Dodaj do ulubionych

Caritas zbiera kasę

28.03.11, 11:52
tym razem pomysł jest super bo okazja tez nie byle jaka, tsunami ,trzęsienie , atom.

Jak zwykle podają ,ze zebrali ale ile i kto to sprawdził (starszy przełozony bóg?). Jezeli sa to polskie firmy tak Orkiestra ,starsza panienka o kulach podlegajace kontroli państwa to podobnie Caritas równiez powinien zostać rozliczony ze zbieranych
(czytaj: łupionych biednych katolików)
Obserwuj wątek
    • Gość: hiro durny daje durny pisze o tym.... IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.11, 12:24
      jednak ten świat nie jest pozbawiony analogi........
      • e_werty Re: durny daje durny pisze o tym.... 28.03.11, 12:39
        jednak ten świat

... to sam anal...
      • Gość: ele do hiro Re: durny daje durny pisze o tym.... IP: *.aster.pl 28.03.11, 13:33
        hiro ty stary capie bez analogi czekam na twoje inteligentne odpowiedzi !!! w ZG i Goszówku !

• e_werty Re: Caritas zbiera kasę 28.03.11, 14:33
      Też bym zbierał gdybym mógł!

... niech nazbieraja jak najwiecej... milo jak komus przybywa!
    • dachowiecgorzowski Re: Caritas zbiera kasę 28.03.11, 15:25
      thebird2 napisał:
      > (czytaj: łupionych biednych katolików)

Nie wiem w Twojej parafii ale w mojej starsze panie i wolontariusze nie ganiają z pałami czy kastetami jak barbarzyńska polska swołocz w Kownie.
      I nie czuję się łupiony, tylko daję z potrzeby serca i chęci niesienia pomocy innym. A że wiem komu daję, mam 1000% pewności, że pieniądze trafią do potrzebujących. A jeśli tak zależy Ci na rozliczeniu, udaj się do każdego parafialnego zespołu Caritas i poproś o sprawozdanie finansowe. Możesz uderzyć także do diecezjalnego Caritas w Zielonej Górze. I zdziwisz się, bo piszesz o czymś, o czym nie masz blaaaaadego pojęcia poszukiwaczu sensacji z rynsztoka!
      • Gość: hiro Re: Caritas zbiera kasę IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.11, 15:46
        >
        > Nie wiem w Twojej parafii ale w mojej starsze panie i wolontariusze nie ganiają
        > z pałami czy kastetami jak barbarzyńska polska swołocz w Kownie.

no to sobie porównanie znalazłeś;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • dachowiecgorzowski Re: Caritas zbiera kasę 28.03.11, 17:55
          Określenie "łupienie" jednoznacznie mi się skojarzyło z bandami orków w biało-czerwonych szalikach i ich "akcesoriami":)
          • Gość: Bernard Re: Caritas zbiera kasę - dlaczego nie? IP: 199.19.221.* 28.03.11, 18:32
            Hey,
            Wiele organizacji wspomagane jest datkami spolecznymi...
            Dlaczego to larum z powodu Caritasu???
            :):):):):)
            • Gość: hiro Re: Caritas zbiera kasę - dlaczego nie? IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.11, 18:53
              > Dlaczego to larum z powodu Caritasu???
              a co za róznica? one wszystkie po jednych pieniądzach;-)
        • Gość: ele do hiro Re: Caritas zbiera kasę IP: *.aster.pl 28.03.11, 18:31
          No no ! hiro ty stary capie chyba rzeczywiscie dziadziejesz albo swiat sie zmienia !!
          no bo hiro bezkompromisowy wulgarny ideowiec żydo-chazrski przemienił sie w baranka bozego ? !! az sie nie chce wierzyc ? hiro !!!! co z tobą ? dałes sie tak stłamsic ? az tak ? !!

Hiro !! larum graja !!! a ty co nie wstajesz ? szabli nie dobywasz ??? Slowianie wierze mocno ze hiro jeszcze sie odrodzi !! ze jeszcze usłyszymy wulgarne wypowiedzi przedstawiciela nacji żydo-chazarskiej !
          • Gość: thebird Re: Caritas zbiera kasę IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.11, 11:56
            Możesz uderzyć także do diecezjalnego Caritas ...

Z całym moim potencjałem, tylko nie po ich papier. Niech przedłoża mi dokumenty a ja je sam rozliczę.
            Załatw temat ,a zdziwisz sie twoją 1000% pewnościa uczciwości kleru.Głupich nie sieja sami rosną i sa ulegli socjotechnice .
            • dachowiecgorzowski Re: Caritas zbiera kasę 29.03.11, 22:06
              > Załatw temat ,a zdziwisz sie twoją 1000% pewnościa uczciwości kleru.

Gubisz się gubisz i coraz bardziej udowadniasz swoją niewiedzę. Dla Twojej wiadomości wielbicielu sensacji rodem z Super Expressu i TV Polsat: w Caritasie działają przede wszystkim osoby ŚWIECKIE. Protokoły sporządzane są indywidualnie w każdym parafialnym kole, asygnowane przez KSIĘGOWEGO. Twoje insynuacje na temat tej organizacji są tak samo podłe, oszczercze a także krzywdzące. Nie wszyscy księża są aniołkami, a także wśród wolontariuszy znajdzie się podła świnia - jednak to co Ty wygadujesz, mieści się poza wszelkimi granicami przyzwoitości.

> Głupich nie sieja sami rosną i sa ulegli socjotechnice .

Czytając Ciebie widzę, że tu się zgodzimy. Za dużo lektury pisemek pana Urbana i Palikota, a za mało serca i zdrowego rozsądku.

Zamiast opluwać, innych zgłoś się jako wolontariusz do najbliższego zespołu parafialnego Caritas. Po takim doświadczeniu, będziesz przynajmniej mógł z "czystym" sumieniem obrażać ludzi oddających innym swój czas i serce!
              • Gość: xxz Re: Caritas zbiera kasę IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.11, 22:30
                dachowiec gów..o cie powinno obchodzić co birdy czyta
                • Gość: Bernard Re: Caritas zbiera kasę IP: *.namao.albertacom.com 29.03.11, 23:37
                  Hey,
                  Mam nadzieje ze kupe forsy zbiora...
                  :):):):)
                  • Gość: thebird Re: Caritas zbiera kasę IP: *.gorzow.mm.pl 30.03.11, 10:08
                    Za dużo lektury pisemek pana Urbana i Palikota

Bez zapewnionego tematu dostarczanego przez sukienkowych i im wiernych ci dwaj panowie padliby z braku tematów . Rozumiem ,że czytasz bo wiesz o czym faceci piszą . Teraz powoli wsytaja z kolan inni redaktorzy i opisuja złodziejjstwo w majestacie prawa
                    Co do swieckości to swieccy zasiadali w komisji majatkowej , majstruja przy fuduszu majątkowym i wszedzie tam gdzie czarni wyciagaja kasę z głupich owieczek . Najbliższe to budowa krypt bo nie zaswoje , a kościół jak mówią to biedna instytucja.
                    Co do rozliczeń ,jeżeli Caritas uznaje się za również polską organizację harytatywną niech podda sie kontroli MSW ,niech ujawni (dokumenty )wpływy, stany kont wysoko oprocentowane, wydatki ,ilośc zatrudnionych ,ilośc pracujacych .
                    Tak jak to czynią wszystkie pozostałe organizacje w Polsce.
                    Do czasu jak tak sie nie stanie czarni w Polsce nie sa wiąrygodni(czyt. nieuczciwi) .
                    Mam na myśli finanse pozostawiając sprawy dupcenia ministrantów na inny post .
                    Biorą od państwa niech będą kościołem państwowym . Czego się boją ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka