weresza 22.08.12, 12:00 "nie przebiera w słowach" Panie redaktorze!!! A jak się powinno nazwać urzędnika dopuszczającego do takiej sytuacji? Miejski głupek? No może tak właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morda Re: Radny szuka kretyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 13:00 To jest sabotaż miasta, inaczej tego nazwać nie można... tylko komu może zależeć na tym aby Gorzów Wlkp. był postrzegany jako miasto idiotów i kretynów? Brak planów, standardów, uznaniowość przypadkowych urzędników i mamy to co mamy. Prezydent czeka na wyrok, my czekamy nie wiadomo na co, a w mieście bród i smród. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Radny szuka kretyna 22.08.12, 14:06 w mieście bród i smród ... ten bród to pewnie przez Kłodawkę - wiąże się ze smrodem... Czyli potrzebne nowe mosty nad brodami? Chyba ze chodziło o brud językowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Radny szuka kretyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:26 chodziło o bród przez rzekę urzędniczej niekompetencji... byleś blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Radny szuka kretyna 22.08.12, 14:30 rzekę urzędniczej niekompetencji... ... a to już historia "z brodą"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 14:37 morda napisał(a): > chodziło o bród ... No to Ci się udało. PS. Często ludzie się mylą w pisowni nazwy warszawskiej dzielnicy Bródno, bo myślą, że ona od brudu pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Radny szuka kretyna 22.08.12, 14:40 dzielnicy Bródno, bo myślą, że ona od brudu pochodzi. ... a tam po prostu nie mieszkali brodaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Radny szuka kretyna IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 21:23 No nie mieszkali - bród, no - stwierdził brytyjski ambasador wizytujący dzielnicę... i tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Gorzow to jest wiocha idiotow i kretynow IP: *.Red-193-153-227.dynamicIP.rima-tde.net 23.08.12, 10:54 dziwne, ze jeszcze tego nie zauwazyles... albo jestes hipokryta CALA POLSKA Z WAS SIE SMIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Radny szuka kretyna napisał idiota! IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 13:19 dwie piąte po lewej stronie zdj trzy piąte po prawej stronie zdj. a gdzie debilu debilko jest tu środek ścieżki rowerowej?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: Radny szuka kretyna napisał idiota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 01:38 niech Nad Wartą otworzy, znajdzie wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Nie dziwi że tyle kretynizmów ... IP: 93.220.8.* 23.08.12, 08:09 ... można spotkać w Gorzowie, jeżeli prezydencka kamaryla ma takich doradców jak Bernard i hiro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 13:28 ><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 13:32 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro a przy goleniu się nie znalalazł jeszcze?;-) IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 13:39 ślepiec?;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: a przy goleniu się nie znalalazł jeszcze?;-) IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 13:49 ><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 14:30 weresza napisała: > "nie przebiera w słowach" Panie redaktorze!!! > A jak się powinno nazwać urzędnika > dopuszczającego do takiej sytuacji? Bardzo trafne określenie. Wielokrotnie już były w Gorzowie takie sytuacje i później głupie dyskusje z urzędnikami w których to dyskusjach pokazywano urzędnikom stosowne obowiązujące przepisy. Też na tym forum wielokrotnie zamieszczałem linka do obowiązujących przepisów dotyczących skrajni dla drogi rowerowej. Po tylu razach tylko kretyn mógłby się tego nie nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
forgotten_realms Re: Radny szuka kretyna 22.08.12, 14:37 Akurat znaleźć wśród urzędników kretyna jest szalenie łatwo. Ale znaleźć akurat tego konkretnego kretyna to zadanie bardzo trudne. Poszukiwania kretynów, którzy nie zadziałali w sprawie Amber Gold ciągle trwają. Będzie jeszcze gorzej, bo jak informuje dzisiejsza Wyborcza liczba kretynów, pomimo zapowiedzi PDT, ciągle rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 14:53 forgotten_realms napisał: > Akurat znaleźć wśród urzędników kretyna jest szalenie łatwo. > Ale znaleźć akurat tego konkretnego kretyna to zadanie bardzo trudne. Trudne, ponieważ kretyni stosują argumenty typu "red herring" (czerwony śledź). "W serialu animowanym Szczeniak zwany Scooby Doo pojawiała się okrutna postać imieniem Red Herring (Ryży Śledziuch), którą główny bohater - Fred Jones zawsze podejrzewał i oskarżał o autorstwo każdej zbrodni. Ryży zazwyczaj potrafił udowodnić swą niewinność - niemniej ostatecznie okazał się faktycznym sprawcą." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Radny szuka kretyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:59 Zawsze zastanawia mnie, o czym myślał wykonawca takiej "perełki" i osoba która to odbierała. Bo gdyby nawet ten absurd zaistniał na planie, to wykonawca jak i urzędnik odbierający robotę powinni krytycznie podejść do zlecenia... i to poprawić. Pewnie nie było tam ani wykonawcy, ani odbierającego. Znak zamontował "kretyn" zgodnie z instrukcją, którą otrzymał - ... i pamiętaj, metr od krawężnika ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 15:12 morda napisał: > Pewnie nie było tam ani wykonawcy, ani odbierającego. Jak to nie było? Za to bierze publiczne pieniądze by być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stravik Re: Radny szuka kretyna IP: 62.243.123.* 22.08.12, 15:32 Odebrał telefonicznie lub... przy piwku nad Wartą. :-) _ _ Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 15:44 stravik napisał: > Odebrał telefonicznie lub... przy piwku nad Wartą. To niech teraz na własny koszt znak przeniesie poza skrajnie drogi rowerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 15:50 ><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Dla drogi rowerowej ... IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 17:05 ... szerokość skrajni określa §47, a wysokość skrajni §54, ust. 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Dla drogi rowerowej ... IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 17:10 i nic nie ma,że słup nie może stać na "środku". a jak nie ma to może. zjedz banana;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus skrajnia, to jest skrajnia. IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 17:28 hiro napisał(a): > i nic nie ma,że słup nie może stać na "środku". no to jeden kretyn już jest. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: skrajnia, to jest skrajnia. IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 17:39 a mówiłem banana! i te zielone na pamięć o jakiej ty skrajni pisałeś?:-))) kretynie ja pisze baranie o słupach na nibyśrodku. ale fajnie się z kretynem klepie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Radny szuka kretyna, ... IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 22:43 ... a ja już znalazłem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benard Dwoch "kretynow".. IP: *.namao.albertacom.com 22.08.12, 17:14 Hey, Rzeczywiscie znak nie stoi tam gdzie powinien i rzeczywiscie, szczegolnie w ciemnosci moze stanowic zagrozenie...dla pijanego pedalowca... Jednak Surmaczowi samo wytkniecie bledu nie wystarcza... Metoda swoich stalinowskich poprzednikow ten pisowski misjonarz uzywa wulgaryzmu ktory stawia jego samego na poziomie autora fuszerki... Jesli zastosowac terminologie pisowca to mamy w Gorzowie dwoch "kretynow"... PS. I co do jasnej cholery z tym bledem jakiegos pacana ma wspolnego Prezydent Jedrzejczak? Mnie osobicie tego rodzaju "bledy" , ich oczywistosc i reakcja Surmacza pozwala przypuszczac ze to "piata kolumna pisowska" w Gorzowie specjalnie takie numery robi by Surmacz mial czym Jedrzejczaka atakowac.... :):):) I to sa jaja PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent.. A Surmacz? Jak napisalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dwoch "kretynow".. IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 17:42 Benard napisał: > Rzeczywiscie znak nie stoi tam gdzie powinien i rzeczywiscie, szczegolnie > w ciemnosci moze stanowic zagrozenie...dla pijanego pedalowca... > Jednak Surmaczowi samo wytkniecie bledu nie wystarcza... I bardzo słusznie, gdyż ten sam błąd powtarza się w Gorzowie zbyt często. Samo wytykanie nic nie pomogło. Nadal jeden kretyn wbrew przepisom stawia słupy w skrajni drogi rowerowej, a drugi kretyn to toleruje. Przecież w Gorzowie to częste zjawisko. > I co do jasnej cholery z tym bledem jakiegos pacana > ma wspolnego Prezydent Jedrzejczak? A kto go zatrudnił i trzyma na miejskim etacie, jeżeli nie Jędrzejczak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Dwoch "kretynow".. IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 17:46 drogipubliczne.eu/skrajnia-drogi jak już będziesz jadł te banany to czytaj aż zrozumiesz.....będę odpytywał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dwoch "kretynow".. IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 18:16 hiro napisał: > ... czytaj aż zrozumiesz ... Autor tego tekstu najwyraźniej nie rozumie co to jest skrajnia drogi. Sam sobie takie teksty dla kretynów czytaj. Ja czytam obowiązujące w Polsce prawo. § 54. 1. Nad drogą powinna być zachowana wolna przestrzeń, zwana dalej skrajnią drogi, o wymiarach określonych w załączniku nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Dwoch "kretynow".. IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 18:38 i dalej jesteś w błędzie. jedz banany i czytaj bo się grubo mylisz . i faktycznie nie czytaj txt dla kretynów. czytaj te ,które możesz zrozumieć pojąć swoją łepetyną......jedz i czytaj jeszcze raz to co ja już dawno znam a ty mnie linki podsyłasz:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus I to może być wskazówka ... IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 20:35 hiro napisał: > ... ja już dawno znam a ty mnie linki podsyłasz:-)))) I to może być wskazówka dla Surmacza w poszukiwaniu kretyna który już od dawna uparcie stawia słupy w skrajni drogi rowerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: I to może być wskazówka ... IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 20:40 umów się z nim na zjadanie bananów :-) smacznego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Niech PiS Surmaczowi lustro kupi... IP: *.namao.albertacom.com 23.08.12, 06:53 Hey, Surmacz oczywiscie w domu lustra nie ma... Nie byloby szukania... Tak Surmacz...To ty... :):):):) I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart bernard falubazie zajmij sie swoja zielona trollu IP: *.Red-193-153-227.dynamicIP.rima-tde.net 23.08.12, 11:00 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro a jak mnie jakiś kretyn w poprzek drogi układa IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 17:22 ..jakieś kłody pod koła to to się "leżący policjant "nazywa........ a to jest "słup przywołujący" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro a tak się jeździ między kretynami;-)) IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.12, 17:26 www.youtube.com/watch?v=r44Q4lJXi2s Odpowiedz Link Zgłoś
lebonheur Radny szuka kretyna 22.08.12, 22:35 ale macie problem ! Powoli temperamenty forumowiczow upodabniaja sie do" temperamentu" Surmacza. Jajko czy kura ? Co bylo najpierw ? Tablica, a potem kladziono sciezke rowerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radny szuka kretyna IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.12, 23:19 lebonheur napisała: > ale macie problem ! Powoli temperamenty forumowiczow > upodabniaja sie do" temperamentu" Surmacza. Jajko czy kura ? > Co bylo najpierw ? Tablica, a potem kladziono sciezke rowerowa. Ja nie mam takiego problemu. Jest mi zupełnie obojętne, czy ktoś postawił słup w skrajni drogi, czy ktoś przeprowadził skrajnie drogi przez słup, bo to jest dla mnie taki sam rodzaj kretyna. Jeżeli ktoś widzi kolizję i nie reaguje, to jest po prostu kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d inny absurd 22.08.12, 22:38 przy ulicy mieszka 1 na krzyżówce od hipermarketu (jaki tam stoi nie pamiętam nazwy) znak sygnalizacyjny przy pasach znajduje się PRZED kreskami oznaczającymi postój. co to oznacza? jadąc samochodem gdy się zatrzymam na liniach, to nie widzę świateł kiedy się zielone zapala. trzeba stawać 3 metry przed znakami kreskowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d sprawa wcale nie jest kretyńska 22.08.12, 22:40 kretyńsko domy kiedyś stawiali przy drogach jest wąsko i nieraz nie ma innego wyjścia. ja dzisiaj widziałem jak przez most jechał kretyn asfaltem mimo że ma ścieżkę rowerowo-pieszą wyznaczoną. inna laska szła tą ścieżką rowerową zamiast chodnikiem. powinno być wyraźnie namalowane znaki roweru na takich ścięzkach bo się polacy mylą czerwoną cegłę z szarą - która jest dla rowerów? sam nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 no cóż... 23.08.12, 10:04 Radny Surmacz oczywiście nie zna innych sposobów załatwienia problemu jak słanie INTERPELACJI i ganianie do prasy. Takich i podobnych absurdów jest w Gorzowie niemało... Gdyby funkcjonowały Rady Osiedli, to Radni Osiedlowi by się tymi "tematami" zajęli sprawnie i pewnie bez rozgłosu... Ciekawe jak się do tego mają kanapki z McDonalda... Widać najwyraźniej, że radni nie bardzo mają się czym zajmować, skoro problem jednego znaku urasta do takiej rangi. Może trzeba w takim razie jaką komisję śledczą powołać! Jeśli nie daj Bóg radny Surmacz jeździ tamtędy na rowerze, toż to mógł być przecież zamach na jego życie a najmniej - na zdrowie... Muszę niestety zaprzestać swojej działalności na forum. Moje oba numery IP (z których korzystam) są od jakiegoś czasu na forum blokowane. Po prostu nie jestem w stanie zamieścić postu. Moje pytanie do admina forum o przyczynę takiego stanu rzeczy pozostają bez odpowiedzi. Jeśli coś wrzucam, to korzystając z grzecznościowego dostępu do sieci (z obcych IP). Cóż - nie będę kopał się z koniem. Najwyraźniej moje wpisy nie są tutaj mile widziane... Pozdrawiam wszystkich, którzy poświęcali uwagę na czytanie moich opinii... Tych, którzy się znimi zgadzali i tych, którzy nie zgadzali. Mam nadzieję, że wszyscy choć trochę zmienili swój punkt widzenia na wiele spraw związanych z Gorzowem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:06 Daj spokój, wyluzuj, zejdź do podziemia, omiń cenzurę i pisz dalej... :) GAZETA jest stronnicza, redaktorzy w "zielonej" dyskredytują Gorzów przy każdej okazji. Gdyby mieli przyzwolenie Wa-wy, aby gorzowskie forum zlikwidować, zrobiliby to dawno... Zielonogórskie bis jest faktem i choćby z tego powodu Twój głos, choć czasami przydługi, jest potrzebny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stravik Re: no cóż... IP: 62.243.123.* 23.08.12, 12:26 Wyluzuj i pisz dalej, bo inaczej sprawisz radość urzędnikom ośmiornicy zielonogórskiej. Twoje wpisy, SĄ TUTAJ MILE WIDZIANE. Pisz dalej :-)) _ _ Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: no cóż... 23.08.12, 12:36 są od jakiegoś czasu na forum blokowane ... może czas wyjść z podziemia i swoje teksty opublikować W formie papierowej ew. elektronicznej? Służe pomocą od strony przygotowania do druku lub budowy e-booka. Oczywiście - za darmo. Kontakt na adres forumowy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no cóż... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 13:08 e_werty napisał: > ... może czas wyjść z podziemia i swoje teksty opublikować > W formie papierowej ew. elektronicznej? Bardo dobry pomysł! Chętnie przeczytam notę redakcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: no cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:23 Wyjść z podziemia ? tylko po co ? Dla opozycji, dla przeciwników tworu lubuskiego, "porozumienie paradyskie", miejsca nie przewidziało... nawet w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: no cóż... IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 15:46 dalej popieracie cenzure na forum?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: no cóż... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 17:06 mmmmmm000 napisał: > Ciekawe jak się do tego mają kanapki z McDonalda... Nijak! Typowy red herring. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Uważaj czerwony romopsie ... IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 17:30 ... żeby cię znów nie zwinęli. :D Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: no cóż... 23.08.12, 19:21 mmmmmm000 napisał: > Muszę niestety zaprzestać swojej działalności na forum. Moje oba numery IP (z których > korzystam) są od jakiegoś czasu na forum blokowane. Nie mam nic z tym wspólnego. Ktoś mi pomaga, ale nie bardzo wiem kto. Była jakiś czas temu jakaś ostra wymiana nieuprzejmości z Nicelusem, ale moim zdaniem zdecydowanie nie kwalifikowało się to na blokadę. No cóż, jak widać nie bardzo radzę sobie z opieką nad forum... Wymieńcie mnie na młodszy model. Kto by zechciał zastąpić mnie lub wesprzeć w opiece nad forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: no cóż... IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 19:30 nic się bój ....hiro czuwa i nie śpi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Hiro lepiej udawaj glupka IP: *.Red-193-153-227.dynamicIP.rima-tde.net 23.08.12, 10:59 ...NIZ MASZ SIE ODEZWAC I ROZWIAC WSZELKIE WATPLIWOSCI .... CALA POLSKA Z WAS SIE SMIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Hiro lepiej udawaj glupka IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 15:50 lepsze to niż udawać mądrego:-))) prawdaa.....???hiro piszemy z małej literki...zapamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus niedojrzały czerwony. IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 18:15 hiro napisał: > jestem zielony......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: niedojrzały czerwony. IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 18:26 ale będę czarny:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p hiro 23.08.12, 19:35 hiro (pisownia wg życzenia) zachowujesz się jak bałaganiarz. Wyobraź sobie, że jesteś w górach, idziesz ścieżką między świerkami, a obok płynie potok o krystalicznie czystej wodzie. Mijasz turystów, którzy pozdrawiają Cię: "Dzień Dobry". Nie spluwasz na nich, nie wyzywasz od małp. Na drodze nie spotykasz śmieci i ty też swój papier po kanapce zabierasz do plecaka. Wiem, dla niektórych to trudna droga, ale szczerzę i bezinteresownie życzę Ci powodzenia. marek_p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: hiro IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 19:45 > Wiem, dla niektórych to trudna droga, ale szczerzę i bezinteresownie życzę Ci p > owodzenia. > marek_p też uważam,że dla niektórych to trudna i wyboista droga. ja się tylko dostosowuję zawsze do sytuacji i zawsze jak krystaliczna woda:-)))i pełna kulturka Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: hiro 26.08.12, 09:22 Gość portalu: hiro napisał(a): > ja się tylko dostosowuję zawsze do sytuacji i zawsze jak krystaliczna woda:-)) To już rozumiem skąd Twoja inicjatywa na podniesienie spamujących wątków presa i egorzowa. W końcu to niedziela, a nie wszyscy do kościoła chodzą, więc niech mają ;) Nie hiro nie jesteś fajny. Może kiedyś byłeś, ale teraz robisz wszystko, żeby ludzie omijali to forum szerokim łukiem. Robisz dokładnie przeciwną robotę niż ja. Gdybym był młodszy, to może bym pomyślał, że jesteś jakąś nastolatką, która chce na siebie zwrócić uwagę. Nie zabulgotuj się, przywal jakimś tekstem o mojej grzywce lub komunistycznych zapędach i niech nastanie pokój między nami. Wysyłam Ci rękę na zgodę. Nie należę do tych, którzy każdego tym gestem witają. To znaczy każdego nieznajomego mogę tak przywitać, ale wrogów Gorzowa i innych niegodziwców nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: hiro IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 26.08.12, 10:56 Hehe, Mareczku... Przyganiał kocioł garnkowi. Koko był gorszą zarazą niż hiro, a mimo to ścigałeś wraz z nim Toruń aż trzeszczało. Hiro jest mendą i nudziarzem, ale to po jego akcji uporządkowałeś Bagietę i tego drugiego od sportu. Z drugiej strony Bagieta wrzuca pomysły kontrowersyjne, które ruszają trochę forum. Ale robi na tym kasę. Sam nie wiem... Ps. Może hiro, zamiast bełkotać, napisze coś interesującego co wywoła dyskusję a nie pustą irytację jeno? To by było rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: hiro 26.08.12, 12:18 Gość portalu: login_t napisał(a): > Hehe, Mareczku... > Przyganiał kocioł garnkowi. > Koko był gorszą zarazą niż hiro, a mimo to ścigałeś wraz z nim Toruń aż trzeszczało Nie wypieram się tego, ani nie wstydzę. To było na wesoło, bez wulgaryzmów. Spory odsetek ówczesnych ksywek w tym uczestniczył, nie zdziwiłbym się, gdybyś kilka postów pościgowych wysłał i Ty ;) > Z drugiej strony Bagieta wrzuca pomysły kontrowersyjne, które ruszają trochę fo > rum. Ale robi na tym kasę. Sam nie wiem... Zatem, jak rozumiem, nie masz nic przeciwko mojej propozycji. Na ewentualne uwagi i propozycje czekam do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: hiro IP: *.gorzow.mm.pl 26.08.12, 12:51 > Ps. Może hiro, zamiast bełkotać, napisze coś interesującego co wywoła dyskusję > a nie pustą irytację jeno? pojęcie "pustej irytacji" nie istnieje.:-))) mam dożywotniego bana na gazeta .pl a zmieniać nika nie zamierzam :-)))) prawda j 24;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 18:29 Gość portalu: hiro napisał(a): > Czy trzeba przekonywać Pana Prezydenta - jakie zagrożenie > sprowadzono na rowerzystów korzystających z tej drogi?". > > posłuchaj kretynie. jak ci piprznięci w dekiel nibykolarze wpadają na > ludzi w centrum to oki? tak chamie? a czepiasz się jakiejś jebanej żerdki > która nijak grubością nie przypomina człowieka w centrum miasta > < np.plac katedralny> debil zawsze jednak pozostanie debilem -czyż nie;-) Gdy forumowicz andrzejusa słusznie i adekwatnie do okoliczności skrytykował chamskie zachowanie radnej, to został skazany przez sąd jak przestępca. Gdy w związku z wykonywaniem mandatu radnego lecą wyzwiska to wymiar sprawiedliwości śpi. W normalnym demokratycznym mieście byłoby akurat odwrotnie. Widać, Gorzów, to miasto normalne inaczej. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.12, 18:43 W normalnych demokratycznych miastach taka napaść słowna na radnego w związku z wykonywaniem mandatu radnego byłaby ścigana z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 18:57 radny toto spłodził:-))) jak ty wszystko wiesz:-))) banany zżarte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: do kretyna który spłodził ten txt! IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 20:32 > W normalnych demokratycznych miastach taka napaść słowna na radnego w związku z > wykonywaniem mandatu radnego byłaby ścigana z urzędu. ścigana aż na peron:-))))bez mandatu:-)) jedynie z upomnieniem! popieram myślę,że i ty popierasz:-)) ale ty przygłup jesteś ale niegroźny............;-) chociaż.... zastanawiające jest dlaczego facet z niemiec próbuje na siłę sterować polityką gospodarczą Gorzowa wlkp. sterować polityką na ziemiach zachodnich RP<wpisy na fzg>. tym powinny i zajmą się pewnie "jakieś" służby i wymieniony radny Gorzowa też!czyżby jakieś grubsze powiązania?......pożyjemy poczytamy.........;-) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo nie rozumiem o co ten gwar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.12, 21:03 forumowicze co Was, niektórych, tak mocno podpaliło. Osoba Surmacza? To normalne. Ten facet, zresztą jak każdy szczerze zaangażowany polityk, musi wzbudzać skrajne emocje - aprobaty i dezaprobaty. Nie na miejscu jest przywoływanie jakiegoś śmiesznego incydentu z kanapkami, czy bułkami (kto tam wie czy i jak to tam było w rzeczywistości - prawda prasowa to ta z rodzaju g...prawda), i nazywanie tego zachowaniem do szczętu kompromitującym. Jest tu obecny często zaciekły wróg, nie krytyk, ale po 100.kroć wróg, dla którego fizyczne istnienie Surmacza jest osobistą "chorobą". Do tego na tyle dolegliwą, że wygląda na namnażającego się nowotwora, a z natężenia jadu jaki wylewa można wnosić, że dni jego życia są policzone. Więcej spokoju, więcej pokoju, a i taką chorobą dasz sobie radę panie "B". Pytanie pozostawiam otwarte: czy chcemy mieć radnych bezczynnych i bezradnych (bo nie opłaca się reagowanie), czy też takich jak m.in. Surmacz, który - o ile pamiętam - chyba ze 20 lat daje każdej władzy popalić. Aha, jak bywał u władzy to też niedługo z tego samego powodu. Niech sobie będą Surmacze i inne polityczne zwierzątka, byle z tego ich istnienia demokracja, czyli też powszechna wiedza była dostępniejsza i właściwie przez nas, wyborców wykorzystywana. Spokoju, więcej spokoju. PS. Gdzie można publicznie podyskutować z p. Surmaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: nie rozumiem o co ten gwar IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.12, 21:35 > PS. Gdzie można publicznie podyskutować z p. Surmaczem? o czym o słupkach czy betonach na zawarciu?na poważne sprawy ? :-)))))) po namyśle wszyscy przyklepali budżet:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: nie rozumiem o co ten gwar IP: 192.71.245.* 23.08.12, 23:22 Kolo zawsze możesz mu laske zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent... IP: *.namao.albertacom.com 24.08.12, 05:37 hey, :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent... IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.12, 10:02 Tylko zła natura pompuje wodę z Warty na Wyszyńskiego. Przez to Kuna nie może pływać, a Wyszyńskiego rozmyta. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Radny szuka kretyna IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.12, 16:49 Daleko szukać nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
weresza jak ot mozliwe 27.08.12, 09:09 że na etatach w Urzędzie Miasta oraz innych instytucjach miasta - czyli na etatach za pieniądze podatników , pracuje chyba 1000 urzędników i generalnie jest taki syf w mieście. Oni też jeżdżą komunikacją miejską, autami po drogach, chodzą po chodnikach, dzieci posyłają do przedszkoli i szkół - i co, nie widzą, nie wiedzą tego o czym każdy szarogorzowiak wie od najmłodszych lat. Czyżby całe to towarzystwo dotknięte było "syndromem prezia" = nie wiżu, nie słyszu, cicho sza, aby do następnej "filharmonii"? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: jak ot mozliwe 27.08.12, 09:25 i co, nie widzą, nie wiedzą tego ... nie kąsa się ręki tóra jeść daje! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Prezydent Tadeusz 27.08.12, 09:54 weresza napisała: > Czyżby całe to towarzystwo dotknięte było "syndromem prezia" = nie wiżu, > nie słyszu, cicho sza, aby do następnej "filharmonii"? Prezydent, którego kochają gorzowianie robi bardzo dużo złego. Nie wiem, czy brał, ale nawet gdyby, to i tak nie jest to najgorsze. Oto opinie innych, z którymi się zgadzam - Jędrzejczak chce aglomeracji, ale za tablicą z napisem Gorzów Wielkopolski - to już nie jego sprawa. "- Idźcie do Kruczkowskiego". Konferencja o biznesowym lotnisku ? "- Chcecie to sobie organizujcie". Prezydent nie uczestniczy w dyskusjach mieszkańców, takich jak miała miejsce w sobotę. Okopał się w swojej twierdzy i jego ludzie też. Żyje daleko od problemów mieszkańców miasta, którzy go kochają za błyskotki typu bulwar, ale kompletnie nie rozumieją na czym polega budowa miasta. Krwiobieg miasta to komunikacja, w której samochód nie powinien być głównym składnikiem. Miłość do prywatnych 4 kółek jest uzasadniona w przypadku mieszkańców wsi i małych miasteczek. W mieście samochód jest dobry na większe zakupy w dyskontach z żywnością, chemią, czy jak ktoś ma ogródek. Do galerii handlowej powinniśmy wygodnie dojechać komunikacją miejską. Można pisać dalej... tylko, że do pana Tadka to nie trafi, a wielu mieszkańców jest przekonanych, że ułomności Gorzowa są uzasadnione i tak ma być, bo przecież jesteśmy na uboczu, nie ma uczelni, środowiska naukowych. Najgorsze jest to, że wiara w lepsze jutro umarła nawet wśród naszych reprezentantów na Wiejskiej. Ostatnio nie często mam okazję rozmawiać na te tematy. Rozumiem ludzi, którzy nie opuszczają nawet na chwilę granic województwa :))), ale wielu jeździ do Berlina, Poznania, Wrocławia - patrzeć i uczyć się. Gorzowskie centrum jest do przebudowy. Czy pędzie tam wyczuwalny puls zdrowego organizmu ? Z tego co czytam to niestety nie. Wydamy dużo kasiorki o ile jakimś cudem ją będziemy mieli, najistotniejsze sprawy są niezauważalne. Pan Tadek swoimi inwestycjami w żużel i rozrywkę (filharmonia, amfiteatr) sprawił, że nikt nie chce uwierzyć, że tramwaj i kolej w Gorzowie ma przyszłość. Fenomenalny pomysł pętli tramwajowej w okolicach II LO z przystankiem wewnątrz Nova Park postał przed wybudowaniem obiektu na środku ronda, który został obśmiany w całej Polsce. Pomysł jest autorstwa jednego z pracowników MZK. Autor bał się wyjść z tym do ludzi, bo Tadeusz by się rozsierdziłsa. To daje obraz tego czym jest Gorzów. Przed powstaniem województwa lubuskiego i rządami pana Tadka mieliśmy szpital na 64 miejscu w kraju (szpital w Zielonej Górze nie łapał się do pierwszej setki), a uczelni mieliśmy tyle samo co mamy, tylko, że teraz mamy niż demograficzny, a ci co chcieli uzupełnić wykształcenie zwykle już to zrobili. Gorzów przegrał swój czas, ale nikt tego nie powie panu Tadkowi, a mądrzejsi wyjechali, stracili nadzieję lub są rozgoryczeni. Chciałbym o sprawach istotnych dla miasta i regionu pisać więcej i częściej, ale uwierzcie mam inne obowiązki, które w tej chwili zarywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Prezydent Tadeusz IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.12, 15:33 marek_p napisał: > Prezydent, którego kochają gorzowianie robi bardzo dużo złego. Prezydent rozwinął endogeniczne funkcje miasta, a nie potrafił rozwinąć funkcji egzogenicznych. Gorzów zaczął tracić najważniejszy czynnik miastotwórczy - czynnik społeczny. Tak można ująć naukowo to co napisałeś. Mówiąc zrozumiałym w Gorzowie językiem - wypadł z toru. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Prezydent Tadeusz IP: *.gorzow.mm.pl 28.08.12, 15:45 Gorzów zaczął tracić najważniejszy czynnik miastotwórczy - czy > nnik społeczny. dzięki działaniom służb specjalnych z terenu byłej enerde!tego typu działania są widoczne zwłaszcza na forum gazety wyborczej........ i z tego typu działań zamierzają skorzystać rosjanie .. przy pomocy porali społecznościowych zamierzają podbić wszystkie kraje byłego zssr i polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Prezydent Tadeusz IP: *.gorzow.mm.pl 28.08.12, 15:50 zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rosjanie-uruchamiaja-specjalny-program-w-celu-kontroli-umyslow-mieszkancow-europy-wschodni nie do końca to czytałem i na takim... ale właśnie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Prezydent Tadeusz IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.12, 12:03 hiro napisał(a): > dzięki działaniom służb specjalnych z terenu byłej enerde!tego typu > działania są widoczne zwłaszcza na forum gazety wyborczej........ > i z tego typu działań zamierzają skorzystać rosjanie .. > przy pomocy porali społecznościowych zamierzają podbić > wszystkie kraje byłego zssr i polskę Marycha ogłupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus wypadł z toru. IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.12, 12:08 Prezydent rozwinął endogeniczne funkcje miasta, a nie potrafił rozwinąć funkcji egzogenicznych. Gorzów zaczął tracić najważniejszy czynnik miastotwórczy - czynnik społeczny. Mniej więcej to samo pisze mmmmmm000, ale w nieco rozwiniętej formie, więc jeszcze nie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Prezydent Tadeusz IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.12, 16:04 marek_p napisał: > Nie wiem, czy brał, ale nawet gdyby, to i tak nie jest to najgorsze. Komentarzem do procesu może być cytat ze Stefana Kisielewskiego: "Władza, która chce zarządzać wszystkim dziwi się, gdy pociągają ją do odpowiedzialności za wszystko." :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Radny szuka kretyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 12:52 Tutaj niech szuka pełno tu takich Odpowiedz Link Zgłoś