gooo123 08.06.09, 12:49 Jak wzmocnic jelita malego alergika.Podaje dicoflor 30.Co moge jeszcze zrobic?Macie jakies sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 14:00 Podawałam synkowi Dicoflor 30 przez ok. pół roku i prawdę powiedziawszy nie zauważyłam, żeby ten specyfik cokolwiek pomógł w walce z alergią pokarmową. W międzyczasie była też zamiennie Beneflora, ale również nie zdziałała cudów. Ciekawa jestem wypowiedzi innych mam nt. działania Dicofloru 30 w pokonowaniu alergii. Dopiero zdrowa dieta, olej z pestek dyni, ocet jabłkowy, naturalne wapno i metoda BSM przyniosły oczekiwany tak długo efekt Odpowiedz Link Zgłoś
letizia2 Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 15:26 Żałuję, że wydałam na to pieniądze. Moim zdaniem Dicoflor jest beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
maggierozyczka Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 15:33 My zamieniłyśmy dicoflor na biogaję...nie wiem tak naprawdę jaki wpływ na alergię mają probiotyki, ale docenia się ich dobre działanie przy/po antybiotykoterapii, więc zostały z nami Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 18:19 ja podaję małemu dicoflor i trzeba przyznać, że jest efekt, ale nie wiem, czy to sprawa dicofloru czy może syn po prostu wyrasta z pokarmówki i sie to zbiegło z podawaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gooo123 Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 19:22 A moze ktos ma jakies naturalne sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: jak wzmocnic jelita? 08.06.09, 22:04 A na co dziecko jest uczulone? Może Enterol, Trilac, Lakcid, Lacidofil? Odpowiedz Link Zgłoś
nina_74 Re: jak wzmocnic jelita? 09.06.09, 00:04 my bierzemy dicoflor30 juz ponad rok. Ostanio jedna lekarka pwoeidziala, ze lepszy jest Acidolac bo ma 2 bakterie, niz przereklamowany dicoflor. Acidolac jest tez blezmleczny, gdyby ktos pytal. Poza tym pani dr z Almedu kazala nam robic lewatywy z czosnku, 2x w tyg. Inny pan dr kazal podawac do jedzonka 2x1 lyzeczce oleju lnianego budwigowego. Zapomieć o pszenicy i wszelakim białku krowim. poza tym kapiele na przemian w soli z Morza MArtwego i sodzie oczyszczonej. Na obolala skore oklady z cieplej rycyny lub z uduszonej cebuli. Powiem tak: niby lepiej, ale dobrze nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re:Almed 13.06.09, 13:49 Czy to jest ten z Wawy ? Odradzam, Ci ludie nie są lekarzami, sprzedają wiedzę, którą można zneleźć samemu w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
halszka111 Re: jak wzmocnic jelita? 13.06.09, 16:56 Na pewno odstawić cukier (i wszystko to co jest słodzone). Pszenica tez nie jest fajna przy wzmacnianiu jelit. No i mleko, nabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: jak wzmocnic jelita? 14.06.09, 22:41 Co myslicie o takich plastrach? Ktoś stosował? Mnóstwo kasy to kosztuje ale już jestem zdesperowana Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: jak wzmocnic jelita? 15.06.09, 18:57 Ups.. linka nie dodałam www.pasozyty.com.pl/oczyszczanie-organizmu-przez-stopy.html Odpowiedz Link Zgłoś
angela100 Re: jak wzmocnic jelita? 15.06.09, 13:24 Nie kombinuj z żadnymi plastrami..... Probiotyki dadzą efekt jak odstawisz przy tym MLEKO, PRZETWORY MLECZNE i SŁODKOŚCI... A witaminki dostarczych podając naturalne produkty typu marchew, dynia i wiele wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
annajulia2 Re: jak wzmocnic jelita? 15.06.09, 14:50 Zdecydowanie siemię lniane i można homeopatię tj. nam jedna Pani przepisała preparat heela Mucosa - mam nadzieję, że się nie pomyliłam w pisowni. Dodatkowo : Mikstura oczysczająca Słoneckiego. Dieta : wyrzucić gluten. Odpowiedz Link Zgłoś