Dodaj do ulubionych

Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy rok...

05.01.13, 10:37
Prawie bez echa przeszedł w naszym uroczym mieście koncert, który Filharmonia Gorzowska dała na ubiegłorocznym Przystanku Woodstock. Rozpoczął się on grubo po północy w namiocie ASP, a zakończył znacznym sukcesem, bo jak inaczej nazwać ośmiokrotne (chyba) bisowanie.

Fragmentów Czterech Pór Roku można posłuchać tu oraz tu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jemioł Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.13, 12:08
      No nie wierzę własnym oczom - wreszcie dziennikarze opisują sukcesy (te naprawdę wielkie!) gorzowskich muzyków i nie wymieniają przy okazji zasług pana Dziekańskiego, i ani razu nie pada nazwa JazzClubu Pod Filarami. A już myślałem, że w Gorzowie nic nie dzieje się bez udziału legendarnego i znanego w całej Polsce klubu...
      Brawo! Byłem na "premierze" w MOSzu, świetne wydarzenie. Chociaż byłem sceptycznie nastawiony co do miejsca, ale było extra! Gratulacje.
      • Gość: ornaczanska Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 13:16
        Moze z JazzClubie nic się takiego nie działo? A moze redakcja nie lubi jazzu?
        • Gość: wydawało się :) Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.13, 14:45
          wydawnictwa to płyty-albumy, kompakty,cd, winyle , ale nie koncerty- nawet najlepsze w klubie czy w Kostrzynie.
    • Gość: nicelus Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.13, 15:23
      " ... dziennikarz muzyczny Gazety Wyborczej i Polskiego Radia pisał:

Forever Young - mówiliśmy o niej podczas ostatniego Konkursu im. Wieniawskiego, który jesienią ubiegłego roku bezapelacyjnie wygrała. Skupiona, pewna siebie, niezawodna. "

Wygrała, bo była o niebo lepsza od innych.

Nagrała płytę w Gorzowie i to był największy sukces Gorzowskiej Filharmonii....

Być może muzycy byli stremowani i dlatego wypadli sztywno?

• pyttacz Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r 05.01.13, 16:49

To było fajne.
      I zimowe, chociaż dzisiaj lodu zero.
    • danny_boy Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy rok... 05.01.13, 23:50
      Ten sam artykuł, ale inaczej. Zamień kropkę na kropkę.
      bezslajdow kropka pl/?url=http%3A%2F%2Fgorzow.gazeta.pl%2Fgorzow%2F56%2C35211%2C13124490%2CCo_sie_nam_w_muzyce_wydawalo__czyli_plytowy_rok_2012.html
    • danny_boy Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy rok... 17.01.13, 19:51
      Dzisiaj w Trójce o 19 była godzinna audycja z UL/KR. Szkoda, że trochę drętwo chłopcy odpowiadali na pytania o Gorzów, ale głównie było o muzyce.
    • Gość: emsiziomal Jutro Pod Filarami..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 22:57
      www.youtube.com/watch?v=XOT7rBpfTQ0
      Saksofonista to gorzowianin.
      Zapamiętajcie sobie te nazwiska..... to przyszłośc jazzu.

Zatem jutro Filary a w sobotę Alter Ego.......hehe
      Moc będzie z nami!!!!
    • Gość: Małpa w czerwonym Re: Co się nam w muzyce wydawało, czyli płytowy r IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.13, 22:11
      Byłam, słuchałam, faktycznie szkoda, że nie powtórzono koncertu w sali.
      Teraz, po zmianach, koncert nie do odtworzenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka