Dodaj do ulubionych

To są jaja

IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.04, 21:48
w wykonaniu sądu który aresztując Prezydenta popełania pomyłki nazywając
Jedrzejczaka wielokrotnym przestępcą.Ach taka drobna pomyłyka facet mało
znany wymiarowi bo to dopiero 13.
Zrzut za niegospodarność ? Za te 15 lat to mam lepsze propozycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: open Re: To są jaja IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.04, 22:02
      ZAkłady miesne ze 100 letnią tradycją . 10 lat niegospodarności dyr
      Pasierbowicza i Kubisia .Jaką karę ponieśli .
      Ursus,Roszarnia ,Zremb, Stolbud, Makarony. Ile to milionów poszło się j...
      Możecie jeszcze dopisać co by Sędzia Szreder miał wiedze o niegospodarności w
      wykonaniu dyrektorów z Gorzowa
      • agis10 Re: To są jaja 27.10.04, 22:51
        Nie za bardzo Cię open rozumiem. Czyżbyś chciał powiedzieć, że z powodu
        nierozliczonych grzechów innych osób Jędrzejczak ma być zwolniony z
        odpowiedzialności za swoje? Ponadto prokuratura nie postawiła Tadeuszowi J.
        zarzutu niegospodarności, ale zarzut działania na szkodę Miasta i firm
        budowlanych w celu osiągnięcia korzyści majątkowej a to jest duża różnica...
        • aggulek Re: To są jaja 28.10.04, 08:37
          agis10 napisał:

> Ponadto prokuratura nie postawiła Tadeuszowi J.
          > zarzutu niegospodarności, ale zarzut działania na szkodę Miasta i firm
          > budowlanych w celu osiągnięcia korzyści majątkowej a to jest duża różnica...

Nie agis, prokuratura nie postawiła prezydentowi zarzutu dotyczącego
          osiągnięcia korzyści majątkowej. Jeśli już musisz co chwilę klupać w klawiaturę
          to rób to z sensem, a jeśli nie potrafisz - to najpierw klupnij się w czółko.
          • agis10 Re: To są jaja 28.10.04, 11:17
            Aggulek napisał:
            Nie agis, prokuratura nie postawiła prezydentowi zarzutu dotyczącego
            > osiągnięcia korzyści majątkowej. Jeśli już musisz co chwilę klupać w
            klawiaturę
            > to rób to z sensem, a jeśli nie potrafisz - to najpierw klupnij się w czółko.

Aggulek, jeśli chcesz się wtracać do dyskusji, to najpierw sprawdź fakty a
            dopiero później pouczaj innych.
            cytat z "Gazety"z dnia 23/24 października: "...Zarzuty wobec niego są poważne i
            dotyczą m.in. przestępstw przeciwko obrotowi gospodarczemu (art.296 kk.)Chodzi
            o wyrządzanie szkody majątkowej i nadużycia lub niedopełnienie ciążącego na
            prezydencie obowiązku. Za to grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. CO
            WIĘCEJ PROKURATURA UWAŻA, ŻE PREZYDENT DZIAŁAŁ W CELU UZYSKANIA KORZYŚCI
            MAJĄTKOWEJ. A za to grozi nawet do 8 lat więzienia..."

• aggulek Re: To są jaja 28.10.04, 11:57
              Agis - jeśli opierasz się na nierzetelnej GW (patrz mój post "T.J. contra
              Gazeta Wybiórcza i parę innych) to faktycznie nie mamy o czym dyskutować.
              Postaraj się poszerzyć swoje horyzonty myślowe, poczytaj inne gazety, posłuchaj
              radia. Zarzuty postawione prezydentowi dotyczą niegospodarności, a nie korupcji
              (uzyskiwanie korzyści majątkowej).
              • agis10 Re: To są jaja 28.10.04, 12:03
                Aggulek, zostań przy swoim, a ja zostanę przy faktach. "Gazeta" niezależnie jak
                by ją oceniać tak poważnego zarzutu nie postawiła wysysając go z palca.
                Prokurator prowadzący sprawę uważa, że Jędrzejczak działał w celu osiągnięcia
                korzyści majątkowych i to jest fakt. Twoja ocena "wyborczej" nie ma tu nic do
                rzeczy...
                • aggulek Re: To są jaja 28.10.04, 12:55
                  No cóż... ja słyszałam wypodwiedzi rzeczniczki szczecińskiej Prokuratury
                  Okręgowej w radiu i TV na ten temat.
                  Więc pozwól, że zostanę przy faktach, a Ty przy informacjach GW - powodzenia :)
                  • agis10 Re: To są jaja 28.10.04, 13:24
                    Agullek, jesteś strasznie upierdliwy i impregnowany na argumenty. Pozwól, że
                    przytoczę ci jeszcze jeden. Za działanie na szkodę miasta i firm budowlanych,
                    czyli za czyny o ktorych piszesz (art.296 kk.), grozi kara do 5 lat pozbawienia
                    wolności. Tymczasem wszystkie media zgodnie podkreślają, że prezydentowi grozi
                    do 8 lat więzienia. 8 lat grozi mu właśnie z tego powodu, że prokuratura uważa,
                    iż działał w celu uzyskania korzyści majątkowych. To tak jak z innymi karami.
                    Ktoś odpowiada za kradzież, jednak może byc to kradzież zuchwała, kradzież z
                    włamaniem itp. Potocznie jednak mówi się że odpowiada za kradzież.
                    W opinni prokuratora Jędrzejczak działał na szkodę miasta i to jest zarzut
                    podstawowy. Inną sprawa są motywy które nim kierowały...
                    • aggulek Re: To są jaja 28.10.04, 16:47
                      Agis, jeśli wolisz opierać się na dywagacjach prasowo-internetowych i żyć w
                      swoim matrixie - to proszę bardzo.
                      Uważaj jednak bo autorzy tych wypocin nie rozróżniają "dzialania na szkodę
                      Miasta" od "działania na szkodę Urzędu Miasta".
                      Ja wolę opierać się na wypowiedziach osób, które znają się na rzeczy i są u
                      źródła:
                      "W piątek prokuratura szczecińska poinformowała jakie zarzuty przedstawiła
                      Tadeuszowi J. - Chodzi o działanie na szkodę Gorzowa i firm budowlanych w tym
                      mieście.<koniec kropka>" (rzecznik prokuratury A. Gawłowska-Rynkiewicz)
                      "Nie ma zarzutów o korupcji, jest o niegospodarności, czyli złym zarządzaniu."
                      (mecenas A. Marecki)
                      Jak widzisz obie wypowiedzi miały miejsce po oficjalnym ogłoszeniu zarzutów i
                      nie ma tu ani jednego słowa o uzyskiwaniu korzyści majątkowych. Wręcz
                      przeciwnie. A że prokurator (wg. GW) czy inne media życzyły sobie inaczej....
                      Ups!

I jeszcze dwie sprawy:
                      Mylisz się myśląć, że nie mam pojęcia o wymiarze kary w zależności od eskalacji
                      czynu.
                      Nie mogę być "upierdliwy i impregnowany" bo jestem "ona" :)
                      • gtk To takie przykre! 28.10.04, 17:39
                        Bez wnikania w istotę sporu: dlaczego trzeba aż aresztowania prezydenta, by tak inteligentna i wymowna kobieta pojawiła się na forum? Czy jak ta sprawa się skończy, to i Ty zamilkniesz?

Serdecznie pozdrawiam

PS. W kwestii inteligentnych i wymownych kobiet: Miss_dronio, jeśli tu się znajdziesz - Ty oczywiście pojawiłaś się na forum wcześniej i w nie tak dramatycznych okolicznościach! :) Ale ostatnio też coś niestety rzadko Cię tu widujemy! :(
                        • aggulek Re: To takie przykre! 28.10.04, 18:09
                          gtk napisał:

> Bez wnikania w istotę sporu: dlaczego trzeba aż aresztowania prezydenta, by
                          tak
                          > inteligentna i wymowna kobieta pojawiła się na forum? Czy jak ta sprawa się
                          sk
                          > ończy, to i Ty zamilkniesz?
                          >
                          > Serdecznie pozdrawiam
                          -----------------------------------------------

Miły Forumowiczu gtk,
                          by zaspokoić Twoją ciekaswość uprzejmie wyjaśniam (nie mylić z "donoszę"), że:
                          1. przeglądam to forum dość często ale nie codziennie - szkoda mi na to czasu,
                          2. nie zamierzam uczestniczyć w panoszącej się w wielu wątkach chamocie -
                          przepraszam wszystkich, którzy tej chamoty nie czynią,
                          3. wypowiadam się na dany temat jeśli mam o nim pojęcie lub sprecyzowane
                          zdanie - polecam co niektórym Forumowiczom takie podejście do sprawy,
                          4. gdy ta afera się skończy to pojawi się wiele następnych, mniej lub
                          bardziej "pisarsko wypaczonych" (z tego żyje nasza prasa) - możesz liczyć na
                          moje trzy grosze,
                          5. do powyższj wypowiedzi nie załączam życiorysu i trzech zdjęć - pozwól mi
                          zostawić coś dla siebie :)

Również serdecznie pozdrawiam - A.
                          • gtk Re: To takie przykre! 28.10.04, 20:31
                            Cool.
                      • eric_theodore_cartman Re: To są jaja 29.10.04, 08:58
                        aggulek napisała:

> Ja wolę opierać się na wypowiedziach osób, które znają się na rzeczy i są u
                        > źródła:
                        > "W piątek prokuratura szczecińska poinformowała jakie zarzuty przedstawiła
                        > Tadeuszowi J. - Chodzi o działanie na szkodę Gorzowa i firm budowlanych w tym
                        > mieście.<koniec kropka>" (rzecznik prokuratury A. Gawłowska-Rynkiewicz)

No dobrze. Przyjmyjni wiec do dyskusji jedynie to zrodlo. Jędrzejczak dzialal
                        na szkode Gorzowa i i firm budowlanych. Wyciagasz z tego wniosek, ze nie ma
                        mowy o przyjmowaniu korzysci. Ale w takim razie sprobujmy odpowiedziec na
                        pytanie: dlaczego jedrzejczka dzialal na szkode Gorzowa i firm budowlanych. Czy
                        motywem tego szkodnictwa byla jakas gleboka nienawisc do Gorzowa? Uwazasz, ze
                        Jedrzejczak startowal do wyborow pod hasle "Bo kocham Gorzow", a w
                        rzeczywistosci mowil "Jak ja was k...a nienawidze Gorzowianie!(copurights by
                        Kukuz)"? Uwazasz, ze Jedrzejczak to chory z nienawisci do wlasnego miasta
                        czlowiek, gotowy aby szkodzic mu bezinteresownie? A moze jest po prostu za
                        glupi na to zeby byc prezydentem i szkodzil z glupoty? Czy po przyjeciu takiego
                        rozumowania mozna jeszcze tolerowac Jedrzejczka na stanowisku prezydenta?A moze
                        masz jakies inne wytlumaczenie?
                        • aggulek Re: To są jaja 29.10.04, 10:19
                          Widzisz e_t_c .... niczego nie zrozumiałeś z moich wypowiedzi.
                          Dotyczyły one sposobu "korzystania" z doniesień prasowych, wyselekcjonowania
                          wiarygodnych informacji i wyciągnięcia niezależnych wniosków (nie takich jakimi
                          chce nas obdarzyć np. GW).
                          Nie zamierzam wdawać się w dysputy co myślał T.J., czy jest zdrowy czy chory na
                          umyśle i jakie były motywy jego postępowania. Nie mam zwyczaju bawić się we
                          wróżkę. Na temat motywów moglibyśmy pogawędzić gdybyśmy znali akta sprawy. Ja
                          ich niestety nie czytałam, a Ty??? Póki co fakt jest taki, że zarzutu dot.
                          korzyści majątkowych NIE MA. Jeśli masz niezbite dowody, jeśli np. wręczyłeś
                          łapówkę prezydentowi - jedź do Szczecina (nie obawiaj się, prawo Cię ochroni).
                          I jeśli już o prawie mowa: prezydenci odpowiadają własnym stołkiem i reputacją
                          za poczynania wszystkich podwładnych bez względu na to czy o tych działaniach
                          wiedzą czy nie. W pierwszym etapie oczywiście, bo jeśli się już dojdzie po
                          nitce do kłębka... to fakty mogą okzać się inne niż pozory.
                          • eric_theodore_cartman Re: To są jaja 29.10.04, 20:32
                            aggulek napisała:

> Widzisz e_t_c .... niczego nie zrozumiałeś z moich wypowiedzi.

Owszem zrozumialem. Twierdzisz, ze jezeli nie podano informacji o korzysciach
                            majatkowych, to takich korzysci nie bylo i nie wolno nawet smnuc domnieman co
                            do charakteru i wysokosci tych korzysci. Mnie tymczasem informacje prasowe nie
                            sa potrzebne do recytowania ich z pamieci, ale do wyciagania z nich wnioskow i
                            jezeli czytam, ze Jedrzejczak dzialal na szkode miasta, to zadaje sobie pytanie
                            dlaczego to robil. I jedyna odpowiedzia wydaje mi sie, ze straty jakie odnosilo
                            miasto skutkowalo korzyscia dla Jedrzejczaka. A moze ty podasz mi jakis inny
                            mozliwy motyw jego dzialania na szkode miasta?
                            • aggulek Re: To są jaja 29.10.04, 21:45
                              A jednak niczego nie zrozumiałeś bo ciągle zadajesz to samo pytanie, a ja się z
                              zasady nie wdaję w czcze pogaduchy:)
                              Możesz sobie snuć domniemania jakie chcesz ale nie spodziewaj się, że inni na
                              ich podstawie będą ferować wyroki. Działania dochodzeniowo-śledcze pozostawiam
                              prokuraturze i ABW (nie Tobie i nie GW) i na tym opieram swoją opinię.
                              Podjąc prosty przykład:
                              Jeśli ktoś mówi, że masz HIV, a lekarz twierdzi, że nie masz - TO NIE MASZ.
                              I bezcelowe jest roztrząsanie w odniesieniu do braku HIV dlaczego źle
                              zarządzałeś swoim życiem i brałeś w żyłę, choć to daje wielkie
                              prawdopodobieństwo załapania tego wiruska.
                              --------------
                              no signal do 03.11
                              • eric_theodore_cartman Re: To są jaja 29.10.04, 22:12
                                aggulek napisała:

> A jednak niczego nie zrozumiałeś bo ciągle zadajesz to samo pytanie, a ja się
                                z
                                >
                                > zasady nie wdaję w czcze pogaduchy:)

Oczywiscie jest to pewna metoda. Powtarzac kazdemu, bez przerwy, ze pozostaje
                                sie niezrozumianym, ale w tym wypadku dowodzi to jedynie tego, ze sama nie
                                rozumiesz o czym piszesz.

> Możesz sobie snuć domniemania jakie chcesz ale nie spodziewaj się, że inni na
                                > ich podstawie będą ferować wyroki. Działania dochodzeniowo-śledcze
                                pozostawiam
                                > prokuraturze i ABW (nie Tobie i nie GW) i na tym opieram swoją opinię.
                                > Podjąc prosty przykład:
                                > Jeśli ktoś mówi, że masz HIV, a lekarz twierdzi, że nie masz - TO NIE MASZ.
                                > I bezcelowe jest roztrząsanie w odniesieniu do braku HIV dlaczego źle
                                > zarządzałeś swoim życiem i brałeś w żyłę, choć to daje wielkie
                                > prawdopodobieństwo załapania tego wiruska.

Nie moja droga! To nie tak! Pacjent ma wszelki objawy AIDS, a ty twierdzisz, ze
                                nie wiadomo czy sa one spowodowane przez wirusa HIV. Byc moze pacjent wcale
                                tego wirusa nie ma. Co prawda ma caly zespol AIDS i z tym sie zgadzasz, bo nie
                                masz innego wyboru, ale uwazasz, ze dopiero po orzeczeniu konsylium
                                lekarskiego, bedzie wiadomo czy ma wirusa czy nie. A na pytanie co twoim
                                zdaniem jest przyczyna AIDS u pacjenta jesli nie HIV odpawiadasz, ze konsylium
                                jeszcze nie orzeklo a ty sie w pogaduchy nie wdajesz. Tyle o twojej logice.
                                Jedrzejczak dzialal co prawda na szkode miasta, ale twierdzisz, ze nie robil
                                tego dla wlasnej korzysci. Wiec po co? Nie wiesz. Ty musisz czekac na wyrok
                                sadu, a ja mam rozum i potrafie wyciagac wnioski.
                                • aggulek Re: To są jaja 31.10.04, 21:38
                                  Hmmm.... zarzucasz mi brak logiki. Przyjrzyjmy się więc Twojej:
                                  Lekarze nie ogłosili podejrzenia o HIV - więc całe wywody o AIDS są bezsensowne.
                                  "Powtarzasz każdemu bez przerwy, że zostaje się niezrozumianym" - skąd ten
                                  wniosek??? Występujesz na forum w Trzech Osobach Boskich czy to tylko pluralis
                                  maiestatis?
                                  "Co prawda ma caly zespol AIDS i z tym sie zgadzasz, bo nie
                                  masz innego wyboru (...) Jedrzejczak dzialal co prawda na szkode miasta, ale
                                  twierdzisz, ze nie robil tego dla wlasnej korzysci. Wiec po co? Nie wiesz" -
                                  nie znasz mnie i nie masz zielonego pojęcia z czym się zgadzam, co wiem, a
                                  czego nie wiem.
                                  Przy okazji ujawnił się schemat tworzenia Twojej logicznej rzeczywistości -
                                  świstak siedzi i zawija .... naleśniki???
                                  Bye bye e_t_c.
              • Gość: Bernard Re: To są jaja IP: *.ed.shawcable.net 29.10.04, 06:49
                Hey aggulek,
                Madra uwaga...
                Od kiedy tendencyjna prase cytuje sie jako wierygodne zrodlo???????!!!
                Pozdrawiam
        • Gość: open Re: To są jaja IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.04, 22:30
          aggulek - masz rację.Zwróciłaś ile jadu na forum w tych wypowiedziach o...
          człowieku. Bo czy to złodziej to tylko nasze domysły . Wiedzę ma prokurator i
          to wiedza jakaś watpliwa bo jak Sędzia wypowiada takie teksty w tak ważnej
          sprawie...

Agis - >... że z powodu nierozliczonych grzechów innych osób Jędzrzejczak ma
          być zwolniony z odpowiedzialności za swoje?
          Mam nadzieje ,że wszystko zostanie udowodnione ,pomówienia obalone .
          Moze odpowiem tak . W ostanich latach było mnóstwo zwykłego złodziejstwa .
          Nelezy żałować że dyrektorscy złodzieje nie sa z SLD bo tylko wtedy reaguje
          prokurator .
          Przedostatnia polityka -" na własne oczy" wymienia sie faceta Piotr Palcat
          burmistrz Lubska ...
          Jest to facet inspektor wojewódzki, który skorumpowany sprzedawał informacje z
          kontroli swoich inspektorów w sprawie kradzieży zboża . Bronił właścicieli
          prywatnych z elewatora Strzelce Kraj . Było troche skradzionych tych milonów .
          Korski faceta wywalił z INspektora Okregowego . ABW zamkneła prywaciarzy w
          Szczecinie .
          Cisza!
          Wszystko rozeszło sie po kościach bo pani prokurator nie dopatrzyła sie
          znamion czynu zabronionego tzn miał prawo ujawniać , spotykac się u właściciela
          w jego właściach. Za dobrze wykonany obowiązek uwalenia kontroli spadł na
          cztery burmistrzowskie łapy .
          Musze dodać ,że bronił przyjaciela Balazsa Łukowskiego i ludzi AWS. Tych
          przykładów mam kilka choćby kolejny o złodziejstwie w ZMięsnych . Pierwsze
          symptomy ,że zakład padnie były juz w 95 roku .Malwersacja jakieś 600 baniek .
          Pasierbowicz ZCHN, Pusz tyż . I po sprawie itd itd
          pozdrawiam
          • agis10 Re: To są jaja 28.10.04, 23:51
            Open, nadal nie rozumiem o co ci chodzi. Jestem sympatykiem lewicy, ale lewicy
            a nie SLD i nie ludzi którzy zrobili sobie z SLD odskocznię do osobistych
            karier. Możesz mi wierzyć albo nie, lecz znając tych ludzi, mogę z ręką na
            sercu powiedzieć, że z lewicą mają oni tyle wspólnego co ty z LPR-em. Sprawy
            które bada dziś prokuratura nie są pomówieniami lecz faktami. Pytanie tylko ile
            spośród nich uda się udowodnić. Zbyt wiele widziałem aby w to watpić.
            Złodziejstwo nie ma przynalezności politycznej, podobnie jak układy w Gorzowie,
            które są układami śitwiarskimi i osoby zamieszane w afery łączy nie
            przynależność partyjna, ale lewe interesy. Dobrze by było aby sprawiedliwość
            dosięgnęła wszelkiej maści aferzystów, lecz by tak się stało trzeba przestać
            myślec kategoriami, że swoi zawsze są poza wszelkim podejrzeniem, albo
            argumentować, że inni kradną więcej...
            A co do tego czy Jędrzejczak odpowie również za działania dla osiągnięcia
            korzyści majątkowej, to poczekajmy na rozstrzygnięcia sądowe. Ja twierdzę, że
            powinien. Jak do tej pory w sprawie gorzowskich afer sie nie myliłem...
            • Gość: Bernard Re: To są jaja IP: *.ed.shawcable.net 29.10.04, 07:01
              Hey agis,
              Kochany przyjacielu...
              Napisales:
              "Sprawy które bada dziś prokuratura nie są pomówieniami lecz faktami."
              Inni ksiazki pisza zanim ich sie idiotami nazwie...
              Tobie wystarczy zdanie...
              Przeczytaj raz, lub dwa... lub sto razy jesli trzeba!!!
              Jesli cos, pacanie, uznane jest jako "FAKT" nie wymaga jakichkolwiek badan!!!
              Fakt to fakt!!!
              Prokuratura wlasnie bada "pomowienia i podejzenia".
              To praca prokuratury, pacanie zakichany...
              Jesu kochaniutki, jaki Ty jestes glupi...
              A ja sie z Toba w dyskusje wdaje...
              Musze to przemyslec...
              W takim towarzystwie nie chce byc widzianym nawet pod nick-name...
              Czy tobie ktos placi robic z siebie idiote??? mam nadzijeje ze wystarczajaco
              duzo!!!
              Oczywiscie i jak zawsze...pozdrawiam
    • Gość: kaku Re: jaja dopiero będą!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.04, 10:52
      Jaja dopiero przed nami. zobaczycie!!!!!
      • andy54 Re: jaja dopiero będą!!!!!!!! 28.10.04, 23:44
        Tak czytam po kolei wszystkie posty i między innymi znajduję wypowiedź chyba
        agisa 10, że prokurator uważa ze Jędrzejczak działał w celu osiągnięcia
        korzyści majątkowej. Możliwe, tylko na litość boską guzik mnie obchodzi co
        uważa prokurator. Ważne co powie na ten temat sędzia i jaki zapadnie
        wyrok.Dlatego wszystkich domorosłych "prawników" proszę o wstrzymanie się z
        własnymi osądami i wyrokami.Jeśli jest winien i tak stwierdzi sąd, będę
        pierwszy który poprze słuszną karę dla łapówkarza. Jeśli niewinny, to zamknie
        twarz wszystkim którzy przedwcześnie skazywali go na kryminał.
        • lebstrefa Re: jaja dopiero będą!!!!!!!! 29.10.04, 00:17
          andy54 napisał:

> Tak czytam po kolei wszystkie posty i między innymi znajduję wypowiedź chyba
          > agisa 10, że prokurator uważa ze Jędrzejczak działał w celu osiągnięcia
          > korzyści majątkowej. Możliwe, tylko na litość boską guzik mnie obchodzi co
          > uważa prokurator. Ważne co powie na ten temat sędzia i jaki zapadnie
          > wyrok.Dlatego wszystkich domorosłych "prawników" proszę o wstrzymanie się z
          > własnymi osądami i wyrokami.Jeśli jest winien i tak stwierdzi sąd, będę
          > pierwszy który poprze słuszną karę dla łapówkarza. Jeśli niewinny, to zamknie
          > twarz wszystkim którzy przedwcześnie skazywali go na kryminał.

A kto go skazuje na kryminał?
          Nikt.
          Dymisja to nie kryminał.

• Gość: open Re: jaja dopiero będą!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.04, 19:56
            leb--Poczytaj uwaznie wypowiedzi na forum . Facet jest juz skazany na niebyt .
            Jakby istniała w Polsce Inkwizycja to łamanie kołem gwarantowane nawet przy
            tak ogónikowym zarzucie jak niegospodarność. Na ostatniej debacie w Lamusie
            wypowiadał się mec. Wierchowicz(UW), który twierdzi ,że za tak sformułowane i
            opublikowane zarzuty nie dokonuje sie aresztowania .
            Ja bym dodał... i nie zwalnia sie z aresztu 11 przestępców (?) jeżli więzi sie
            młodego człowieka 7 miesiecy bo podobno pod... panel radiowy z samochodu .
            Podobno
            pozdrawiam
    • Gość: poinformowany Re: To są jaja IP: *.gorzow.mm.pl 09.11.04, 22:27
      Stanowisko z dnia 9 listopada 2004 r
      w sprawie przeprowadzenia referendum o odwołanie prezydenta miasta Gorzowa Wlkp.

Uznając za wspólny cel, jakim jest dobro miasta i jego mieszkańców, niżej
      wymienione organizacje:
      1. Stowarzyszenie Kupców Targowiskowych – Bożena Anocka
      2. Gorzowska Grupa Obywatelska – Paweł Walewacz
      3. Gorzowskie Porozumienie Ruchów Obrońców Życia- Mariusz Zbanyszek
      4. Forum Gorzowa – Artur Radziński
      5. Obywatelskie Porozumienie Społeczne – Andrzej Górzny
      6. Klub Kobiet Aktywnie Poszukujących Pracy – Alicja Burdzińska
      7. Komitet Obrony Polskości Gorzowa i Ziem Odzyskanych – Adam Jaworski
      8. SWPiK „Rynek” – Czesław Trusz
      9. Stowarzyszenie Kupców „Znicz” – Halina Stawczyk
      10. Samoobrona – Alina Kwapińska
      11. Socjaldemokracja Polska- Stefan Sejwa
      12. „Centrum” – Roman Jabłoński
      13. „Prawo i Sprawiedliwość” , klub radnych „Razem dla Gorzowa” –Marek
      Surmacz
      14. Platforma Obywatelska – Waldemar Szadny

przystępują do inicjatywy obywatelskiej w sprawie przeprowadzenia referendum o
      odwołanie prezydenta miasta Gorzowa Wlkp.
      Pomimo reprezentowania różnych poglądów politycznych uznaliśmy, że działanie
      ponad podziałami jest dzisiaj konieczne.
      W tej sprawie mówimy jednym głosem, co sprawia, że jest to wyjątkowa chwila w
      historii miasta.
      Prosimy organizacje i stowarzyszenia oraz przede wszystkim mieszkańców miasta
      Gorzowa Wlkp. o aktywne wsparcie inicjatywy referendalnej.
      Gorzów czeka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka