Dodaj do ulubionych

Kaszka przed czy po kąpieli

04.08.15, 10:48
Mam osmiomiesiecznego synka i cjhce mu podawac kaszki przed zasnięciem..kiedy powinno się to robic? Przed czy po kapieli?
Obserwuj wątek
    • kjut Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 11:09
      Wtedy się powinno kiedy Wam wygodnie smile u nas kąpiel jest dość wcześnie, bo rozbudza syna. Tata kapie, ja w tym czasie spokojnie kolacje robie. Wiec jemy po kąpieli smile ale tu naprawdę wytycznych żadnych nie ma smile
      • ela.dzi Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 11:25
        No wlasnie, u nas kolacja jest przed kapiela, a kapiel to sygnal, ze idziemy spac i to sie u nas sprawdza.

Tylko umyj mu zeby po tej kaszy.
        • mag1982 Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 12:11
          U nas kolacja przed kąpielą bo córka je sama i mimo, że ma prawie 1,5 roku to po zjedzeniu jogurtu nadaje się tylko do w sadzenia pod prysznic.
    • angeika89 Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 21:50
      Mój synek ma prawie 9,5 m-ca i daję kaszkę ryżową do mleka i podaję z butelki po kąpieli, bo zazwyczaj już przy końcu zasypia... Owsiankę, czy kaszkę zbożową dostaję z łyżeczki na śniadanie...
      • kjut Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 21:57
        Kaszka z butelki do snu to niezbyt dobry pomysł... O zęby się nie boisz?
        • angeika89 Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 22:26
          Myje mu potem prawie na śpiocha smile No i z samego rana. Na kolacje z łyżeczki się buntuje, więc robię mniej gęste i z butli daje...
          • kjut Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 23:47
            A no chyba, że żeby mu jesteś w stanie potem umyc, to ona historia smile respect big_grin
            • angeika89 Re: Kaszka przed czy po kąpieli 04.08.15, 23:58
              Dobrze że młody lubi myć te swoje 8 ząbków, tylko jak szczoteczkę zobaczy to otwiera paszcze i ssa i cmoka tą pastę big_grin Potem smoczuś i luli...
              • ela.dzi Re: Kaszka przed czy po kąpieli 05.08.15, 08:47
                O matko jak fajnie smile od samego początku u nas szczoteczka powoduje histerię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka