thebird2 27.01.12, 13:40 Nie długo bedziemy przypominac Cubę to może zachować stare egzemplarze . Na Cubie sa sprawne od 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: B.Z. Re: Kto kupi stare autobusy MZK? Może kolekcjoner IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.12, 16:40 Ja uważam, że gdyby nie pewne zbyt pośpieszne zamysły, to miasto mogłoby zyskać nową instytucję kultury. Mam na myśli utworzenie z MZK w Gorzowie Wielkopolskim, Muzeum Komunikacji Miejskiej w Gorzowie. Wtedy hasło "Gorzów Przystań", naprawdę nabrałoby sensu. Moglibyśmy mówić wtenczas z dumą: "U nas czas stoi w miejscu. Przystań do nas i kup bilet do Muzeum. U nas zawsze zdążysz na tramwaj i autobus, bo od dawna stoją w miejscu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: sprzedac Azerbejdzanowi IP: *.namao.albertacom.com 29.01.12, 10:57 Hey, Nie wiem czy w Lubuskiem to by sie sprawdzilo ale znam przyklad z Alberty... Farmer ktory zaopatruje mnie w mieso ( nie kupuje w sklepach) i przetwory posiada autobus.. Wielki pomaranczowy z napisem "School Bus". Powiedzial mi ze kilka lat wczesniej kupil go za grosze od firmy transportowej wozacej dzieci do szkol - pozbywali sie starych.. Pokazal mi co z nim zrobil.. Zostawil kilka siedzen z przodu a reszte wywalil. Tyl autobusu to warsztat naprawczy i magazynek podstawowych czesci, paliwa itp.ypoczynku.. posiada tez lodowke, kuchenke gazowa.. zbiornik wody i toalete z umywalka...Nie chce latac "do domu' z kazdym drobiazgiem... Do pracy w polu jedzie rano swoim "autobusem" i zostaje w pracy caly dzien a jak trzeba to dluzej.... Bardzo to sobie chwali... Moze by zaoferowac fartmerom w powiecie gorzowskim.... Nigdy nie wiadomo.... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Kto kupi stare autobusy MZK? Może kolekcjoner IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.12, 09:39 Moze by zaoferowac fartmerom w powiecie gorzowskim.... Po PGR-owscy "marmerzy" szykaja kasy na spłate kredytów a nie na stare autobusowe trupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Sprzedac farmerom? IP: *.namao.albertacom.com 30.01.12, 18:08 Hey thebird, To tylko propozycja oparta na czyichs doswiadczeniach... I nie nazywaj tych autobusow "trupami"... Jednej osoby smiecie dla kogos innego moze byc zlotem... Na pewno sa stare i i nie nadaja sie do ciezkiej pracy w miejskim transporcie ale doskonale moga spelniac nowa role na farmie...i sluzyc dlugie lata Autobus mojego znajomego farmera robi w ciagu roku mniej przebiegu niz w miescie w ciagu dnia!!! Przewaznie stoi "w polu" i czeka az bedzie potrzebne.. Robi sa warsztat, biuro, schronienie od deszczu, miejsce wypoczynku, magazyn czesci i narzedzi....Moj znajomy farmer smieje sie ze zona mu na dyski jego ulubione mecze klub programy nagrywa i on je oglada wieczorami w autobusie gdy zostaje w polu na pare dni.... Jego autobus pomiesci wygodnie trzy osoby 24 gdziny na dobe... Nalezy uczyc sie od madrych... Acha, ci ludzie w sezonie pracuja po 16 godzin na dobe i nie marnuja godzin czekajac na jakis pasek klinowy czy inny pekniety walek.... jak trzeba w pare minut wymienia, pospawaja i w ogole... Jadac poznym wieczorem widac ich czasami pracujacych przy swiatlach.. Oraja, kosza, sieja.....cokolwiek tam robia.... Farma ponad 200 hektarow i kilkaset sztuk bydla to zajecie dla dwoch facetow!!! Ktorzy chca pracowac i dobrze zarobic....oczywiscie... I taki "stary dom -bus" na kolkach jest bardzo przydatny... :):):):) PS. Mozna tez przerobic autobus w sezonowy atrakcyjny punkt sprzedazy. Lody, napoje, produkty rolne , burgery, hot dogi...- Czemu nie..? Odpowiedz Link Zgłoś