Dodaj do ulubionych

giełda samochodowa ursus

02.01.11, 11:00
przedmiotem badania naukowego.

Interesowałaby mnie taka praca licencjacka.

czyli nieodkryty rynek zbytu towarów różnego pochodzenia.
ciekawe skąd on biorą te wszystkie klamoty. Ale na kiełbasach mają 1000-1500 zł za jeden roboczodzień! wiem że dziadostwo ale można zarobić.
Obserwuj wątek
    • czarownica_z_lasu Re: giełda samochodowa ursus 03.01.11, 22:51
      Co to "na kiełbasach"? Bo właśnie w ramach zimowej chandry dotarło do mnie, że się w tym lesie marnuję...
      ;)
      • wolfenstein3d Re: giełda samochodowa ursus 04.01.11, 16:50
        kupujesz albo spawasz sobie dużego grilla metalowego, kupujesz namiot
        stawiasz to, ubierasz fartuch i 2 ludzi do pomocy, rozstawiasz stoliki plastikowe z krzesłami
        i piszesz menu:

dużym literami 3 ZŁ kiełbaska

pod spodem małymi literkami *cena za 100 gram

nastepnie kupujesz taką 500 gram i siatkę bułek keczap musztardę

i piszesz w manu tak: bułka (kajzerka za 20 gr kupiona w netto) 1 ZETA, musztarda 1 ZETA KECZAP 1 ZETA.

rozwadniasz to z wodą żeby było więcej

i ładujesz wielką 350 gramową kiełbachę na tackę dajesz 10 gram keczapu lub musztardy za który kasujesz złotówkę. no i widelczyk koszt 5 groszy i nóż na żąanie też 5 gr

350 gram x 3 zeta + 1 zł keczap + 1 zł bułka + 20 gr widelec i nożyk i tacka = 12,70 kasujesz.
        (a nie 3 złote jak pisze na manu).

I teraz tak rodzinka jedzie na giełdę na wycieczkę samochody pooglądać. O 3 złote kiełbaska! weźmiemy sobie po jednej co? Pryszczate bachory "taa 3 złote jak za darmo". Poproszę 3 kiełbaski. Z keczapem? bachory pryszczate: "taaa keczup dobry". do tego sok tymbark z kartoniku 2,50 (kupiony w netto za 70 groszy) albo cola w plastikowym kubełku (cola - 1 zł w tesco 1,5 litrowa). plastikowy kubek z 5 groszy. Za cole oczywiście kasujecie równe 3 zika.

i 4 x 12,70 = 50,80 zł do kieszeni.
        Gorzej jak sanepid skontroluje..

• danny_boy Re: giełda samochodowa ursus 06.01.11, 22:08
          Wolfy,
          jako, że ciebie razi, że ktoś kupuje soczek za 70 gr i sprzedaje za 2,50, to w takim razie ty bądź ten prawy i sprawiedliwy i kupuj po 2,50, a sprzedawaj po 70 gr. i to bez rozcieńczania. Gwarantuję ci, że będziesz miał masę wdzięcznych klientów, a twoje obroty będą bardzo duże.
        • Gość: Bernard Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! IP: 199.19.221.* 08.01.11, 07:02
          Hey wolfenstein3d ,
          To podstawa handlu..
          To podstawa kapitalizmu...
          :):):)
          To nie sa jaja
          PS.
          Tego was Jareczek nie uczy???
          • wolfenstein3d Re: Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! 08.01.11, 11:53
            zysk nie jest najważniejszy w przedsiębiorstwie, bernard
            • danny_boy Re: Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! 09.01.11, 22:59
              > zysk nie jest najważniejszy w przedsiębiorstwie
              To prawda, najwazniejsze jest zdrowie psychiczne, żeby bez stresów rozmawiać z komornikami.
              • wolfenstein3d Re: Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! 09.01.11, 23:57
                zyski są opodatkowane. fiskus ci wszystko opodatkuje i zeżre co jest zyskiem.
                lepiej inwestować w aktywa. te już nie są opodatkowane a i masz tutaj ulgi
            • danny_boy Re: Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! 09.01.11, 23:01
              Pensja pracownika nie jest najważniejsza w pracy, wolfy.
              • wolfenstein3d Re: Kupuj tanio, sprzedaj drogo = Profit!!! 09.01.11, 23:58
                > Pensja pracownika nie jest najważniejsza w pracy, wolfy.

tylko zdrowie psychiczne. a jak mi je maltretują + pensja jest bardzo mała
                to się nie ma co zastanawiać?
    • czarownica_z_lasu Re: giełda samochodowa ursus 05.01.11, 09:47
      To robota dla mnie! Myślę, że wreszcie rozwinęłabym skrzydła i pokazała swe talęta:)
      • calama Re: giełda samochodowa ursus 05.01.11, 10:19
        czarownica_z_lasu napisała:

> To robota dla mnie! Myślę, że wreszcie rozwinęłabym skrzydła i pokazała swe
        > talęta
        :)
        weź mnie do pomocy, proszę!
        czas dorobic do pensji
        coby na zimowisko uzbierać :)

mogę kelnerzyć i sprzątać
        • czarownica_z_lasu Re: giełda samochodowa ursus 05.01.11, 10:33
          Dobra - będziesz z wielkiej butli pstrykać keczupem i musztardą. Jak się interes rozwinie, to przy taśmociągu.

:))
          • calama Re: giełda samochodowa ursus 05.01.11, 10:37
            czarownica_z_lasu napisała:

> Dobra - będziesz z wielkiej butli pstrykać keczupem i musztardą. Jak się intere
            > s rozwinie, to przy taśmociągu.
            >
            > :))
            hola, hola
            tylko nie przy jakimś tam ciągu!
            ale keczapem mogę pryskać
            po małej porcji, coby przyoszczędzić
    • danny_boy Re: giełda samochodowa ursus 06.01.11, 22:04
      >czyli nieodkryty rynek
      No to własnie go odkryłeś.
      • bres Ejże, Zajęczy Kamieniu, bądź konsekwentny i napisz 08.01.11, 01:19
        "kupujesz albo spawasz sobie dużego grilla metalowego, kupujesz namiota
        stawiasz to, ubierasz fartucha i 2 ludzi do pomocy, rozstawiasz stoliki plastikowe z krzesłami..."
        Swoją drogą jak można ubierać 2 ludzi do pomocy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka