Dodaj do ulubionych

Kandydaci na wojewodę

IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.07.04, 19:14
Gramza jest O.K.,ale Pan Mariusz tez nie wypadl sroce spod ogona.Jest
konkretny,in teligentny i nie bierze lapowek.To stara polska
inteligencja.Knec to zdecydowanie kandydat nie z tej polki.Ma jeszcze
czas.Niech sie uczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Kandydaci na wojewodę IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 19:47
      ... ja też nie biorę łapówek.
      • Gość: Zakochany inaczej Może ten się też nada ? Taki talent... IP: 213.199.192.* 12.07.04, 22:03
        • Polityk
        • Manager
        • Gorzowianin

TADEUSZ JĘDRZEJCZAK
        Urodzony w Gorzowie Wlkp. Ur. w 1955r, Prezydent Miasta Gorzowa Wlkp. Absolwent
        Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Zielonej Górze. Aktywny animator kulturalnego
        życia studenckiego. W 1990 roku założyciel Socjaldemokracji Rzeczpospolitej
        Polskiej i pierwszy przewodniczący Rady Wojewódzkiej SdRP województwa
        gorzowskiego. W 1999 roku pełnomocnik założyciel Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
        Był posłem I, II i III kadencji oraz radnym sejmiku województwa lubuskiego.
        Przyjaciel czołowych postaci polskiego życia kulturalnego i politycznego. Żona
        jest lekarzem nefrologiem. Ojciec dwóch córek w wieku szkolnym.
        Zainteresowania: muzyka jazzowa ( gra na perkusji ), literatura
        iberoamerykańska, tenis ziemny. Posiada psa - owczarka niemieckiego. Pierwszą
        decyzją jaką podjął będąc Prezydentem Gorzowa Wlkp. była budowa Zachodniej
        Obwodnicy Miasta.
        Zdecydowany i konsekwentny w realizacji podjętych działań. Wbrew olbrzymiej
        kampanii negującej potrzebę budowy CSR "Słowianka" doprowadził do jego
        realizacji. Gorzowianin zakochany w swoim mieście.
        ...............................................
        (resztę zalet mozna sobie samemu dospiewac :-))

• Gość: Obserwator Re: Kandydaci na wojewodę IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 19:52
      ... skoro z zewsząd krzyczy, że mamy brać swoj los w swoje ręce.... toteż
      wzięli pochwała im się należy... przecież mamy "judasza" i nie musimy też dać
      dwa złote a przed zapłaceniem za kalendaż można go obejrzeć a nie poniewczasie
      skarżyć się na grupę obywateli z inicjatywą. Artukuł zrobił na mnie piorunujące
      wrażenie... najgorsze, że prawdziwi kominiarze... biedaczkowie nie wpadli na
      pomysł. Gdzie tu oszustwo?... przebrać się każdy może.
    • hiro Re: Kandydaci na wojewodę 12.07.04, 22:37
      proponuję inną drogę czytania:powiązania ww z michnikiem i jego starymi
      <nowymi>kolesiami miłego kopania:-)))
    • Gość: recenzent Re: Kandydaci na wojewodę IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 22:44
      Gramza to "ęteligent" w białych rękawiczkach. Nie pomoże i nie zaszkodzi.
      Erdmama nie znam. Kneć to cwaniaczek i dorobkiewicz. W sumie palant.
      Urzędowanie rozpocząłby od ustawiania na stołkach rodziny i kolesiów, tak jak w
      UM.
    • hiro Re: Kandydaci na wojewodę 12.07.04, 22:45
      a czy ktoś pamięta takiego kolo jak niewiarowski i jego afery w cenzimie i
      powstanie taaka?-tego właśnie kolesia ze stilonu gramza popchnął na szerokie
      wody mórz i oceanów -a nie sra się we własne gniazdo no nie !tylko ,że chyba
      jakiś z nich siedzi?-no chyba,że się mylę.........gramza chyba
      nie..................
    • Gość: abonent MM Re: Kandydaci na wojewodę IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.04, 22:56
      Czy multimedia obniżyły Wam cenę dostępu do internetu w związku z zwolnieniem
      tych usług z VAT? POWINNI
      • Gość: gosc Re: Kandydaci na wojewodę IP: *.proxy.aol.com 13.07.04, 06:00
        to on ma wyczyscic Gorzow z aferzystow budowkanych o ktorych pisze Gazeta
        Wyborcza
    • wieslaw91 Re: Kandydaci na wojewodę 13.07.04, 06:26
      Panowie nie wracajmy do starych wypróbowanych towarzyszy. Lepszy byłby ktoś
      jeszcze nie zmanierowany i nie będący w żadnych układach. Pan Gramza wyłożył i
      sprzedał przecież "Stilon". Strach pomyśleć co może zrobić z województwem.
      Pozdrawiam
    • Gość: Gruby Rycho Mariusz Erdmann stanowczo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 07:44
      Ma kwalifikacje. Był I sekretarzem Komitetu Miejskiego PZPR zna sie więc na
      demokracji, wolnym rynku i jest wolny od powiązań :-)
      Poza tym ma szanse aby zaaakceptowała go (Erdmana) Gazetka Wybiórcza bo jak
      wiadomo Michnik lubi byłych sekretarzy.
      • Gość: Bernard Re: Mariusz Erdmann stanowczo tak IP: *.ed.shawcable.net 13.07.04, 07:55
        Z trzech zproponowanych najlepszy wydaje mi sie Knec.
        Poza kwalifikacjami ktore niewatpliwie posiada, jego dobre uklady z
        Jedrzejczakiem moglyby pomoc w przyszlosci miastu.
        Nigdy nie lekcewazmy "human factor".
        Uklady w polityce istnaly, istnieja i beda istniec. To natura polityki.
        Nalezy wybrac te ktore moga nam pomoc.
        Pozdrawiam i politycznego myslenia zycze
        PS. Panie Knec, powodzenia
        • Gość: Zbyniek najlepszy wydaje mi sie "Knec " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:46
          czy Pan sekretarz zanim zostal sekretarzem nie oprowadzal wycieczek ? -
          zyciorys idealny na Wojewode : region zna wiec bedzie go mogl go dobrze
          promowac :)
        • Gość: XXX Re: Mariusz Erdmann stanowczo tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:52
          "...moglyby pomoc w przyszlosci miastu...."

Słuszne zastrzeżenie "mogłoby" - ale nie musi...
          Napewno pomoże prywatnym ukaldom korupcyjnym...
          I tak to sie kręci...
          Nakręcane przez Benka....
    • Gość: robin Jaki wojewoda? IP: 213.77.60.* 13.07.04, 09:38
      Trójka kandydatów i jak widać wszyscy słabi. W zasadzie bez róznicy który
      zostanie i tak wkrótce nowe wybory i polecą wszyscy.
      • Gość: open Re: Jaki wojewoda? IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.04, 10:34
        Jestem za Knieciem ,konczył Wydział Nauk Społ. AM Poznań ( w rankingu na I m-cu
        w Kraju), a nauczają tam gorzowianie , żadnej pracy sie nie boi , potrafi grać
        na gitarze, nie był sekretarzem ,ani nie przygladał sie jak sprzedają nawiekszy
        zakład w Gorzowie
        • Gość: Sara Re: Jaki wojewoda? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 10:41
          Jeśli takie zero jak Kneć ma zostać wojewodą, to może lepiej rozwiązać to
          województwo.
          • Gość: ww Re: Jaki wojewoda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:17
            To może Nikodem Dyzma? Jest bez powiązań. Nic nie zniszczył ani nie sprzedał.
            Nie ma rodziny, którą mógłby obsadzić na intratnych stanowiskach. Ponoć
            skończył zachodnią prestiżową uczelnię.
            Wszystko to dupa! Ten układ polityczny odchodzi w cień i kto by nie został nie
            zdąży ani dobrze popracować (z korzyścią dla województwa), ani pokorumpić
            (silna wiązka zainteresowania na ręcę). Głosuję za Dyzmą!
            • Gość: kaku Re: Jaki wojewoda? IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.04, 15:07
              Wiadomym jest że czerwoni nie mają kandydatów. Po długich obradach wyłonili;
              1. Umoczonego w bankructwo i prywatyzację Stilonu
              2. Pierwszego Sekretarza PZPR który jest z zawodu dyrektorem i nic innego nie
              potrafi
              3. młodego żądnego władzy, pieniędzy i kariery Aparatczyka z Magistratu.
              ŻADEN NIE JEST DO ZAAKCEPTOWANIA, wszyscy są umoczeni w lokalny układ
              korupcyjny; sprzedaż Stilonu, sprzedaż PEC-u, łapówki budowlane w Urzedzie
              Miasta. "O" odnowy stare praktyki, zamydlenie oczu!
        • Gość: Hexen Re: Jaki wojewoda? IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.04, 15:20
          > Jestem za Knieciem ,konczył Wydział Nauk Społ. AM Poznań

Wydział Nauk Społecznych Akademii Medycznej? :))
          • Gość: Hexen Re: Jaki wojewoda? IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.04, 15:26
            Ale, ale!
            Przecież Kneć jest najlepiej znany ze snowboardu. :))

"- Jeżeli na przykład jeżdżę na desce snowboardowej, a koło mnie jakiś facet,
            który mówi: ,,Fajny trick pan zna'', ja mu na to muszę odpowiedzieć: ,,Bo ja
            jestem z Gorzowa''. To śmieszne, absurdalne nawet. Ale utkwię mu w pamięci i
            będzie myślał: ,,Ale z jajcem ludzie są w tym Gorzowie''. Na tym ta promocja
            polega - mówi sekretarz miasta Ryszard Kneć"

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73177555834812&Avis=GL&Dato=20040214&Kategori=GLOSGORZOWA&Lopenr=402130
            34&Ref=AR
            • agis10 Re: Jaki wojewoda? 13.07.04, 16:59
              Nie piszmy o Kneciu, ponieważ jego ewentualna, acz mało prawdopodobna
              nominacja, oznaczłaby jedno. Faktycznym wojewodą byłby Jędrzejczak. Kneć
              służyłby jedynie do przekazywania poleceń "wielkiego Tadeusza"...
              • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Jedrzej jest wojewoda od lat IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.07.04, 17:31
                Przy kazdym z kandydatow prezydent bylby nadal wojewoda lubuskim,bo to on od
                wielu lat rozdaje karty w wojewodztwie gorzowsko-zielonogorskim.Dzis rano
                pojawila sie nadzieja jednak,pan Bog jednak czuwa nad Gorzowem,ze cala ta banda
                wyladuje w Wawrowie i wtedy wojewoda musi zostac ktos z zewnatrz,ktos
                absolutnie czysty.Ktos taki jak Majchrowski,ktorego zaszczuto,przy pomocy
                miejscowych mediow zreszta.Tak wiec tym panom juz dziekujemy...
            • Gość: XXX Re: Jaki wojewoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:55
              To pewnie wejdzie "ślizgiem" na stolek Wojewody....
              Benek mu pomoże....
              Jak będzie w Gorzowie to Kneć-Wojewoda oprowadzi Go po swoim imperium
              korupctwa...
          • Gość: Zbyniek Re: Jaki wojewoda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:49
            Gość portalu: Hexen napisał(a):
            Wydział Nauk Społecznych Akademii Medycznej? :))

"AM" moze znaczy ze Wydział Nauk Społecznych "przed poludniem" ??? :)
    • Gość: liquid Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:42
      Ile ten komuszek ma lat, mamut ze stilonu ?
      • hiro Re: Gramza - komuch z zamrażarki 13.07.04, 20:11
        Gość portalu: liquid napisał(a):

> Ile ten komuszek ma lat, mamut ze stilonu ?
        112
        • Gość: Bernard Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.ed.shawcable.net 14.07.04, 02:01
          Jak dotychczas nie ma zmian.....
          Najlepszym kandydatem na Wojewode (z gorzowskiego mpunktu widzenaia) jest Knec.
          Koniec kropka. Reszta jest niezauwazalna.
          Pozdrawiam
          • Gość: widz Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 02:16
            "...Najlepszym kandydatem na Wojewode (z gorzowskiego mpunktu widzenaia) jest
            Knec.
            > Koniec kropka. Reszta jest niezauwazalna..."

Przudupas Tadeusza.... a Bernard kolejny....
            • Gość: Bernard Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.ed.shawcable.net 14.07.04, 08:14
              Hey widz,
              Przydupas Tadeusza powiadasz... Mozliwe...
              Jeli Knec zostanie wojewoda role nieco sie zmienia, nie uwazasz???
              Jestem przekonany ze taka para jak Knec(Wojewoda) i Jedrzejczak (Prezydent) to
              super uklad dla Gorzowa.
              Obydwoje udowodnili swoje przywiazanie do miasta...
              Pozdrawiam
              • Gość: wasyl Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 11:05
                tak knec zdecydowanie: pomysłowy i zaradny chłopak - ciekawe tylko w jakim
                guście były te koszulki, które pchał - może z herbem Gorzowa?
                Wrażliwy na ludzką krzywdę, o tak to zdecydowanie najlepszy kandydat - no i
                młody :), do skostniałego mamumta dużo mu jeszcze (ale jet bardzo bystry szybko
                się uczy, pod czujnym okiem tadeusza wielkiego)
                Będzie świetny duet, "naprawdę przywiązany" do miasta (zwiążą to miasto do
                reszty...)
                Uchowaj Boże.
              • Gość: XXX Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:59
                "...Obydwoje udowodnili swoje przywiazanie do miasta..."

Może raczej do koryta...
                Uwiązali się przy nim na stałe? Tylko "stanowiska" zmienaija... raz owies raz
                siano...
          • Gość: XXX Re: Gramza - komuch z zamrażarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:57
            "..Reszta jest niezauwazalna..."

To zdejm klapki z oczu....
    • Gość: AMS Re: Kandydaci na wojewodę IP: 212.244.224.* 14.07.04, 11:37
      polityka smierdziala i bedzie smierdziec dalej, wiec bez sensu jest walka z
      wiatrakami i trzeba to wreszcie przyjac do wiadomosci, odpuscic naiwne teksty w
      stylu, ze ten to ma czyste rece itd, bo po co sie oszukiwac i zyc w blogiej
      nieswiadomosci - jedni maja po prostu wiecej inni mniej na sumieniu.t rzeba
      pogodzic sie z rzeczywistoscia, z tym ze wlasnie taka a nie inna jest niestety
      specyfika naszej polityki i pozostaje nam wybrac kogos, kto oprocz tego ze sie
      dorwie do koryta, to zrobi jeszcze cos dla naszego miasta. smutne ale
      prawdziwe...:/
      • Gość: CKM Re:A mi to obojętne IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.04, 12:17
        A ja sie ciesze że wojewodą będzie Gorzowiak, i jest
        mi obojętne czy to będzie Gramza czy Kneć, ważne że
        to nie będzie jakiś dupek z Jabolowego Grodu !!
        • Gość: XXX Re:A mi to obojętne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:03
          "A ja sie ciesze że wojewodą będzie Gorzowiak, i jest
          > mi obojętne czy to będzie Gramza czy Kneć, ważne że
          > to nie będzie jakiś dupek z Jabolowego Grodu !! "

Syndrom żony alkoholika - "niechby bił byle był"...
          Lepiej niech swoi kradną...
          Może coś skapnie im z pyska to podniosę....
          A tka to skapnie gdzie indziej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka