wolfenstein3d 19.09.10, 21:34 jaki niedawno ogłosili w urzędzie miasta to propozcycja moja jest żeby tak wygladało: www.gorzow-landsberg.pl/maps/plan_centrum_1920.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfenstein3d omyłka 19.09.10, 21:38 lepsze to bo nie ma tego ohydnego kąpieliska: www.gorzow-landsberg.pl/maps/map3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
statystyczny.polak Re: omyłka 19.09.10, 23:18 Ten pierwszy link był lepszy :) Pozycja nr 9 - Bank Rzeszy... Drugi link... żeby zrobić tak jak na mapie trzeba: -zlikwidować most kolejowy przez Wartę, -skwer między Qubusem, a biblioteką wojewódzką zamienić na cmentarz -ulicę Łużycką połączyć z Młyńską i Obotrycką. -zlikwidować Chrobrego między Sikorskiego, a mostem Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: omyłka 20.09.10, 10:25 załozyc Bank Rzeszy ... honorowy Prezio ostal sie po Landsbergu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: omyłka IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.10, 10:48 e_werty napisał: > załozyc Bank Rzeszy o rzesz ty!... Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: omyłka 20.09.10, 11:07 Tadeo jako Stadtfuehrer już istnieje - czas na Reichsbank;) Zbędnych Stadtfuehrerowi radnych miejskich deportować do obozów korekcyjnych hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: omyłka 20.09.10, 17:48 >> - załozyc Bank Rzeszy teraz to się nazywa Deutsche Bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: omyłka IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.10, 14:21 wolfenstein3d napisał: > lepsze to bo nie ma tego ohydnego kąpieliska: nie tylko kąpieliska, ale i wiaduktu. widziałem kiedyś dawną panoramę gorzowa od strony warty, pochodzącą właśnie z tego czasu, przed budową wiaduktu. wtedy było to bardzo piękne miasteczko otwarte na wartę. nie mogę teraz znaleźć, akurat tej panoramy, takiej jakby teleobiektywem. jest inna mniej ciekawa. kiedyś znajdę to pokażę. na razie załączam widok gorzowa od wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: projekt centrum IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.10, 14:28 wolfenstein3d napisał: > to propozcycja moja jest żeby tak wygladało: budowa kolei całkowicie zmieniła charakter miasta. mimo tego uważam, że wiadukt powinien pozostać możliwie otwarty, tj. bez zabudowy przestrzeni pod wiaduktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: projekt centrum IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.10, 18:36 ps. natomiast co do tego planu. warto zwrócić uwagę na to, że: - jest czytelne centrum miasta, - plan wpisuje się znakomicie w teren, - układ jest otwarty na rozwój. czyli stan istniejący ma te zalety, których brakuje mi w pracy nagrodzonej w konkursie urbanistycznym i przewidzianej przez platformę obywatelską do realizacji. wygląda na to, że przedwojenne władze potrafiły miasto lepiej zbudować, niż obecne zaprojektować. Odpowiedz Link Zgłoś