mineko1 24.04.09, 10:48 W testach wyszło nam , że młoda jest uczulona na kurczaka i zastanawiam się czy indyka może jeść? A w ogóle czy możliwe, ze przy uczuleniu na kurczaka nie wyszlo nam uczulenie na jajka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajny-domka4x4 Re: kurczak a indyk 24.04.09, 13:16 Teoretycznie to co uczula jest zarówno w mięsie jak i jajach, choć nie wszyscy tak reagują (mój synek akurat tak). Dlatego u twojej córeczki mogło nie wyjść w testach. A czy po zjedzeniu jaj dostaje uczulenia ? Bo to jest najważniejsze i jeśli tak to znaczy że jest uczulona mimo, że testy wyszły negatywnie. Indyk jest zdecydowanie mniej alergizujący (aczkolwiek sprawa indywidualna jak to przy alergiach). Mój mały je i nic mu nie jest a po kurczaku i jajach go wysypuje. Jeśli jeszcze chodzi o testy to temat rzeka bo nie zawsze wychodzą pozytywne mimo, że coś tam uczula (ja tak mam z kilkoma rzeczami np pomidory). Czasem po prostu odczynniki są niewłaściwie przechowywane i nie spełniają swojej roli (tak mi powiedział kiedyś mój alergolog). Odpowiedz Link Zgłoś