19.08.04, 15:19
Chciałbym zapytać sie "gorzowskiego społeczeństwa" co sądzi na temat aborcji.
Czy powinna ona być ogólnie dostępna? W jakich warunkach powinno się na nią
pozwalać? Czy "usługa" ta powinna być dofinansowywana przez państwo?...?
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:29
      TeY!!! Chopin - zgraj coś na fortepianie - innych "instrumentow" nie ruszaj!!!
    • miss_dronio Re: Aborcja 19.08.04, 18:21
      > Chciałbym zapytać sie "gorzowskiego społeczeństwa" co sądzi na temat aborcji.
      Przykro mi ale na tak postawione pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć.
      Interesuje mnie natomiast dlaczego ważna jest dla Ciebie opinia w tej kwestii
      akurat "gorzowskiego spoleczeństwa" i dlaczego uwazasz, ze opinia "gorzowskiego
      społeczeństwa" mogłaby odbiegać od opinii "społeczeństwa poleskiego" w ogóle?
      • Gość: Panda Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 23:59
        Jak również ciekawe jest: co ma wspólnego opinia użytkowników tego forum z
        opinią "gorzowskiego społeczeństwa" :-))
        Pozdrawiam wszystkich normalnych.
      • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 02:30
        Podejzewam że chodzi o "zamącenie" na forum drażliwym tematem... Taka sobie
        prowokacja.... (może Ks. Prałat sondę zapuszcza?)
        • pandunia Re: Aborcja 20.08.04, 08:23
          Ksiądz Prałat zapuszcza sondę, a ABW już skanuje porty i analizuje IP ;-)
          Drażliwy temat mi nie przeszkadza, tylko jaki jest sens na ten temat wypowiadać
          się akurat tutaj?
          • Gość: ciekawy małolat HEJ PINDA I PINDUNIA IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.04, 11:29
            A wy przed czy już po aborcji?
            • x-xx Re: HEJ PINDA I PINDUNIA 20.08.04, 11:32
              "Gość portalu: ciekawy małolat napisał(a):"

Oj!!!
              Malolat - żebym Twego nicku nie skomentował...
              W kontekście "aborcji" jest prowokujacy....
          • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 13:17
            Pandunia: a na foum "gazety" jakei tematy powinny byc poruszane a jakie nie.
            Czekam na odpowiedz. Z milą chęcią Cię wysłucham. Pozdrowionka
            • pandunia Re: Aborcja 20.08.04, 13:41
              Hej Chopin_fms! Nie do mnie należy wypowiadanie się, jakie tematy powinny być
              poruszane. Ale skoro pytasz o moją opinię, to sądzę, że na forum regionalnym
              pisze się o sprawach regionu, a nie o ogólnospołecznych, humanistycznych,
              religijnych, moralnych czy medycznych.
              Po prostu nie wydaje mi się, by społeczność lokalna Gorzowa istotnie odbiegała
              w kwestiach moralnych od innych. No, może widać taki podział pomiędzy wschodem
              i zachodem Polski, albo pomiędzy dużymi i średnimi miastami a resztą. Ale to
              tylko moje zdanie.
              • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 14:35
                A wiec jestem nienormalny? Przykro mi to słyszeć Pani doktor. Moze jakaś
                terapia czy mi juz nic nie pomoże? Tak czy inaczej dziękuje za uwagę- ZERO
                RZECZY DOTYCZĄCYCH SPOŁECZEŃSTWA. Na forum będziemy pisać tylko o psie sąsiada
                z pod dwójki. Po prostu chciałem by jakaś dyskusja zawrzała na naszym lokalnym
                forum za co serdecznie przepraszam. Pozdrawiam nie tylko "normalnych"
                • pandunia Re: Aborcja 20.08.04, 16:05
                  Hej Chopin_fms! Skąd i po co te nerwy? :-)) Ja z zasady pozdrawiam wszystkich
                  normalnych. Nic do Ciebie w tej kwestii nie mam, nie znam Cię przecież :-)No
                  offence :-)
                  Dziękujesz za uwagę - proszę bardzo. Ale chyba jednak niedokładnie przeczytałeś
                  moją wypowiedź. Nie ZERO SPRAW DOTYCZĄCYCH SPOŁECZEŃSTWA, ale GŁÓWNIE SPRAWY
                  DOTYCZĄCE SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ, ŻYCIA W MIEŚCIE itp.
                  Poruszyłeś ciekawy temat, ale tak wielowątkowy, że tylko fundamentalista
                  potrafi odpowiedzieć jasno i jednoznacznie: "za" albo "przeciw". Naprawdę
                  sądzisz, że lokalne forum gazety jest miejscem, gdzie rozwinie się na ten temat
                  dyskusja, która cokolwiek wniesie? Ja uważam, że nie, ale przecież można pisać
                  o wszystkim.
                  (i co, mam napisać, że Ciebie też? ;-) to by dopiero było offence)
      • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 13:16
        miss_dronio: zalogowałem sie na tę stronę dopiero wczoraj i od razu chciałem na
        niej jakoś zaistenić. Wybralem temat aborcji, gdyż przeprowadzilem niedawno
        dość ciekawą dyskusje na ten temat i chcialem zaciągnąć takze innej opinii na
        ten temat. Dlaczego "gorzowski społeczeństwo"? Gdyż w GW zarówno mieszkam jak i
        pracuje a teraz przez miesiąc siedze w Wawie i chciałbym w jakiś
        sposób "porozmawiać" z moimi "lokalnymi rodakami"
        • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 13:35
          Mnie takze zastanowił temat - równie dobrze - sadząc z nicka - mógłbyś
          zaistnieć w dyskusji na temat "wpływu Chopina na muzykę rozrywkową w
          Gorzowie"... a Ty tak oklepany temat - wszystko już zostało powiedziane... w
          tej materii mozna tylko prowokowac do pyskówek i jatrzyć...
          • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 14:30
            Jeśli ktoś tu chce doprowadzić do pyskówek to na pewno nie ja- moze Ty masz
            taki zamiar?
            • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 14:38
              .......
              • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 14:59
                Mógłbyś mi napisać co mają oznaczać te kropeczki? Brak komentarza, gdyż takze
                uważasz mnie za nienormalnego (co by to nie oznaczało)
                • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 15:12
                  ...... znaczą początek "pyskówki".....
                  • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 15:15
                    ale chyba nie chcemy pyskówek na naszym forum regionalnym:)
                    • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 15:27
                      nieeeee!!!!!!.........
                      A temat aborcji generuje pyskowki....
                      • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 15:31
                        OK a wiec schodzę z tego tematu by nie było pyskówek- Robię to dla Ciebie i dla
                        naszego forum. Pozdrowionka!!!:) Do poniedziałku
                        • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 15:35
                          Zara zara... nie taki mial być cel tej polemiki....
                          Wracaj na forum i cos ciekawego - np. na czym byłeś ostatnieo w teatrze? albo
                          cos na temat wakacji.... A Ty w "długą...."
                          • chopin_fms Re: Aborcja 20.08.04, 15:44
                            Próbujesz nawiązać jakiś dialog? Hmmm... Jest mały problem bo zaraz wychodze
                            z "pracy" a w hotelu nie mam sieci. Siedzę teraz w Wawie a na weekend jadę do
                            Poznania do kobiety. Wakacje udane- do tej pory każdy weekend poza domem. A u
                            CIebie?
                            • x-xx Re: Aborcja 20.08.04, 16:48
                              O.K. pozdrow kobietę z Poznania.... pogadamy w poniedzialek.... NaRa...
    • dziecinienarodzone Re: Aborcja 18.01.15, 15:28
      Witam mam na imię Artur.
      Los najmiejszych zawsze był bliski mojemu sercu, a tym samym los tych najmniejszych
      dzieciątek którym nie było dane (z różnych powodów) przyjść na świat.
      Matki często podejmują decyzję o aborcji pod wpływem, presją, w totalnym
      odosobnieniu ale to lekarz zabija.
      Jeżeli jesteś kobietą która dokonała aborcji, żałuje tego wyboru, ale wie że nic
      więcej nie da się zrobić proszę napisz i zrób - MOŻESZ JESZCZE COŚ ZROBIĆ!
      DAJ ŚWIADECTWO, wiele matek znajduje się w podobnej sytuacji w której Ty kiedyś byłaś.
      Twoje świadectwo może uratować niejedno istnienie te małe ale i duże- matki!

Bóg położył mi na sercu pragnienie... jest nim działanie na rzecz niewinnych dzieci,
      a konkretnie zebranie świadectw kobiet które dokonały aborcji, a w tej chwili
      mają potrzebę w pewnym sensie naprawy tego co się stało.
      Świadectwa miały być w formie obrazu ale z wielu względów będą w formie pisanej.
      Wszystko ukaże się na powstającej stronie internetowej.

Napisz proszę na poniższy adres, możesz wstępnie lub od razu wysłać Twoją historię którą chcesz się podzielić.
      Od Twojej decyzji zależy powodzenie całej akcji.
      Wierzę że dla wielu kobiet Twoje świadectwo będzie ręką która wyciągnie je z tego bagna.

Proszę pomóż.

Artur

kontakt@ocalona.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka