztocza uwielbiają ciepło i wilgotno i nie powinno się nawilżać powietrza,choć nie jestem pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: alergia na roztocza 05.11.08, 21:24 A na grzyby i pleśnie nie jest uczulona, bo czesto chyba roztocza idą z nimi w parze. Tak więc nawilżacz to nie jest dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
meszunia Re: alergia na roztocza 06.11.08, 12:31 Mam synka uczulonego na roztocza. Stosuję Allergoff spray, piore co tydzien pościel, sprzatam dosc często kurze wycieram na mokro, wietrze pościel codziennie jak można i wietrze czyli otwierAM OKNA TEMPERATURA W MIESZKANIU MAKSYMALNIE 20 ST. PRZYMIERZAM SIE DO KUPNA POKROWCÓW NA POŚCIEL. mÓJ MAŁY BIERZE OD PAŹDZIERNIKA DO KWIETNIA NA STAŁE PULMIKORT W NUBULIZACJI 2ML. I OBECNIE ZACZYNAMY DAWAĆ MU SINGULAIR. oD KWIETNIA DO PAXDZIERNIKA ODSTAWIMY LEKI W TYM TOKU NAM SIE UDAŁO POL ROKU BEZ LEKÓW, CHODZI DO ŻŁOBKA I CHORUJE DUŻO MNIEJ. mA OBECNIE2,5 ROKU I CZEKAMY DO PIĘCIU BĘDZIEMY ODCZULAĆ mIAŁ CANDIDĘ JUŻ WYLECZYŁYŚMY Odpowiedz Link Zgłoś