corelll 06.01.09, 09:42 Jeśli dziecko je od 4 tygodni sam Bebilon Pepti i skóra sie poprawia...jest juz prawie super i znowu masakryczne pogorszenie to oznacza ze nie jest to uczulenie na mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bafilek Re: Czy to oznacza, że..? 07.01.09, 23:20 U nas po podaniu bebilonu i pielęgnacji olilatum po dwóch tygodniach ponadrywane uszy, tarka na twarzy i brzuchu, łuszcząca się skóra - zaczeło się wszystko poprawiać. Do czasu, kiedy musiał mieć podany antybiotyk. Skojarzyłam coś dopiero 5 dnia. A tam na ulotce wyraźnie napisane: nie należy stosować u dzieci ze skłonnością do alergii. On nie ma skłonności - on alergię ma. Mówię o tym lekarce, a ona, że to niemożliwe i coś go uczuliło. Pytam co, skoro je tylko bebilon od jakiegoś czasu, nie zmieniłam proszku, kosmetyków... Tylko wzruszyła ramionami. No i zaleczanie od nowa. Jak się już znowu udało, to zaczęłam podawać inne pokarmy. No i jestem z powrotem przy samym jabłuszku, bo nie wiem od czego ma tarkę i łuszczącą się skórę na brzuchu. Wiesz, w takich sytuacjach i tak lepiej podawać to mleko (moja córka jadła je 1,5 roku). Tutaj wszędzie piszą np. o pasożytach. Może to uczulenie wychodzi falami i musi minąć dłuższy okres czasu, żeby wszystko wróciło do normy. Córka jadła już dość długo bebilon, a i tak od czasu do czasu pojawiały się plamy na udach, pupci i ramionach, miała szorstką skórę (co okazało się wzmożonym rogowaceniem przymieszkowym). Nie piszesz, ile ma twoje dziecko, ale skoro je samo mleko, to mniemam, że jest malutkie. Myślę, że musisz jeszcze chwilę odczekać i skonsultować to jeszcze raz z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Czy to oznacza, że..? 08.01.09, 07:29 Raczej od czegoś innego niż mleko. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś