Dodaj do ulubionych

Marszałek podzieli kasę po uważaniu?

08.04.13, 13:24
www.echogorzowa.pl/news/16/prosto-z-miasta/2013-04-07/marszalek-podzieli-kase-po-uwazaniu-3354.html
Tam czytamy min. :
"Dla polityków i radnych sejmiku z północy powinien być to wyraźny sygnał, że lista kluczowych inwestycji jest ważna, ale jeszcze ważniejsze jest pilnowanie tego, co i w jakiej kolejności będzie realizowane."

Szanowni politycy z północy województwa,
co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 13:28
      "... Bo ja na przykład uważam, że najważniejsza dla woj. lubuskiego jest elektryfikacja i modernizacja linii kolejowej z Kostrzyna do Krzyża, włącznie z estakadą kolejową w Gorzowie; powstanie Akademii Gorzowskiej i parku naukowo-przemysłowego w naszym mieście; budowa kompleksu sportowego z halą i stadionem piłkarskim przy ul. Mironickiej; budowa lotniska pod Gorzowem; gruntowna modernizacja układu i taboru komunikacji tramwajowej … I ani złotówki więcej na lotnisko w Babimoście i loty z Babimostu! Mimo wszystko jesteśmy za biedni na takie fanaberii i ekstrawagancje."
      pisze Pan
      Leszek Zadrojć

Panie Leszku,
      popieram, albowiem i ja tak uważam.

Z pozdrowieniami
      Gorzowianin
      • gorzowianin-on Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 17:13
        A ślepota gorzowian nie ma końca. Kolejny dowód na moją tezę, iż gorzowskie "elity" polityczne z łatwością manipulują swoimi wyborcami. A media gorzowskie przypominają mi scenę z filmu "Układ zamknięty" - są po prostu podporządkowane owym "elitom". Dlatego właśnie wyjechałem z tego zaciemnionego miasta do Łodzi. Ile razy można wam wbijać do głów, że bez realnego udziału miasta w tych postulatach nigdy te inwestycje nie dojdą do skutku? Sorry, ale marszałek może jedynie dołożyć do tych inwestycji. Miasto samo w sobie nie robi nic aby te inwestycje miały realne odzwierciedlenie! Ile dało na szkolnictwo wyższe? Ile dało na rozwój infrastruktury sportowej? Ile dało na tramwaje? NIC! Prezydent nie chce nawet wyłożyć kilkuset tysięcy na stadion Warty! Nie chce też wspomagać szkolnictwa wyższego! Ale ma za to pieniądze na idiotyczne Grand Prix, bo nadal ma w chorej główce to że tym idiotycznym zaledwie trzygodzinnym cyrkiem dopiekł Zielonej Górze. Ale ZG ma to w nosie i za cenę jednego gorzowskiego idiotyzmu mają po kilka międzynarodowych imprez sportowych w roku. I to właśnie dzięki hali widowiskowo sportowej, którą nasz prezydent miał w planach podczas kampanii wyborczej. A co zrobił po wyborach? Kopnął w przysłoweiowe cztery litery swoich wyborców! I dobrze im tak skoro są jak takie marionetki!

A dla wszystkich gorzowskich "patriotów" małe przypomnienie: zbliżają się wybory samorządowe, więc trzeba się pokazać. :D
        Jesteście jak takie marionetki, a gorzowskie "elity" i podporządkowane im media wami skutecznie sterują. Coś mi się zdaje że po wyborach samorządowych przyjdzie mi ze śmiechem napisać: A nie mówiłem.

• kacoko Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 14:35
      a mamy takich?
      gorzowianka
      • marek_p Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 14:58
        No właśnie też mam wątpliwości czy istnieje ktoś taki w Gorzowie, bo kilku to na pewno nie nazbierasz :)
        W Różankach mieszka pani poseł, ale była przeciwko lotnisku dla Gorzowa. To chyba lubuszanka, a nie gorzowianka. Czasem nawet do rzeczy mówi, ale musi to być w zgodzie z ogólnopolską linią podziału na Polaków szukających karaluchów w pociągach i Polaków trzymających wyłapane karaluchy w słoikach jako dowód głupoty przeciwników z drugiej strony barykady.

Jeśli nawet istnieje jakiś polityk próbujący zdać o losy człowieka mieszkającego na tym zadupiu (tak się wydaje warszawiakom, że to zadupie, poznaniakom zaś wydaje się, że Warszawa to Azja). No więc... jeśli istnieje w Gorzowie polityk dbający o zwykłego człowieka stąd, człowieka, który na niego głosował to ponosi porażkę za porażką.
        Być może sukcesem wydaje się mu ocalenie jakiejś funkcji pełnionej od wielu lat przez nasze miasto...

Fakt, że lubuski bajzel mało komu w Gorzowie przeszkadza, choć cały czas spada znaczenie naszego miasta.
        Dowód ?
        Mała liczba podpisów pod petycją o likwidację województwa.

Wkurza mnie bezsilność, ale nie mam temperamentu Mariusza Wójcika i nie mam tyle czasu do dyspozycji, żeby przestawiać się w ochroniarzami pani Polak.
        • rob.in.hood Marku, Ty się w lapy szeryfa nie pchaj 08.04.13, 17:08
          cyt: "...budowa kompleksu sportowego z halą i stadionem piłkarskim przy ul. Mironickiej"

Kurde.Mało wam kompleksów? Chcecie jeszcze jeden? Chcecie się całkowicie zakompleksić?

Marku, Ty sie w łapy szeryfa nie pchaj, bo jak sam zauważyles, jego straż przyboczna delikatna nie jest. Po takiej wycieczce pscółki mogą Cie nie poznać.
          Jaki już koniecznie kusi się przyjazd w moje lasy to daj znać. Pójdziemy na dobre piwo, pogadamy. A jak już koniecznie bedziesz chciał dostać się na ten zamek to wskażę Ci sekretne przejście, którym można ominąć straże.
          • marek_p Re: Marku, Ty się w lapy szeryfa nie pchaj 08.04.13, 17:37
            rob.in.hood napisał:

> Marku, Ty sie w łapy szeryfa nie pchaj, bo jak sam zauważyles, jego straż przyboczna
            > delikatna nie jest.

Mariusz to młody chłopak i ma krzepę. Ja wolę inne metody walki z falubazownią, jednak gdybym musiał użyć siły mięśni to nie byłbym jedynym poturbowanym, bez względu na to co dalej.

> Jaki już koniecznie kusi się przyjazd w moje lasy to daj znać. Pójdziemy na dobre piwo,
            > pogadamy. A jak już koniecznie bedziesz chciał dostać się na ten zamek to wskażę Ci
            > sekretne przejście, którym można ominąć straże.

Dzięki - zapamiętam propozycję. Z browarkiem to kłopot, nie mam szofera :)
            Ale od pogadania nie stronię.
          • marek_p Re: Marku, Ty się w lapy szeryfa nie pchaj 08.04.13, 22:35
            rob.in.hood napisał:

> Marku, Ty sie w łapy szeryfa nie pchaj...

Dzisiaj na facebook-u zrobiłem niezły zajazd na Czerwieńsk.
            Wiem, że to na niewielu kompach się wyświetli, ale z dumą stwierdzam, że mocne było.
            Sytuacyjne.

Tak więc, nie będę ustawiał łóżka polowego w holu pałacu pani Marszałek, mam szerszy arsenał do walki z lubuskim. Mam też chęć szczerą i przekonanie, że na kompromis już za późno.

Mam nadzieję, Robinie, że tylko tam w Zielące strzelasz sobie piórem, no bo jakbyś był częścią wojewódzkiego aparatu władzy to trudno by było szukać okoliczności na miłą pogawędkę, bo miła by nie była.
        • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 17:08
          marek_p napisał:
          > Fakt, że lubuski bajzel mało komu w Gorzowie przeszkadza, choć cały czas spada
          > znaczenie naszego miasta.
          > Dowód ?
          > Mała liczba podpisów pod petycją o likwidację województwa.
          >
          I jest to fakt niepokojący.
          Oby, dla wielu, "przebudzenie" nie nastąpiło "z ręką w nocniku".
          • Gość: stravik Mechanizmy IP: *.dk.customer.tdc.net 08.04.13, 19:52
            > marek_p napisał:
            > Fakt, że lubuski bajzel mało komu w Gorzowie przeszkadza, choć cały czas spada
            > znaczenie naszego miasta.

W moim przekonaniu jest wiele czynników, które powodują degradację północy tworu lubuskiego. Wymienię tylko dwa z nich, które odgrywają decydującą rolę w paraliżowaniu rozwoju Gorzowa Wlkp. wraz z Ziemia Gorzowską.
            Pierwszy, to brak okręgu wyborczego dla północnej części tego tworu. Okręg wyborczy nr. 8 z siedzibą w Zielonce, to mówi samo za siebie. Od 1998 politycy północy są marginalizowani przez centrale polityczne w Zielonce. Ci którzy chcieliby coś więcej, są odpowiednio lokowani na listach wyborczych i znikają z życia politycznego. Zostają wierni, ale mierni, i zwą się LUBUSZANINAMI.
            Gorzów Wlkp., 125 tys. miasto okręgu nie posiada i najprawdopodobniej w tym tworze, nigdy go nie posiądzie. 125 tys. miasto nie ma swojego przedstawiciela w parlamencie!! Już ten fakt świadczy o degradacji miasta w krajowym życiu politycznym, i...tego województwa. Zielona ośmiornica, wykorzystała, wykorzystuje i będzie wykorzystywała, ten mechanizm, jako główny oręż przeciwko północy. Mechanizm ten, ma wpływ na naszych miejskich, czy gminnych radnych. Przecież oni reprezentują swoje partie, których...centrale mieszczą się w Zielonej Górze. Można by to podsumować stwierdzając, że na północy tworu i w samym Gorzowie Wlkp. nie ma już lub są na wyginięciu politycy, którzy walczyliby o tożsamość miast i wsi tego regionu. Oni walczą o lubuskość tego tworu, z Zieloną Górą, jako jego centrum. Oni nawet stąd nie pochodzą!
            Drugi czynnik, to zarządzanie Gorzowem Wlkp.
            TJ ze swoimi wizjami, degraduje miasto i jego rozwój . Degradując miasto, degraduje rozwój całej północnej części tworu. Przecież Gorzów Wlkp. zawsze był siłą napędową dla tego regionu. Słaby Gorzów Wlkp., osłabia rozwój Ziemi Gorzowskiej.
            Wypadkowa tych dwóch czynników, to...marazm wśród mieszkańców. Ludzie już odpuścili i nie wierzą, że może być lepiej.
            Penderecki zagrał w Gorzowie dla miernych ale wiernych, tuby lokalne są zachwycone, a szary mieszkaniec...co z tego ma? Dziurawe drogi, brudne i walące się miasto.
            Ale...filharmonia zaistniała, a z nią TJ.
            Pierwszy czynnik i TJ zabijają demokracje, wspaniale się uzupełniając w rozmontowywaniu miasta i północy tworu lubuskiego.
            Zmiana czynnika drugiego (TJ), będzie ciężka, bo Zielonka zrobi wszystko, aby był to LUBUSZANIN, wykorzystując...pierwszy mechanizm i...marazm panujący wśród mieszkańców miasta.

_ _
            Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
            • bardgorzowski Re: Mechanizmy 09.04.13, 11:13
              Gość portalu: stravik napisał:
              bardzo ciekawie.

Dziękuję Tobie za ten tekst.
              Daje do zrozumienia "system" tego "tworu".
              Na naprawę nie ma co liczyć.
              Straszny jest ten marazm wśród mieszkańców Gorzowa (patrz podpisy pod Petycją).
              Chcą pójść na szable, gdy już nie będzie co ratować ?

P.S.
              Twój tekst powinien sobie ten "Jebus" przeczytać.
              • Gość: stravik Re: Mechanizmy IP: 62.243.123.* 09.04.13, 15:35
                Gorzów Wlkp. potrzebuje przywódcy, który wyprowadzi miasto z bezdroży, na które wyprowadził je wizjoner TJ.
                Miasto potrzebuje przywódcy, który utożsamia się z tym miastem i Ziemią Gorzowską. Człowieka, który czuje historię tego miasta. I to najważniejcze, przywódcy, który jast swiadom, że musi się zmierzyć z ośmiornicą zielonogórską (mechanizmy) i udowodni, że nie jest ona partnerem, a tylko szkodnikiem na tej ziemi.
                Jeżeli, ktoś dzisiaj pisze, że most i obwodnica w Kostrzyniu, ma tylko znaczenie dla tego miasta, to mówi tylko półprawdę. Tak na prawdę, ten most z obwodnicą ma strategiczne znaczenie dla rozwoju całej Ziemi Gorzowskiej !
                To samo dotyczy elektryfikacji linii Kostrzyn- Krzyz –Piła, czy też połączenie S3 z drogą na Gdańsk (tzw. obwodnica północna Gorzowa Wlkp.) To jest strategia rozwoju tego reginu.Tu nie zyskuje tylko Gorzów Wlkp., tu zyskuje cała północna część tworu lubuskiego (Strzelce, Drezdenko, Kostrzyn, Skwierzyna). Celowo nie wymieniam potrzeb Gorzowa Wlkp. i innych miejscowości, ale to już należy do władców tych miast, miasteczek i wsi we współpracy z ...samorzadowymi władzami województwa. Tej współpracy brak.
                Dlaczego preferuje się budowę mostu w Milsku, kiedy taki most przyczyni się, tylko do rozwoju Zielonki i jej najbliższych okolic. Marszałek P., mówi że starczy na most w Milsku. Ha Ha, nigdy by nie zabrokło, bo zabrałaby innym. Gadane to ona ma, podobnie jak TJ. Chyba kończyli te same szkoły?
                Dlaczego nie myśli się o globalnym rozwoju całego „województwa”?
                Nie, bo nie pozwala na to mentalność polityków i urzędników władającymi tym tworem z siedzibą w Zielonej Górze. Mentalność, która powstała w roku 1950 z chwilą powstania woj. zielonogórskiego. Z prowincjonalnego miasteczka, próbuje się zrobić metropolię, a mimo to prowincjonalizm widać na każdym kroku.
                Gorzów Wlkp. nigdy nie będzie rozwijał się prawidłowo, bo partner jest nieuczciwy i podstępny, wykorzystując dla swoich celów, potencjał naszego miasta i regionu.
                Dzisiaj nasze pociechy uciekają z miasta i misteczek, bo nie widzą przyszłości dla siebie i swoich przyszłych rodzin. Trzeba to zmienić, a zmiany nie nastąpią wcześniej, dopuki miasto będzie tkwiło w uściskach zielonogórskiej ośmiornicy.
                Są jednak inni, którzy nadal wierzą w lubuską przyszłość Gorzowa Wielkpolskiego.
                Ta opina (lubusznina, bo nie gorzowianina) na portalu ECHO GORZOWA, świadczy tylko o tym, że albo facet jeszcze nie rozumie, że Gorzów Wlkp. w lubuskim nigdy się nie rozwijał i nie rozwija, (sam pisze, że to wszystko dzięki Stilonowi), albo celowo miesza ludziom w głowach wpajając im sens słowa LUBUSKIE (cd. zlubuszczania).
                To jest wyciaganie trupa z szafy, którego pod żadnym pozorem nie należało reanimować, a robi się to wbrew zdrowemu rozsadkowi, pod hasłem...nie nie będzie hasła, bo to czysta hipokryzja.

> P.S.
                > Twój tekst powinien sobie ten "Jebus" przeczytać

"Jebus" czy jak mu tam, to taka sierota lubuska z wypranym mózgiem. Bez komentarza.
                • Gość: ratatuj Re: Mechanizmy IP: *.gorzow.mm.pl 09.04.13, 22:00
                  A moze tu chodzi o to, że skoro mamy już woj. lubuskie i pewnie potrwa jeszcze długo, to należy jak najmocniej i najgłosniej upominać się, zabiegać o interesy Gorzowa?! Obrażanie się na woj. lubuskie, bo nam sie nie podoba, to droga na manowce i do ... roli powiatowego Gorzówka, bez pomocy Zielonej Góry.
                  • Gość: morda Re: Mechanizmy IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 22:42
                    dobry teks stravika,
                    jeżeli mamy tworzyć lubuskie to na równych samorządowych zasadach,
                    tu nie ma miejsca na obrażanie się, walczyć musimy o swoje prawa,
                    (wojewoda tu, marszałek tam to żart) tylko dwa okręgi wyborcze !!!
                    Dwa ośrodki polityczne i niech panowie wypracowują kompromisy,
                    wzorem Bydgoszcz i Toruń
                  • Gość: stravik Re: Mechanizmy IP: *.dk.customer.tdc.net 09.04.13, 22:43
                    Przeczytaj uważnie wpis o mechanizmach rządzących tym tworem, to dotrze do ciebie, że niema komu upominać się o interesy miasta i regionu. Dlaczego też mamy się upominać o swoje? Czy dlatego, aby lubuskie mogło istnieć ?
                    Tego trupa, województwo zielonogórskie wyciągnięto z szafy, reanimowano i pod nazwą Lubuskie, próbuje się realizować wizje wielkiej Zielonej Góry. Po czternastu latach jego istnienia, wniosek nasuwa się sam, zlikwidować. Gorzów jest miastem wojewódzkim tylko z nazwy i jego rozwój tak jak w dawnym województwie zielonogórskim jest przypadkowy. Rzucają nam ochłapy, a my się cieszymy. Zrozum to województwo nie ma sensu. Lepszy jest powiat w Wielkopolsce, niż wykłócanie się o swoje. Takie samo rządzenie nie pomaga w planowaniu normalnego rozwoju miasta. Ten wariant w przypadku Gorzowa Wlkp. się nie sprawdza. Zmiana marszałka, na bardziej przychylnego równomiernemu rozwojowi tego tworu, nam nie grozi. Południe na to nie pozwoli. No i jeszcze raz mechanizm pierwszy, to jest gwóźdź do trumny wojewódzkości Gorzowa Wlkp.

_ _
                    • bardgorzowski Re: Mechanizmy 12.04.13, 13:51
                      Ciekawe, jakie decyzje podejmie Polak.
                      Jej twarz, z tym wyrazem na zdjęciu dziwnie mi kogoś przypomina ?

gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,13724069,Takiej_kasy_w_woj__lubuskim_nie_bylo_nigdy__Jak_ja.html
                      Jeszcze podkład akustyczny do tego "uśmiechu" i jak ...
                      postać z bajki.
                      Nic dobrego nie wróży.
                      • Gość: nicelus Re: Mechanizmy IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.13, 17:19
                        bardgorzowski napisał:

> Jej twarz, z tym wyrazem na zdjęciu dziwnie mi kogoś przypomina ?

"Gargamel – fikcyjna postać z komiksu oraz animowanego serialu "Smerfy"; pechowy, zły czarodziej mieszkający w zrujnowanym zamku na obrzeżach lasu Smerfów."

:D
                        • bardgorzowski Re: Mechanizmy 13.04.13, 16:58
                          Gość portalu: nicelus napisał(a):

>
                          > "Gargamel – fikcyjna postać z komiksu oraz animowanego serialu "Smerfy
                          > "; pechowy, zły czarodziej mieszkający w zrujnowanym zamku na obrzeżach lasu Sm
                          > erfów."

>
                          > :D
                          I charakter podobny (?).
                          Jeszcze trochę poczekamy i się przekonamy.
      • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 08.04.13, 16:59
        kacoko napisał(a):

> a mamy takich?
        > gorzowianka
        A kogo wybierasz ?
        Czy nie masz wyboru ?

Z pozdrowieniami
        Gorzowianin
    • bardgorzowski Jednak kogoś ruszyło .. 10.04.13, 11:41
      Artykuł odbija się echem.
      Pani Irena Billewicz-Wysocka, Rzecznik Prasowy Zarządu Województwa Lubuskiego, zarzuca napisanie i opublikowanie „nierzetelnego dziennikarsko tekstu”.

A odpowiada Redaktor Naczelny:
      www.echogorzowa.pl/news/16/prosto-z-miasta/2013-04-10/w-gorzowie-uwazamy-jednak-inaczej-3389.html
      Gorzowianin
      • marek_p Re: Jednak kogoś ruszyło .. 10.04.13, 12:21
        Czyli pojawił się w Gorzowie dziennikarz, który nie służy jedynie słusznej idei przebudowywania województwa "na dwa płuca". To przebudowa ma podłoże nowotworowe.
        Zauważmy, że dziennikarz nie jest opłacany ze środków abonamentowych. Te pieniądze mają służyć jedynie do manipulacji faktami. Ciekaw jestem, czy temat azbestu będzie kontynuowany TVP o/Gorzów.
        www.facebook.com/photo.php?fbid=621045951256866&set=a.253974937963971.79085.224627410898724&type=1&theater
        Jeśli nie, to będę musiał bezpowrotnie zmienić opinię o kilku osobach. Można oczywiście bać się o pracę i chodzić na gumowych nogach, ale są pewne granice, za którymi robi się szambo bez dna.
        • Gość: stravik Re: Jednak kogoś ruszyło .. IP: *.dk.customer.tdc.net 11.04.13, 00:22
          Marku, kogo? Dziennikarza, który zwrócił uwagę na możliwe nieprawidłowości. A gdzie jest polityk z Gorzowa Wlkp. czy północy ? Ten sam dziennikarz, mógł przecież zasięgnąć opinii lokalnego polityka. I co ? Pochowali się, czy co ? Nie Marku, to efekt mechanizmu pierwszego, tzn. brak okręgu wyborczego dla północy. Mamy biernych, ale wiernych. Ten uścisk ośmiornicy, jest mocny, bolesny i...bardzo skuteczny.
          Zresztą, ten odważny dziennikarz, sam stwierdza, że zarząd województwa może zrobić swoje. I zrobi, zrobi tak jak będzie chciała P i B wraz z południem. A nam co pozostaje ?
          No zapomniałem, możemy dopominać się o swoje, i to wszystko.

_ _
          • marek_p Re: Jednak kogoś ruszyło .. 11.04.13, 09:53
            Gość portalu: stravik napisał(a):

> możemy dopominać się o swoje, i to wszystko.

Jestem radykałem i wariatem, bo obiecałem sobie, że będę mówił otwarcie, bez asekuracji, nie zważając na dawne sympatie wobec konkretnych ludzi.
            Ważniejsze od dobra jednostki jest dobro Malej Ojczyzny - Ziemi Gorzowskiej.

W poniedziałek będę mówił o TVP o/Gorzów.
            • Gość: nicelus Re: Jednak kogoś ruszyło .. IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.13, 14:07
              marek_p napisał:

> Jestem radykałem i wariatem, bo obiecałem sobie, że będę mówił otwarcie,
              > bez asekuracji, nie zważając na dawne sympatie wobec konkretnych ludzi.
              > Ważniejsze od dobra jednostki jest dobro Malej Ojczyzny - Ziemi Gorzowskiej.

Zastanawiam się głośno, czy oprócz tego co się mówi, nie powinno się zwracać więcej uwagi na to, jak się to mówi? Ci którzy sprawę rozumieją, są już przekonani do konieczności likwidacji lubuskiego i do nich nie musisz mówić. Natomiast ci którzy nie rozumieją, ci których chcesz przekonać, gdy słyszą od ciebie, że chcesz coś likwidować, to patrzą na ciebie jak na Kononowicza. Wszystko zlikwiduje i nic nie będzie.

Przecież wszystkie wady obecnego podziału administracyjnego i słabości tego województwa można też użyć jako argument, ale nie po to by coś likwidować czy niszczyć, tylko po to by tworzyć i budować nowe silne województwo na przykład razem z Wielkopolską. Może by było bardziej politycznie?

• Gość: ele ! R ZDdelegalizowc wszytkie partie polityczne ! IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 11:36
                całą swiadomoscia pisze !!! WOJSKO POWINNO WKROCZYC DLA RATOWANIA POLSKI
                przed banda wariatów z zydo-chazarskich parti Platformy Obywatelskiej i PISu !!!!

WSZYTKIE PARTIE POLITYCZNE ZDELEGALIZOWAC NATYCHMIAST ! po roku czasu ogłosic DEMOKRATYCZNE WYBORY JEDNOMANDATOWE !!! [ 50% plus jedna ! ]

TRWANIE W TEJ [ zydo-chazarskiej ] NIENAWISCI POLSKE DOPROWADZI DO UNICESTWIENIA !!!!! [to wariaci niebezpieczni dla Polski i Polaków ]

TUSK ! KACZYNSKI ! WYPIERDALAC Z POLSKI !!!!! WYNOCHA SWIRY !!!!!!!
              • Gość: pan od 'polskiego' Re: Jednak kogoś ruszyło .. IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 17:13
                > Przecież wszystkie wady obecnego podziału administracyjnego i słabości tego woj
                > ewództwa można też użyć...

Polska mowa, trudna, trudna, trudna mowa.
                • bardgorzowski Re: Jednak kogoś ruszyło .. 13.04.13, 17:33
                  Gość portalu: pan od 'polskiego' napisał(a)(o):
                  > Polska mowa, trudna, trudna, trudna mowa.
                  Tak, czasami się zacina.

P.S.
                  Jakoś mi tu "busemJe" ...
                  "zalatuje"
                  • Gość: pan od 'polskiego' Re: Jednak kogoś ruszyło .. IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 20:02
                    No, bard, najwyraźniej aspirujesz do miana 'Mistrza Mowy Polskiej', brawo! Prawdziwy z ciebie 'gość z klasą'. Przydomek 'bard' to w twoim przypadku niezły żart. Pewnie masz na zmianę ze 3 dresy, a jeden nawet nie rozpakowany. Fiu fiu!
                    • bardgorzowski Re: Jednak kogoś ruszyło .. 16.04.13, 00:22
                      Gość portalu: pan od 'polskiego' napisał(a)(o):
                      > No, bard, najwyraźniej aspirujesz do miana 'Mistrza Mowy Polskiej', brawo! Praw
                      > dziwy z ciebie 'gość z klasą'. Przydomek 'bard' to w twoim przypadku niezły żar
                      > t. Pewnie masz na zmianę ze 3 dresy, a jeden nawet nie rozpakowany. Fiu fiu!
                      Rozbawiłeś mnie.
                      Hahaha
                      Ty masz jeden dres i na zmianę nosisz go raz na "lewo" i raz na "prawo".
                      Można i tak.
                      :-)))

P.S.
                      Mój strój sportowy jest koloru białego.
            • andy54 Re: Jednak kogoś ruszyło .. 12.04.13, 13:22
              Jak podzielić? I kto to ma problem? Marszałek ??? Podzielić "sprawiedliwie" czyli jak zwykle 75% na południe a resztę ochłapów na północ. Przecież na północy mieszka dzicz która nie ma wielkich wymagań.Jak coś skapnie ze stołu marszałka to i tak plebs z północy będzie Panią marszałek całował w dupę że coś w ogóle dostał. Ja bym proponował za te pieniądze wybudować lotnisko dla helikoptera na dachu urzędu marszałkowskiego aby urzędnicy zbytnio nie zmęczyli się podróżą samochodem lub rowerem na stołeczne lotnisko w Babimoście / och przepraszam , do portu lotniczego Zielona Góra/. Poza tym włączyłbym do udziału w podziale wybitnego posła któremu to już nie staje, ale za to dobrze wie jak podzielić.
              • bardgorzowski Re: Jednak kogoś ruszyło .. 13.04.13, 17:04
                Zebrać to "towarzystwo", czyt. Marszałek & Co. i...
                wykupić "One way ticket" z "portu lotniczego Babimost" i ...
                tym optymistycznym akcentem zamknąć ten bajzel.
                HOWGH !!!
    • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 15.04.13, 10:36
      bardgorzowski napisał:

> www.echogorzowa.pl/news/16/prosto-z-miasta/2013-04-07/marszalek-podzieli-kase-po-uwazaniu-3354.html
      > Tam czytamy min. :
      > "Dla polityków i radnych sejmiku z północy powinien być to wyraźny sygnał, że l
      > ista kluczowych inwestycji jest ważna, ale jeszcze ważniejsze jest pilnowanie t
      > ego, co i w jakiej kolejności będzie realizowane."
      >
      > Szanowni politycy z północy województwa,
      > co Wy na to ?
      Odpowiedzi nie ma.
      Kim, czym chcecie pozostać ?
      Politykami z wyboru, z regionu czy tylko "tubą południowej obłudy" ?
      Macie jeszcze jedną szansę.

www.echogorzowa.pl/news/16/prosto-z-miasta/2013-04-13/gleboko-sie-z-tym-nie-zgadzamy-3427.html
      Co wy na to ?

Gorzowianin
      • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 16.04.13, 16:15
        Halo !
        Gdzie oni są, nasi politycy z północy województwa ?
        Gdzie oni są ?!!!
    • Gość: nicelus Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.13, 15:33
      800 mln euro pójdzie na stałe połączenie lotnicze Babimost - Galapagos.

• bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 19.04.13, 10:18
        Gość portalu: nicelus napisał:

> 800 mln euro pójdzie na stałe połączenie lotnicze Babimost - Galapagos.
        >
        Dwa loty na rok.
        :-O
        • Gość: Lotnik zalotnik Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 10:21
          > > 800 mln euro pójdzie na stałe połączenie lotnicze Babimost - Galapagos.
          > >
          > Dwa loty na rok.
          > :-O

Jak z międzylądowaniem w Gorzowie to trzy.
          • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 19.04.13, 10:26
            Gość portalu: Lotnik zalotnik napisał(a)(o):
            > Jak z międzylądowaniem w Gorzowie to trzy.

Od kiedy liczymy międzylądowania ? :-O

2-ga wersja:
            " ... z międzylądowaniem w Gorzowie ? "
            Dla ciebie to:
            "lądowanie na twarzy".
            • Gość: Lotnik zalotnik Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 10:28
              > Od kiedy liczymy międzylądowania ? :-O

Jak mają miejsce w Gorzowie to - wyjątkowo - jak najbradziej liczymy.
    • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 02.05.13, 22:03
      A jakie to "uważanie" jest ?

Oto jeszcze jeden przykład:
      „W Gorzowie uważamy jednak inaczej”
      Czytamy min.:
      ... Może to oznaczać, że większość z przyznanej kwoty ponad 700 mln euro zostanie spożytkowanych na południu województwa. Celowym jest więc, rzeczywistym "być albo nie być", zintegrowanie opiniotwórczego środowiska Gorzowa i ościennych powiatów, by wymusić na Zarządzie Województwa sprawiedliwy podział środków dla obu subregionów, i co istotne, rzeczywistą pracę nad projektami lokowanymi na północy województwa (ośrodek naukowo-przemysłowy, akademia, elektryfikacja kolei, drogi, most w Kostrzynie, itp.).

Z poważaniem

Mariusz Mec

Z tymi obawami nie pozostaje Pan osamotniony.
      Panie Mariuszu, te obawy mamy również i my.
      To te obawy nakłoniły Marka P. do uruchomienia Petycji w sprawie likwidacji Woj. Lubuskiego

Serdecznie pozdrawiam

Gorzowianin
    • bardgorzowski Re: Marszałek podzieli kasę po uważaniu? 13.05.13, 21:14
      Ciekawe, co nasz nowy Wojewoda ma do powiedzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka