janeczka-nan Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 13:29 Córeczka- prawie 15 m- Nie- jest za mała. Je jogurciki tej firmy. Synek- lat 5- Tak- ale tylko czasami, bo mu po nich niedobrze (po innych serkach nie ma tych objawów). Odpowiedz Link Zgłoś
truskawa8 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 13:39 NIE DAJE, od kiedy raz się nimi zatruła!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olenkaj Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 13:44 Dawałam do czasu (do 12 miesiąca), kiedy po truskawkomym danonku mała dostała wysypki (dziecko normalne truskawki przyswaja bez problemu). Teraz ma 22 miesiace i nie dostaje nic tej firmy, bo się zraziłam, a jogrty dostaje natrualne bez cukru bakomy, serki waniliowe ale tylko campiny, a od 15 miesiaca pije normalne krowie mleko i nic jej nigdy nie było, poza wpadka z Danonkami oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 16:30 Daję, prawie codziennie jeden kubeczek, młody je uwielbia. Jest to jedyna rzecz którą zje ZAWSZE, choćby nie wiem jak był najedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 18:22 > Daję, prawie codziennie jeden kubeczek, młody je uwielbia. Jest to jedyna rzecz > którą zje ZAWSZE, choćby nie wiem jak był najedzony. Jedyna? A czekoladę by zjadł? Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 15:36 Czekolady akurat nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 16:21 > Czekolady akurat nie daję. Dlaczego? Ma dużo cukru (jak danonki), może zawierać mleko (jak danonki), nie ma barwników i substancji zapachowych (lepsza od danonków ). I jeszcze jest niezłym źródłem magnezu (kakao) (znowu wyższość nad danokami ). Mówię oczywiście o dobrej czekoladzie Jednym zastrzeżeniem mogłaby być częsta alergia na kakao. Piszesz, że Danonki "to jedyna rzecz którą zje ZAWSZE, choćby nie wiem jak był najedzony". Rozumiem, że z czekoladą nie próbowałaś, więc nie wiesz, czy jest to rzeczywiście jedna rzecz, którą zje zawsze Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 15:57 Właściwie to nie widzę powodu, dla którego miałabym Ci się tłumaczyć, ale jednak napiszę: nie daję dziecku czekolady, ani innych słodyczy, bo: po pierwsze: jak dostawał gryza czekolady, kawałek batonika, albo ciasteczko, to potem nie chciał jeść normalnego jedzenia, po drugie: po produktach zawierających kakao ma małą wysypkę po trzecie: on ma dopiero trzynaście miesięcy, tak więc słodycze u mojego synka ograniczają się do danonków i biszkoptów. A tak nawiasem, to czekolada mu aż tak nie smakowała Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 16:01 A poza tym, Danonki to jedyny serek rekomendowany przez Instytut Matki i Dziecka, więc nie może być taki straszny -- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 20:20 > A poza tym, Danonki to jedyny serek rekomendowany przez Instytut Matki i > Dziecka, więc nie może być taki straszny Ale pamiętaj, że Danonki są serkiem od 3 lat i tego dotyczy rekomendacja. To że jest jedynym świadczy tylko o tym, że inni producenci nie wystąpili o rekomendację (a ta przecież nie jest bezpłatna) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 20:24 > Właściwie to nie widzę powodu, dla którego miałabym Ci się tłumaczyć Nie dobieraj tak tego proszę To forum dyskusyjne i po prostu sobie rozmawiamy > jednak napiszę: nie daję dziecku czekolady, ani innych słodyczy, bo: > po pierwsze: jak dostawał gryza czekolady, kawałek batonika, albo ciasteczko, > to potem nie chciał jeść normalnego jedzenia, Nie czepiam się. Naprawdę mnie to interesuje. Czy po zjedzeniu Danonka chciał potem jeść normalne jedzenie? > po drugie: po produktach zawierających kakao ma małą wysypkę No i wszystko jasne > po trzecie: on ma dopiero trzynaście miesięcy, > tak więc słodycze u mojego synka ograniczają się do danonków i biszkoptów. Słodycze mojego synka w tym wieku to soczki z dodatkiem cukru Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziamamusi Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 17:13 nie daję synkowi (12 m-cy) Danonków zjada naturalne jogurty bez cukru (czasami ze swieżymi owocami) Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 01.06.05, 19:58 Nie kupuję bo mała ich nie lubi . Kupuję Danio , zwłaszcza z rodzynkami - pycha Nie jestem zbyt rygorystyczna żywieniowo w stosunku do mojego dziecka , mała je korniszony , zdaża się jej łyk coli , frytki i keczup oraz parówki czy czipsy ale Danonki mają taki dziwny chemiczny smak i są okropnie słodkie . Inne serki takie jak Danio , Bakuś takie smaku nie mają . Ale o gustach się nie dyskutuje i może wielu dzieciom smakować Danonek a Bakuś nie . I dobrze , bo gdyby wszyscy jedli Bakusie to nudno by było pozdrawiam . lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaibasia Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 09:37 Nie daję. Zaczęłam dawać po troszeczku, gdy Basia miała 10 miesięcy, ale po 2 miesiącach dostała uczulenia i odstawiłam. Teraz (16 miesięcy) jemy serek waniliowy Rolmleczu i jest wszystko w porządku. A po Danonkach i Bakusiach małą wysypuje. Chyba za dużo chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 09:45 Daję swojemu dziecku (23 miesiące)po 3, 4 danonki dziennie. bardzo mu smakuje, a takie ilości staram się dawać, gdyz Mały wogóle nie pije mleka, po prostu nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 10:42 Nie daję. Mała ma 19 mies. Czasami Danio waniliowe lub Bakusia, ale rzadko. Magdaleno a próbowałaś dać np jogurty albo inne sery?? Bo danonki raczej mleka nie zastąpia jesli chodzi o wapń. Natomiast sery białe i żółte tak. Ja daję czasem jogurt naturalny. Czasem sam, a czasem z rozgniecionym bananem - jest słodki, więc nie trzeba cukru i naturalny, więc zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bl_aneczka Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 10:56 Danonki owszem, różne. Danio waniliowe bez rodzynków (rodzynek?), bo innego nie tknie. A wszystko odkąd skończyła 2 lata (teraz ma 3 i 7 mies.), bo wcześniej była uczulona na mleko krowie i sojowe, więc przez 2 lata żyła na kozim mleku, serach i jogurtach. A zdrowa jest jak koń. Odpowiedz Link Zgłoś
magda120 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 12:24 Nie daję, bo mojej córce (2 lata) nie smakują. Mnie zresztą też nie,są za słodkie. Próbowałam kiedyś sama zjeść i nie dałam rady blee. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Teraz od czasu do czasu daję (4 i pól roku) 02.06.05, 12:30 zaczełam dawać jak miała ponad 3 lata ale sa za małe za słodkie sama wybrała inne serki / jogurty Odpowiedz Link Zgłoś
mietka74 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 13:09 Bartek ( 28 m-cy) już od dłuższego czasu wsówa Danonki a co rano u opiekunki musi sobie wypić Actimelka truskawkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 02.06.05, 15:57 TAk tak. JUż od dawna, Oliwka wicna po 2 dziennie, prawie każdego dnia. Czasem pochłonie i trzy. Bardzo je lubi. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
megga Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 13:30 Mój Michaś (teraz 21 miesięcy) nie je już tych serków,nawet nie chce otwierać buzi. jadł gdy miał około roku ale mu się znudziły.zresztą miał suche plamy na policzkach, być moze od danonków. teraz nic takiego sie nie dzieje, a je przeciez różne potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_1978 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 03.06.05, 19:08 mój mały ma 6 miesięcy i już je danonki bardzo mu smakują i nic mu nie jest.dobrze że są takie produkty przeznaczone dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1232 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta- do Mieszko 02 04.06.05, 12:29 Bartek (2lata) je Danio po Danonki są za małe, a o co chodzi z tą Bakomą bo nic nie słyszałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta- do Mieszko 02 05.06.05, 20:40 niedawno była afera dotycząca produkcji żelatyny (ble, okropne warunki produkcji, surowiec ze zdechłych zwierząt itd)w zakładzie, który w żelatynę zaopatruje m.in. Bakomę Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Danonki raz jeszcze - ankieta- do Mieszko 02 05.06.05, 21:03 Przy tasmie produkcyjnej żelatyny leżały hałdy zepsutych kości spod , których wynoszono wiaderkami robakiZapomniała dodac Mieszko02. Bakoma jest najwiekszym odbiorcom tej fabryki zelatyny Reportaż był na TVN. B. Odpowiedz Link Zgłoś
1982a1 Re: Danonki raz jeszcze - ankieta 04.06.05, 16:33 Danonki daje mojemu dziecku od dawna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Infolinia Danone 05.06.05, 23:44 telefon na infolinię 0801331133 a teraz : dlaczego podajecie roczniakom (albo i młodszym dzieciom) cos co jest przeznaczone dla 3- 4 latków? Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: nie 06.06.05, 00:04 Nie daję, taniej wyszłoby mi danie dziecku 4 łyżek cukru i popita zwykłym mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: Danonki 06.06.05, 13:28 Jeszce nie daję ma dopiero 10 m-cy, i nie będę dawać. Nauczona smutnym doświadczeniem na starszym dziecku zacznę podawac cos innego. Po Danonkach moja starsza pociecha miała potworne uczulenie a po serkach Bakus nie. Odpowiedz Link Zgłoś