Dodaj do ulubionych

Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowiedn...

07.05.13, 17:27
"Polski nie będzie mi już w życiu potrzebny. Skupiam się na innych egzaminach, bo chcę się dostać do Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie - mówi Jędrzej Pawelec. Co chcą robić w przyszłości absolwenci popularnej i prestiżowej "dwójki"?

Absolwent PRESTIŻOWEJ DWÓJKI powiada, że polski mu w życiu potrzebny nie będzie....
Współczuję człekowi i nauczycielowi języka ojczystego. Zmarnowane lata nauki.

Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 07.05.13, 19:32
      emsiziomal napisał:

> Absolwent PRESTIŻOWEJ DWÓJKI

Nie napinaj się, Ziom.
      Moje dziecko wlasnie kończy liceum tak prestiżowe, że Agieh jest dla niej szkolą siódmego wyboru, zadania z matmy potrafilem jej rozwiązać w pierwszym miesiącu pierwszej klasy, zdala angielski proficiency, ale "w stajni Augiasza Odys trzymal konie" i trzech królów Polski za pierwszym podejściem nie sposób wymienić bezblędnie, bo a to się Mieszko zaplącze, a to numer Zygmunta pomyli, a Przybyszewski to wynalazca lampy naftowej.

Taka edukacja, takie znaczenie matury.
      • Gość: absolwent_dwojki Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.play-internet.pl 07.05.13, 23:00
        super, świetnie, że chociaż Twoje dziecko jest zdolne i inteligentne na tyle, że dostanie się wszędzie z palcem w dupie. i dobrze, że Ty też jesteś fantastycznie wykształcony, skoro rozwiązujesz/rozwiązywałeś jej zadania bez problemu. ciekawią mnie dwie sprawy. pierwsza, jakie to liceum kończy Twoja córka, skoro jest takie prestiżowe. druga, czym chce się zajmować Twoja córka, skoro AGH to ledwie siódmy wybór.

poza tym życzę jej pomyślnie zdanej matury, żeby się nie okazało, że nawet siódmy wybór to za wysokie progi :)
        • Gość: nicelus Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.13, 01:12
          absolwent_dwojki napisał(a):

> super, świetnie, ...

W dwójce powinni położyć większy nacisk na naukę czytania tekstów ze zrozumieniem. Taka umiejętność przydaje się na pewno również na AGH.

• Gość: login_t Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 08.05.13, 05:39
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> W dwójce powinni położyć większy nacisk na naukę czytania tekstów ze zrozumieni
            > em. Taka umiejętność przydaje się na pewno również na AGH.
            Nic to, to pewnie napięcie maturalne, sam to obserwuję od miesiąca.

Trzymam kciuki!!!
          • Gość: absolwent_dwojki Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.play-internet.pl 08.05.13, 20:47
            w dwójce uczą też takich rzeczy jak ironia i sarkazm. wiem, że ciężko to wyłapać przy słowie pisanym ale wysil szare komórki. od tego przecież są :)
            • Gość: emsiziomal Może i uczą co to..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 21:00
              ...ironia i sarkazm.
              Ale są nieskuteczni w sprawach interpunkcji, ortografii i logicznego konstruowania wypowiedzi w formie pisemnej.
              Jako że znam kilku absolwentów tej szkoły, wiem, że nie mają z tym problemy.
              Absolwencie...chyba nie jesteśmy znajomymi .

"w dwójce uczą też takich rzeczy jak ironia i sarkazm. wiem, że ciężko to wyłapa
              > ć przy słowie pisanym ale wysil szare komórki. od tego przecież są :)

• Gość: login_t Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.noc.fibertech.net.pl 08.05.13, 08:53
          Gość portalu: absolwent_dwojki napisał(a):

> super, świetnie,

Ja bym nawet wolał żeby poszła na AGH.
          Kolegi syn, świeży absolwent, bez problemów dostał pracę w miedzi, w najbogatszym powiecie Polski.

To, co ukończy moja córka, daje pracę tylko naukowcom, więc w przyszłość patrzę sceptycznie.
          • e_werty Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie 08.05.13, 09:59
            więc w przyszłość patrzę sceptycznie.

... i to jest powód żeby Machać siekierą?
          • Gość: beka Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.play-internet.pl 08.05.13, 20:53
            fajnie się Ciebie czyta ziomuś. ile Ty masz lat i co palisz, bo też to chcę :D

jeszcze nie widziałem dorosłego człowieka, który by tak dobrze "pisał bajki" :D
      • e_werty Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie 08.05.13, 07:47
        zadania z matmy potrafilem jej rozwiązać

... nie tylko jej...
    • danny_boy Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowiedn... 07.05.13, 20:21
      Jestem rozczarowana - przyznaje nauczycielka języka polskiego, Joanna Wiklińska. - Nie są to tytuły, które szczególnie odpowiadają uczniom
      A jeśli nauczyciel nie odpowiada uczniom…?
      • Gość: emsiziomal Login.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 21:00
        ... do dwójki nie mam nic :)
        Ale zawsze wkurza mnie jak ktoś mówi, że polski albo matma już nigdy nie będzie mu potrzebna.
        Stary jestem ..i może zapomniał wół......
        • danny_boy Re: Login.... 08.05.13, 00:02
          Gość portalu: emsiziomal napisał(a):
          > Ale zawsze wkurza mnie jak ktoś mówi, że polski albo matma już nigdy nie będzie
          > mu potrzebna.
          Wapniak jestes, w iks iks pierszym wieku srajfon jest potszebny a nie matma czy polak.
    • wolfenstein3d ciemniaki 08.05.13, 21:59
      dzisiejsza młodzież tylko komórki, smsy, gadu gadu, fejsbuk

a we łbach pusto
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 22:09
      Niestety, tak jest skonstruowany obecny egzamin dojrzałości i nie ma co obrażać się na szczerość młodych ludzi. Ktoś, kto idzie np. na medycynę polski musi zdać, tylko zdać. Punktowane są zupełnie inne przedmioty.
    • danny_boy Matury: Autorytet, "Przedwiośnie" i przepowiedn... 08.05.13, 22:57
      Przypominam właśnie sobie swoją maturę z matmy, gdzie nie było żadnych tablic i wzory trzeba było mieć opanowane, a kalkulator był zabroniony, a teraz dają 30 krótkich prościutkich zadań na poziomie gimnazjum. Chyba obsługa srajfona jest teraz bardziej skomplikowana od obecnej matury z matematyki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka